Gå til innhold

Pokkers rundstykkedeig!


Anbefalte innlegg

Eller, rettere sagt; pokkers kjerring! Meg altså.

I hele kveld har jeg hatt en guffen følelse av at jeg har glemt noe. Mens jeg leste et innlegg av SDD gikk det plutselig opp for meg; deigen!

(Kan jeg for at jeg får assosiasjoner? *uskyldig mine*)

Den har stått til heving siden kl 18.30!! Jeg listet meg forsiktig bort til bakebollen og tittet oppi. Deigen er ikke mer enn dobbelt så stor, men kanskje det kommer av at den med tydelige spor nærmest har eksplodert oppi der!

Nå er det for sent å gjøre noe med det. Jeg skal legge meg. *sukk*

Er det noen (som er like sløve som meg) som har bakt rundstykker av ½ døgn gammel deig? Bare å kaste?

:o/

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/78404-pokkers-rundstykkedeig/
Del på andre sider

Fortsetter under...

*S*

Jeg baker aldri jeg. Jeg er redd stekeovnen. Den knurrer til meg, og viser truende atferd.

Men kan du ikke bare prøve da? du har jo ingeting å tape...

Vel, jo, jeg er redd bakebollen skal gjøre mer enn å knurre og vise truende adferd, skjønner du! For ikke å snakke om rundstykkene!

*Lurer på hva som møter meg i morgen tidlig*

:o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/78404-pokkers-rundstykkedeig/#findComment-405336
Del på andre sider

Annonse

Jepp! Helt enig.

*Svær i kjeften mot døde gjenstander*

Værre med levende muggsopp, da! *svelg*

;o)

Ja! *ugh*

Men du får ihvertfall deigen til å heve -det gjør pokker meg ikke jeg. Alt jeg tar i blir til stein..

Hatting-bollene er i grunn undervurdert:-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/78404-pokkers-rundstykkedeig/#findComment-405343
Del på andre sider

Ja men, den biter så fælt! og sparker! Nei, komfyren velger jeg å holde meg langt unna. Jeg har jo en sånn veldressert liten mikrobølgeovn!

Mikrobølgeovnen, ja!

Kanskje jeg skulle sette deigen der i natt? Lokk over bakebollen, lukke døra på mikro'n og boltre igjen skapdøra som mikro'n står innafor?

Hmm...nei, forresten når jeg tenker meg om bør den vel stå luftig. Veldig luftig! Husker min tidligere samboer og vinen hans med blandede følelser. Alle 50 flaskene eksplofankenmegderte inne i kottet hvor jeg hadde alle vinterklærne mine.

Sorgen over skinnjakka var stor - men gleden over å bli kvitt den forferdelig sure vinen var stor!

:o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/78404-pokkers-rundstykkedeig/#findComment-405345
Del på andre sider

Mikrobølgeovnen, ja!

Kanskje jeg skulle sette deigen der i natt? Lokk over bakebollen, lukke døra på mikro'n og boltre igjen skapdøra som mikro'n står innafor?

Hmm...nei, forresten når jeg tenker meg om bør den vel stå luftig. Veldig luftig! Husker min tidligere samboer og vinen hans med blandede følelser. Alle 50 flaskene eksplofankenmegderte inne i kottet hvor jeg hadde alle vinterklærne mine.

Sorgen over skinnjakka var stor - men gleden over å bli kvitt den forferdelig sure vinen var stor!

:o)

Nå er jeg helt blank, hva vin angår, men er det vanlig å lagre vin sammen med vinterklær??? Har det noe med smaken å gjøre eller?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/78404-pokkers-rundstykkedeig/#findComment-405346
Del på andre sider

Mikrobølgeovnen, ja!

Kanskje jeg skulle sette deigen der i natt? Lokk over bakebollen, lukke døra på mikro'n og boltre igjen skapdøra som mikro'n står innafor?

Hmm...nei, forresten når jeg tenker meg om bør den vel stå luftig. Veldig luftig! Husker min tidligere samboer og vinen hans med blandede følelser. Alle 50 flaskene eksplofankenmegderte inne i kottet hvor jeg hadde alle vinterklærne mine.

Sorgen over skinnjakka var stor - men gleden over å bli kvitt den forferdelig sure vinen var stor!

:o)

"men gleden over å bli kvitt den forferdelig sure vinen var _større_!" skulle det stå.

