Taj Mahal Skrevet 13. desember 2002 Skrevet 13. desember 2002 Har du en ekstra god oppskrift på smultringer og dele? 0 Siter
Sofline Skrevet 13. desember 2002 Skrevet 13. desember 2002 3 egg 375 g farin 0,5 liter sur fløtemelk 50 g meierismør 0,5 ts kardemomme 750 g hvetemel pluss mel til utbaking 2 ts hjortetakksalt smult til steking kjøkkenpapir på rist til avrenning /avkjøling *Visp egg og sukker godt sammen. Tilsett fløtemelk og smeltet smør Sikt i hvetemel, kardemomme og hjortetakksalt. Elt alt godt sammen. *Bak ut til cm-tykk leiv og bruk egen smulteringstikke til ringene. Kok dem lysebrune i smulten. 0 Siter
Gjest simsala Skrevet 13. desember 2002 Skrevet 13. desember 2002 3 egg 375 g farin 0,5 liter sur fløtemelk 50 g meierismør 0,5 ts kardemomme 750 g hvetemel pluss mel til utbaking 2 ts hjortetakksalt smult til steking kjøkkenpapir på rist til avrenning /avkjøling *Visp egg og sukker godt sammen. Tilsett fløtemelk og smeltet smør Sikt i hvetemel, kardemomme og hjortetakksalt. Elt alt godt sammen. *Bak ut til cm-tykk leiv og bruk egen smulteringstikke til ringene. Kok dem lysebrune i smulten. Fikk lyst til å prøve denne oppskriften, hørtes god ut. Hva er sur fløtemelk? Må jeg kjøpe fløte, og la den surne:)) 0 Siter
Sofline Skrevet 13. desember 2002 Skrevet 13. desember 2002 Fikk lyst til å prøve denne oppskriften, hørtes god ut. Hva er sur fløtemelk? Må jeg kjøpe fløte, og la den surne:)) Har aldri brukt noe annet enn vanlig fløtemelk jeg, så det funker helt fint. Har aldri forstått hva som menes med sur fløtemelk, men det er det som står i oppskriften. 0 Siter
Helene Harepus Skrevet 13. desember 2002 Skrevet 13. desember 2002 Jeg sverger til en enkel hjortetakk-oppskrift. Den blir mer luftig enn vanlige smulteringer og derfor ikke så mektig.. 0,25 lfløte 4 egg ca. 4 del sukker 4 toppede ts bakepulver mel til passe deig Du pisker fløten til krem, egg og sukker til eggedosis. Bland bakepulver med litt av melet. Bland alt sammen til en passe deig.. Den skal være såpass at den henger sammen, men så lite mel i den som mulig. La den stå kaldt over natten. Neste dag elter du den sammen med litt mer mel, slik at du klarer å trille ut pølser som du lager ringer av. Legg ringene på et brett med et ørlite lag med mel på og sett dem kaldt til du begynner å steke. Stek alt i smult/matfett (fettet er varmt når du stikker en tresleiv nedi og det bobler rundt den) Pass på at fettet ikke blir for varmt, da bare blir ringene brente og ikke gjennomstekte. Når de er avkjølte legger du de i poser og fryser dem. Håper det smaker.. Vel bekomme.. (har hørt det på God Morgen Norge..) Lykke til! Klem fra meg 0 Siter
Taj Mahal Skrevet 13. desember 2002 Forfatter Skrevet 13. desember 2002 Jeg sverger til en enkel hjortetakk-oppskrift. Den blir mer luftig enn vanlige smulteringer og derfor ikke så mektig.. 0,25 lfløte 4 egg ca. 4 del sukker 4 toppede ts bakepulver mel til passe deig Du pisker fløten til krem, egg og sukker til eggedosis. Bland bakepulver med litt av melet. Bland alt sammen til en passe deig.. Den skal være såpass at den henger sammen, men så lite mel i den som mulig. La den stå kaldt over natten. Neste dag elter du den sammen med litt mer mel, slik at du klarer å trille ut pølser som du lager ringer av. Legg ringene på et brett med et ørlite lag med mel på og sett dem kaldt til du begynner å steke. Stek alt i smult/matfett (fettet er varmt når du stikker en tresleiv nedi og det bobler rundt den) Pass på at fettet ikke blir for varmt, da bare blir ringene brente og ikke gjennomstekte. Når de er avkjølte legger du de i poser og fryser dem. Håper det smaker.. Vel bekomme.. (har hørt det på God Morgen Norge..) Lykke til! Klem fra meg Høres ut som er veldig fin oppskrift takk for tipset! denne vil jeg prøve ) 0 Siter
Taj Mahal Skrevet 13. desember 2002 Forfatter Skrevet 13. desember 2002 3 egg 375 g farin 0,5 liter sur fløtemelk 50 g meierismør 0,5 ts kardemomme 750 g hvetemel pluss mel til utbaking 2 ts hjortetakksalt smult til steking kjøkkenpapir på rist til avrenning /avkjøling *Visp egg og sukker godt sammen. Tilsett fløtemelk og smeltet smør Sikt i hvetemel, kardemomme og hjortetakksalt. Elt alt godt sammen. *Bak ut til cm-tykk leiv og bruk egen smulteringstikke til ringene. Kok dem lysebrune i smulten. Takk for tipset! denne høres fin ut også. Er de mektige? eller blir de luftige og fine? 0 Siter
Sofline Skrevet 14. desember 2002 Skrevet 14. desember 2002 Takk for tipset! denne høres fin ut også. Er de mektige? eller blir de luftige og fine? Hvis jeg husker rett blir de luftige og fine... (jeg fikk i alle fall ingen klager sist jul) 0 Siter
Taj Mahal Skrevet 14. desember 2002 Forfatter Skrevet 14. desember 2002 Hvis jeg husker rett blir de luftige og fine... (jeg fikk i alle fall ingen klager sist jul) ja, da prøver jeg den Takk *s* 0 Siter
Sofline Skrevet 15. desember 2002 Skrevet 15. desember 2002 ja, da prøver jeg den Takk *s* Lykke til med juleforberedelsene! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.