Gjest Dolingen Skrevet 15. februar 2003 Skrevet 15. februar 2003 Hva slags olje bør jeg brukte i frityr-kokeren? 0 Siter
Ulv I Faarikaal Skrevet 15. februar 2003 Skrevet 15. februar 2003 Det står på om det egner seg til steking. Jeg ville bruke palmeolje, soyaolje eller olivenolje. Andre kan smake litt rart etter et par ganger. Skru på avtrekket, frityrlukta setter seg i alt av gardiner og klær (ugh). 0 Siter
Sør Skrevet 15. februar 2003 Skrevet 15. februar 2003 Det står på om det egner seg til steking. Jeg ville bruke palmeolje, soyaolje eller olivenolje. Andre kan smake litt rart etter et par ganger. Skru på avtrekket, frityrlukta setter seg i alt av gardiner og klær (ugh). Hei, Jeg vil påstå at selv vanlig olivenolje er uegnet til frityr-steking. Med vennlig hilsen 0 Siter
Gjest Dolingen Skrevet 15. februar 2003 Skrevet 15. februar 2003 Det står på om det egner seg til steking. Jeg ville bruke palmeolje, soyaolje eller olivenolje. Andre kan smake litt rart etter et par ganger. Skru på avtrekket, frityrlukta setter seg i alt av gardiner og klær (ugh). Da blir det soya. Kokeren min er forresten med lokk og filter, så det lukter praktisk talt ingenting, men jeg bruker den ved siden av komfyren med avtrekk til friluft. Nå blir det skikkelige vårruller og pommesfrites til kvelds. :-) 0 Siter
Gjest Dolingen Skrevet 15. februar 2003 Skrevet 15. februar 2003 Hei, Jeg vil påstå at selv vanlig olivenolje er uegnet til frityr-steking. Med vennlig hilsen Hva med raps? 0 Siter
Gjest papirtiger Skrevet 15. februar 2003 Skrevet 15. februar 2003 Da blir det soya. Kokeren min er forresten med lokk og filter, så det lukter praktisk talt ingenting, men jeg bruker den ved siden av komfyren med avtrekk til friluft. Nå blir det skikkelige vårruller og pommesfrites til kvelds. :-) Jeg ville brukt en olje uten smak. Olivenolje tåler ikke varmen, og smaker bøgg. 0 Siter
Gjest Dolingen Skrevet 15. februar 2003 Skrevet 15. februar 2003 Jeg ville brukt en olje uten smak. Olivenolje tåler ikke varmen, og smaker bøgg. Palmeolje får jeg ikke tak i sånn uten videre, så jeg må nok ty til soya-olje. Den er vel rimelig smakløs, ehhh... nøytral, mener jeg. 0 Siter
Tornerose Skrevet 15. februar 2003 Skrevet 15. februar 2003 Vi bruker solsikkeolje eller maisolje, de er nøytrale på smak og tåler varmen. Unngå olivenolje, den tåler ikke den høye temperaturen og smaker passer ikke alltid med det du skal fritere. 0 Siter
Gemini Skrevet 15. februar 2003 Skrevet 15. februar 2003 Hva med raps? Tror raps er en god olje til frityr. Selv har jeg forsøkt palmeolje (dvs. det står frityrolje på kanna, men at den er av palmefrukten i liten skrift). Den funker bra, og har også noe solsikkeolje stående som jeg vurderer å bruke senere (det står i alle fall på den at den egner seg til frityr). Har du noen gode frityr-oppskrifter? Til mer enn vårruller og pommesfrites o.l. mener jeg? (Noisetter er spes. godt, bare de ikke friteres for lenge). Selv har jeg funnet noen oppskrifter på nettet jeg skal prøve ut, bl.a. på http://www.nrk.no/nigella, der det er oppskrift på friterte grønnsaksboller! Du vet det kanskje, men om du skal søke på frityr-oppskrifter på web, så heter frityr "deep-fry" på engelsk. Lykke til! :-) 0 Siter
Gemini Skrevet 15. februar 2003 Skrevet 15. februar 2003 Hva med raps? Tror raps er en god olje til frityr. Selv har jeg forsøkt palmeolje (dvs. det står frityrolje på kanna, men at den er av palmefrukten i liten skrift). Den funker bra, og har også noe solsikkeolje stående som jeg vurderer å bruke senere (det står i alle fall på den at den egner seg til frityr). Har du noen gode frityr-oppskrifter? Til mer enn vårruller og pommesfrites o.l. mener jeg? (Noisetter er spes. godt, bare de ikke friteres for lenge). Selv har jeg funnet noen oppskrifter på nettet jeg skal prøve ut, bl.a. på http://www.nrk.no/nigella, der det er oppskrift på friterte grønnsaksboller! Du vet det kanskje, men om du skal søke på frityr-oppskrifter på web, så heter frityr "deep-fry" på engelsk. Lykke til! :-) 0 Siter