*sandpapirblikk*

Godnatt!:o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/78404-pokkers-rundstykkedeig/#findComment-405347
Del på andre sider

Nå er jeg helt blank, hva vin angår, men er det vanlig å lagre vin sammen med vinterklær??? Har det noe med smaken å gjøre eller?

*lol*

Det har jeg ikke tenkt på, men muligens gjør det noe med aromaen, ja. Ihvertfall gjorde sikkert de gamle gymskoene mine det!

:o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/78404-pokkers-rundstykkedeig/#findComment-405349
Del på andre sider

Annonse

Unnskyld, men..*gapskratter*

Det kunne nok ha vært meg ja! Og da hadde jeg nok sagt noen salige ord og kastet hele greia.. *s*

Javel da damer, så får jeg komme å ordne opp igjen!!!!!!*ler* Kan dere skjønne at hver eneste gang det er noe som skal ordnes på kjøkkenet så trenger dere en mann som er hjemmeværende Pappa, som kan navnet på flere av rollefigurene i såper? Som ikke er redd for å få mel og bakepulver på forkleet? Som har viet sit liv til å sørge for at hans familie, dvs. Hans arbeidende kone og påleggseksperimenterende 2-åring skal ha høye rundstykker og Ciabatta som jeg for øvrig er kongen av.

Men her skal dere i alle fall få fremgangsmåten på rundstykker:

Jeg regner med at dere har en kjøkkenmaskin til rådighet. Dersom dere ikke har det så regn litt ekstra tid og fornuftig bruk av muskelkraft. Varm opp væsken. Ikke til 37-40 grader som de pysene sier, men varm det opp! 70-80 grader!(Nei jeg fleiper ikke) Så+ blander dere denne væsken med ca. halvparten av melet før du har tørrgjæren oppi. Tørrgjær er best. Så har du oppi alt annet som står i oppskriften. Når dette er gjordt så sper du med hvetemel til deigen er så fast at den slipper bollen og redskapene du bruker. Legger du hånden på deigen skal du kunne løfte den bort uten at det følger deig med.

Lar den heve til ca dobbel størrelse og bak den ut. Så skal den etterheve, gjerne oppå ovnen mens denne varmes. Pnesle med vann eller mix egg og melk. Når du skal pensle så VARM OPP væske du pensler med. Bruker du kald melk til pensling ødelegger du hevingen.

Et annet tips er å kjevle ut deigen, brett den i 3 lag og skjær ut passe stykker som T_briks e.l. Da vil du få 2 luftlag inne i deigen som også vil gjøre ekstra plass til heving. Der blir det også så lunt at deigen vil heve ekstra mye.

Dette kan da for guds skyld ikke være så vanskelig vel? Jeg får klager på baksten min jeg, for den blir så høy at rundstykkene må deles i 3!

Dette er så enkelt at selv Far kan gjøre det, så nå får dere jammen bevise at likestillingen ikke har tatt helt overtaket her. Likestilling betyr ikke at dere skal glemme alle de gamle tingene fordi man krever å bli akseptert i nye................. Sa mannen som hater å legge om dekk, skru av trange slyltetøy lokk og som gjerne ligger underst.*ler*

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/78404-pokkers-rundstykkedeig/#findComment-405358
Del på andre sider

Javel da damer, så får jeg komme å ordne opp igjen!!!!!!*ler* Kan dere skjønne at hver eneste gang det er noe som skal ordnes på kjøkkenet så trenger dere en mann som er hjemmeværende Pappa, som kan navnet på flere av rollefigurene i såper? Som ikke er redd for å få mel og bakepulver på forkleet? Som har viet sit liv til å sørge for at hans familie, dvs. Hans arbeidende kone og påleggseksperimenterende 2-åring skal ha høye rundstykker og Ciabatta som jeg for øvrig er kongen av.

Men her skal dere i alle fall få fremgangsmåten på rundstykker:

Jeg regner med at dere har en kjøkkenmaskin til rådighet. Dersom dere ikke har det så regn litt ekstra tid og fornuftig bruk av muskelkraft. Varm opp væsken. Ikke til 37-40 grader som de pysene sier, men varm det opp! 70-80 grader!(Nei jeg fleiper ikke) Så+ blander dere denne væsken med ca. halvparten av melet før du har tørrgjæren oppi. Tørrgjær er best. Så har du oppi alt annet som står i oppskriften. Når dette er gjordt så sper du med hvetemel til deigen er så fast at den slipper bollen og redskapene du bruker. Legger du hånden på deigen skal du kunne løfte den bort uten at det følger deig med.

