Gå til innhold

Oppskrift på Smultringer??


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

3 egg

375 g farin

0,5 liter sur fløtemelk

50 g meierismør

0,5 ts kardemomme

750 g hvetemel pluss mel til utbaking

2 ts hjortetakksalt

smult til steking

kjøkkenpapir på rist til avrenning /avkjøling

*Visp egg og sukker godt sammen. Tilsett fløtemelk og smeltet smør Sikt i hvetemel, kardemomme og hjortetakksalt. Elt alt godt sammen.

*Bak ut til cm-tykk leiv og bruk egen smulteringstikke til ringene. Kok dem lysebrune i smulten.

3 egg

375 g farin

0,5 liter sur fløtemelk

50 g meierismør

0,5 ts kardemomme

750 g hvetemel pluss mel til utbaking

2 ts hjortetakksalt

smult til steking

kjøkkenpapir på rist til avrenning /avkjøling

*Visp egg og sukker godt sammen. Tilsett fløtemelk og smeltet smør Sikt i hvetemel, kardemomme og hjortetakksalt. Elt alt godt sammen.

*Bak ut til cm-tykk leiv og bruk egen smulteringstikke til ringene. Kok dem lysebrune i smulten.

Fikk lyst til å prøve denne oppskriften, hørtes god ut.

Hva er sur fløtemelk? Må jeg kjøpe fløte, og la den surne:))

Fikk lyst til å prøve denne oppskriften, hørtes god ut.

Hva er sur fløtemelk? Må jeg kjøpe fløte, og la den surne:))

Har aldri brukt noe annet enn vanlig fløtemelk jeg, så det funker helt fint. Har aldri forstått hva som menes med sur fløtemelk, men det er det som står i oppskriften.

Helene Harepus

Jeg sverger til en enkel hjortetakk-oppskrift.

Den blir mer luftig enn vanlige smulteringer og derfor ikke så mektig..

0,25 lfløte

4 egg

ca. 4 del sukker

4 toppede ts bakepulver

mel til passe deig

Du pisker fløten til krem, egg og sukker til eggedosis.

Bland bakepulver med litt av melet.

Bland alt sammen til en passe deig..

Den skal være såpass at den henger sammen, men så lite mel i den som mulig.

La den stå kaldt over natten.

Neste dag elter du den sammen med litt mer mel, slik at du klarer å trille ut pølser som du lager ringer av.

Legg ringene på et brett med et ørlite lag med mel på og sett dem kaldt til du begynner å steke.

Stek alt i smult/matfett (fettet er varmt når du stikker en tresleiv nedi og det bobler rundt den)

Pass på at fettet ikke blir for varmt, da bare blir ringene brente og ikke gjennomstekte.

Når de er avkjølte legger du de i poser og fryser dem.

Håper det smaker.. Vel bekomme.. (har hørt det på God Morgen Norge..)

Lykke til!

Klem fra meg

Jeg sverger til en enkel hjortetakk-oppskrift.

Den blir mer luftig enn vanlige smulteringer og derfor ikke så mektig..

0,25 lfløte

4 egg

ca. 4 del sukker

4 toppede ts bakepulver

mel til passe deig

Du pisker fløten til krem, egg og sukker til eggedosis.

Bland bakepulver med litt av melet.

Bland alt sammen til en passe deig..

Den skal være såpass at den henger sammen, men så lite mel i den som mulig.

La den stå kaldt over natten.

Neste dag elter du den sammen med litt mer mel, slik at du klarer å trille ut pølser som du lager ringer av.

Legg ringene på et brett med et ørlite lag med mel på og sett dem kaldt til du begynner å steke.

Stek alt i smult/matfett (fettet er varmt når du stikker en tresleiv nedi og det bobler rundt den)

Pass på at fettet ikke blir for varmt, da bare blir ringene brente og ikke gjennomstekte.

Når de er avkjølte legger du de i poser og fryser dem.

Håper det smaker.. Vel bekomme.. (har hørt det på God Morgen Norge..)

Lykke til!

Klem fra meg

Høres ut som er veldig fin oppskrift :) takk for tipset! denne vil jeg prøve :))

Annonse

3 egg

375 g farin

0,5 liter sur fløtemelk

50 g meierismør

0,5 ts kardemomme

750 g hvetemel pluss mel til utbaking

2 ts hjortetakksalt

smult til steking

kjøkkenpapir på rist til avrenning /avkjøling

*Visp egg og sukker godt sammen. Tilsett fløtemelk og smeltet smør Sikt i hvetemel, kardemomme og hjortetakksalt. Elt alt godt sammen.

*Bak ut til cm-tykk leiv og bruk egen smulteringstikke til ringene. Kok dem lysebrune i smulten.

Takk for tipset! denne høres fin ut også. Er de mektige? eller blir de luftige og fine?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...