Gjest Dolingen Skrevet 15. februar 2003 Skrevet 15. februar 2003 Tror raps er en god olje til frityr. Selv har jeg forsøkt palmeolje (dvs. det står frityrolje på kanna, men at den er av palmefrukten i liten skrift). Den funker bra, og har også noe solsikkeolje stående som jeg vurderer å bruke senere (det står i alle fall på den at den egner seg til frityr). Har du noen gode frityr-oppskrifter? Til mer enn vårruller og pommesfrites o.l. mener jeg? (Noisetter er spes. godt, bare de ikke friteres for lenge). Selv har jeg funnet noen oppskrifter på nettet jeg skal prøve ut, bl.a. på http://www.nrk.no/nigella, der det er oppskrift på friterte grønnsaksboller! Du vet det kanskje, men om du skal søke på frityr-oppskrifter på web, så heter frityr "deep-fry" på engelsk. Lykke til! :-) Takk for svar! Skal sjekke litt oppskrifter framover. :-) 0 Siter
favn Skrevet 15. februar 2003 Skrevet 15. februar 2003 Jordnøttolje. Den blir ikke så fryktelig varm som f.eks. olivenolje. Anfebales forresten av asiatiske matlagere. 0 Siter
tiliti Skrevet 15. februar 2003 Skrevet 15. februar 2003 Vi bruker palmeolje. Europris - 50 kr for 2 liter. 0 Siter
Gemini Skrevet 15. februar 2003 Skrevet 15. februar 2003 Vi bruker palmeolje. Europris - 50 kr for 2 liter. Innvandrerbutikk: 50 kr for kanner på 4 og 5 liter. :-) 0 Siter
tiliti Skrevet 15. februar 2003 Skrevet 15. februar 2003 Innvandrerbutikk: 50 kr for kanner på 4 og 5 liter. :-) Vel, jeg bor desverre i gokk, ikke så mange innvandrersjapper .. hm .. men det har forsåvidt startet en .. bare så uvanlig her oppe at jeg ikke har registrert det på en måte. Kanskje jeg burde ta meg en tur! Takk for tipset 0 Siter
Gemini Skrevet 15. februar 2003 Skrevet 15. februar 2003 Vel, jeg bor desverre i gokk, ikke så mange innvandrersjapper .. hm .. men det har forsåvidt startet en .. bare så uvanlig her oppe at jeg ikke har registrert det på en måte. Kanskje jeg burde ta meg en tur! Takk for tipset Grønnsaker er jo også mye billigere der ofte (kanskje ikke så mye å spare når man bor i gokk?). I Oslo-området (medregnet Drammen mm) er det jo oftest slik at de reiser inn til grønnsakstorget på Økern (i Oslo) og kjøper direkte, for å spare utgifter til mellomledd og transport. De tilbød meg å få tak i en spesiell ost til meg også, kjempeservice! (En gresk-kypriotisk oste-variant, ikke noe som de har fast i vareutvalget sitt) Men - det er jo så mye godt man får kjøpt slike steder, uten å bli ruinert! Store glass med stenfrie sorte oliven, stekte paprika (kjempegodt å fylle med feta og varme i panna!), solmodne tomater og mye mer, jeg gikk jo nesten berserk! *flire* Ting man riktignok får kjøpt i velassorterte "norske" butikker også, men da i små glass til en mye dyrere pris... Skjønner ikke sjøl hvorfor jeg ikke har funnet fram til en slik butikk tidligere, har jo bodd i distriktet i 2,5 år! :-) 0 Siter
tiliti Skrevet 15. februar 2003 Skrevet 15. februar 2003 Grønnsaker er jo også mye billigere der ofte (kanskje ikke så mye å spare når man bor i gokk?). I Oslo-området (medregnet Drammen mm) er det jo oftest slik at de reiser inn til grønnsakstorget på Økern (i Oslo) og kjøper direkte, for å spare utgifter til mellomledd og transport. De tilbød meg å få tak i en spesiell ost til meg også, kjempeservice! (En gresk-kypriotisk oste-variant, ikke noe som de har fast i vareutvalget sitt) Men - det er jo så mye godt man får kjøpt slike steder, uten å bli ruinert! Store glass med stenfrie sorte oliven, stekte paprika (kjempegodt å fylle med feta og varme i panna!), solmodne tomater og mye mer, jeg gikk jo nesten berserk! *flire* Ting man riktignok får kjøpt i velassorterte "norske" butikker også, men da i små glass til en mye dyrere pris... Skjønner ikke sjøl hvorfor jeg ikke har funnet fram til en slik butikk tidligere, har jo bodd i distriktet i 2,5 år! :-) Hehe, de har ikke ferskvarer, hvis ikke hadde jeg shoppet grønnsaker der ja. I det siste har jeg bare fått råttent, muggent, larver og edderkopper fra prix/rema. 0 Siter
Sør Skrevet 15. februar 2003 Skrevet 15. februar 2003 Hehe, de har ikke ferskvarer, hvis ikke hadde jeg shoppet grønnsaker der ja. I det siste har jeg bare fått råttent, muggent, larver og edderkopper fra prix/rema. "råttent, muggent, larver og edderkopper" Godt at du får i deg protein i det minste! Med vennlig hilsen 0 Siter
tiliti Skrevet 15. februar 2003 Skrevet 15. februar 2003 "råttent, muggent, larver og edderkopper" Godt at du får i deg protein i det minste! Med vennlig hilsen Jess. Men når dyra lever så føler jeg meg iallefall litt trygg på giftbruken da .. Noe positivt skal de ha! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.