Lar den heve til ca dobbel størrelse og bak den ut. Så skal den etterheve, gjerne oppå ovnen mens denne varmes. Pnesle med vann eller mix egg og melk. Når du skal pensle så VARM OPP væske du pensler med. Bruker du kald melk til pensling ødelegger du hevingen.

Et annet tips er å kjevle ut deigen, brett den i 3 lag og skjær ut passe stykker som T_briks e.l. Da vil du få 2 luftlag inne i deigen som også vil gjøre ekstra plass til heving. Der blir det også så lunt at deigen vil heve ekstra mye.

Dette kan da for guds skyld ikke være så vanskelig vel? Jeg får klager på baksten min jeg, for den blir så høy at rundstykkene må deles i 3!

Dette er så enkelt at selv Far kan gjøre det, så nå får dere jammen bevise at likestillingen ikke har tatt helt overtaket her. Likestilling betyr ikke at dere skal glemme alle de gamle tingene fordi man krever å bli akseptert i nye................. Sa mannen som hater å legge om dekk, skru av trange slyltetøy lokk og som gjerne ligger underst.*ler*

Hørte du vrælene og banningen helt dit??

*ler*

Hehe, du er en knupp da:)

Må jo nesten bare prøve en dag når jeg har litt tid til overs etter at jeg har strøket håndklærne, satt alle bildene i album, alfabetisert hermetikken og plukket alle løse hår av bikkja..

Fullstendig rapport legges selvsagt ut i bilder og lyd;)

*s*

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/78404-pokkers-rundstykkedeig/#findComment-405394
Del på andre sider

Javel da damer, så får jeg komme å ordne opp igjen!!!!!!*ler* Kan dere skjønne at hver eneste gang det er noe som skal ordnes på kjøkkenet så trenger dere en mann som er hjemmeværende Pappa, som kan navnet på flere av rollefigurene i såper? Som ikke er redd for å få mel og bakepulver på forkleet? Som har viet sit liv til å sørge for at hans familie, dvs. Hans arbeidende kone og påleggseksperimenterende 2-åring skal ha høye rundstykker og Ciabatta som jeg for øvrig er kongen av.

Men her skal dere i alle fall få fremgangsmåten på rundstykker:

Jeg regner med at dere har en kjøkkenmaskin til rådighet. Dersom dere ikke har det så regn litt ekstra tid og fornuftig bruk av muskelkraft. Varm opp væsken. Ikke til 37-40 grader som de pysene sier, men varm det opp! 70-80 grader!(Nei jeg fleiper ikke) Så+ blander dere denne væsken med ca. halvparten av melet før du har tørrgjæren oppi. Tørrgjær er best. Så har du oppi alt annet som står i oppskriften. Når dette er gjordt så sper du med hvetemel til deigen er så fast at den slipper bollen og redskapene du bruker. Legger du hånden på deigen skal du kunne løfte den bort uten at det følger deig med.

Lar den heve til ca dobbel størrelse og bak den ut. Så skal den etterheve, gjerne oppå ovnen mens denne varmes. Pnesle med vann eller mix egg og melk. Når du skal pensle så VARM OPP væske du pensler med. Bruker du kald melk til pensling ødelegger du hevingen.

Et annet tips er å kjevle ut deigen, brett den i 3 lag og skjær ut passe stykker som T_briks e.l. Da vil du få 2 luftlag inne i deigen som også vil gjøre ekstra plass til heving. Der blir det også så lunt at deigen vil heve ekstra mye.

Dette kan da for guds skyld ikke være så vanskelig vel? Jeg får klager på baksten min jeg, for den blir så høy at rundstykkene må deles i 3!

Dette er så enkelt at selv Far kan gjøre det, så nå får dere jammen bevise at likestillingen ikke har tatt helt overtaket her. Likestilling betyr ikke at dere skal glemme alle de gamle tingene fordi man krever å bli akseptert i nye................. Sa mannen som hater å legge om dekk, skru av trange slyltetøy lokk og som gjerne ligger underst.*ler*

Deg kan jeg like.

