Gjest kjetta Skrevet 17. oktober 2002 Del Skrevet 17. oktober 2002 -har du ei god oppskrift på trolldeig? Jeg og poden prøvde idag, men den ble liksom litt porøs. Er det en fordel å ha i litt Zalo/oppvaskmiddel i deigen for å få den litt smidig!? Hvor lenge skal figurene stekes(cirka, kommer vel an på størrelse/tykkelse)? Går det greit åsteike med varmluft, eller er det best med valig stekeovn? Takker for svar! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/77420-trolldeig/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Line Skrevet 17. oktober 2002 Del Skrevet 17. oktober 2002 Zalo?! Aldri hørt om det før... Den oppskrifta jeg har brukt er denne: 2 kopper mel, 2 kopper salt, 1 kopp vann, 2 ss soyaolje. Jeg har sikkert tørket det feil, for de fleste av mine figurer har sprukket på baksida etter ei stund. Man bør kanskje lufttørke et par dager før trolldeigen pensles med egg og tørkes i ovnen? (Trenger ikke penske med egg, men det gir en annen og friskere farge om man ikke skal male figurene.) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/77420-trolldeig/#findComment-396902 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 17. oktober 2002 Del Skrevet 17. oktober 2002 Hva var det jeg brukte da tro? Lenge siden jeg har laget trolldeig nå, men noe i denne duren kanskje: 1 del salt, 1 1/2 - 2 deler hvetemel (bytt ut litt av hvetemelet med potetmel for en hvitere og "finere" deig), 1/2 dl matolje og vann til en fast deig. Legg den innpakket i plast på kjøkkenbenken over natta, den trolldeigen som er best å bake med er nemlig den du lagde i går! ) Tørkes i stekeovnen på 70-100 grader over natta, enda lenger dersom figurene er tykke. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/77420-trolldeig/#findComment-396937 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.