Men må inrømme at jeg forruten å ta meg av fem barn,så elsker jeg mekanikk, og rustsveising.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/78404-pokkers-rundstykkedeig/#findComment-405646
Del på andre sider

Hei Chloe.

Jeg har ikke akkurat glemt deigen sånn at den har stått i et halvt døgn. Jeg har ikke orket å trille den ut når den var ferdig, da har jeg bare knadd den sammen, satt den kjølig og trillet den ut dagen etterpå. Og det har gått helt fint.

Jeg fikk tips fra en som kokk om at han brukte å trille ut rundstykkene om kvelden og satte stekeplatene på kjøla. Om morgenen tok han dem ut, lot dem stå litt, satte på stekovnen og stekte dem når ovnen var varm. Voila, ferske rundstykker til frokost.

Hilsen

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/78404-pokkers-rundstykkedeig/#findComment-405712
Del på andre sider

Hei Chloe.

Jeg har ikke akkurat glemt deigen sånn at den har stått i et halvt døgn. Jeg har ikke orket å trille den ut når den var ferdig, da har jeg bare knadd den sammen, satt den kjølig og trillet den ut dagen etterpå. Og det har gått helt fint.

Jeg fikk tips fra en som kokk om at han brukte å trille ut rundstykkene om kvelden og satte stekeplatene på kjøla. Om morgenen tok han dem ut, lot dem stå litt, satte på stekovnen og stekte dem når ovnen var varm. Voila, ferske rundstykker til frokost.

Hilsen

Hei.

Takk. Jeg har gjort det samme. Det gikk helt fint det.

:o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/78404-pokkers-rundstykkedeig/#findComment-405727
Del på andre sider

Javel da damer, så får jeg komme å ordne opp igjen!!!!!!*ler* Kan dere skjønne at hver eneste gang det er noe som skal ordnes på kjøkkenet så trenger dere en mann som er hjemmeværende Pappa, som kan navnet på flere av rollefigurene i såper? Som ikke er redd for å få mel og bakepulver på forkleet? Som har viet sit liv til å sørge for at hans familie, dvs. Hans arbeidende kone og påleggseksperimenterende 2-åring skal ha høye rundstykker og Ciabatta som jeg for øvrig er kongen av.

Men her skal dere i alle fall få fremgangsmåten på rundstykker:

Jeg regner med at dere har en kjøkkenmaskin til rådighet. Dersom dere ikke har det så regn litt ekstra tid og fornuftig bruk av muskelkraft. Varm opp væsken. Ikke til 37-40 grader som de pysene sier, men varm det opp! 70-80 grader!(Nei jeg fleiper ikke) Så+ blander dere denne væsken med ca. halvparten av melet før du har tørrgjæren oppi. Tørrgjær er best. Så har du oppi alt annet som står i oppskriften. Når dette er gjordt så sper du med hvetemel til deigen er så fast at den slipper bollen og redskapene du bruker. Legger du hånden på deigen skal du kunne løfte den bort uten at det følger deig med.

Lar den heve til ca dobbel størrelse og bak den ut. Så skal den etterheve, gjerne oppå ovnen mens denne varmes. Pnesle med vann eller mix egg og melk. Når du skal pensle så VARM OPP væske du pensler med. Bruker du kald melk til pensling ødelegger du hevingen.

Et annet tips er å kjevle ut deigen, brett den i 3 lag og skjær ut passe stykker som T_briks e.l. Da vil du få 2 luftlag inne i deigen som også vil gjøre ekstra plass til heving. Der blir det også så lunt at deigen vil heve ekstra mye.

Dette kan da for guds skyld ikke være så vanskelig vel? Jeg får klager på baksten min jeg, for den blir så høy at rundstykkene må deles i 3!

Dette er så enkelt at selv Far kan gjøre det, så nå får dere jammen bevise at likestillingen ikke har tatt helt overtaket her. Likestilling betyr ikke at dere skal glemme alle de gamle tingene fordi man krever å bli akseptert i nye................. Sa mannen som hater å legge om dekk, skru av trange slyltetøy lokk og som gjerne ligger underst.*ler*

Jeg varmer alltid væsken til 37 grader, aldri høyere, og får alltid perfekte bakverk. Og jeg varmer aldri væsken man skal pensle med heller.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/78404-pokkers-rundstykkedeig/#findComment-405813
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...