Gjest smuldrete brødskiver Skrevet 18. februar 2003 Skrevet 18. februar 2003 Baker alt brød vi spiser selv. Brødet blir bra og godt, men det smuldrerer sånn når jeg skjærer tynne skiver. Hva gjør jeg for feil? Noen som vet? 0 Siter
Gjest pirlill Skrevet 18. februar 2003 Skrevet 18. februar 2003 For mye mel?Lag en smidigere/bløtere deig! 0 Siter
Gjest pirlill Skrevet 18. februar 2003 Skrevet 18. februar 2003 For mye mel?Lag en smidigere/bløtere deig! ...eller kansje de har stekt for lenge??? 0 Siter
Line Skrevet 18. februar 2003 Skrevet 18. februar 2003 Om du bruker Skummet Kultur e.l. i deigen, så smuldrer ikke brødet sånn. Bruker du rugmel også, blir det saftigere, og ryr heller ikke så mye. 0 Siter
Gjest papirtiger Skrevet 18. februar 2003 Skrevet 18. februar 2003 Kulturmelk vil kanskje hjelpe. Er brødkniven skarp? 0 Siter
Atene Skrevet 18. februar 2003 Skrevet 18. februar 2003 Knar du deigen lenge nok ? Minst 15 minutter i kjøkkenmaskin. Bruk lite gjær, og lang hevingstid. Jeg bruker 5-10 gram gjær og hever deigen over natten. 0 Siter
Gjest dimi Skrevet 18. februar 2003 Skrevet 18. februar 2003 Bruk 2 ss lys sirup i en deig beregnet til 3 brød. 0 Siter
Gjest miio Skrevet 18. februar 2003 Skrevet 18. februar 2003 Har du olje i brød-deigen din?? Viss du ikke har det er det verdt et forsøk, det løste ivertfall problemet mitt med smulebrød. 0 Siter
Gjest bakemesterharepus Skrevet 18. februar 2003 Skrevet 18. februar 2003 Mange muligheter: for mye mel, for hard steking. Jeg bruker alltid havregryn i brødene, da blir de god og saftig og smuldrer ikke. Også liker jeg løs deig, det gir best brød. 0 Siter
amber sun Skrevet 18. februar 2003 Skrevet 18. februar 2003 Prøv med mindre grovt mel, jo mer grovt mel, jo mer smuler det. Prøv også med olje, sirup, maltekstrakt osv i deigen, det gjør brødet saftigere og bedre. 0 Siter
Pappa Bjørn Skrevet 18. februar 2003 Skrevet 18. februar 2003 Jeg har en litt annen oppfatning her enn de andre jeg da............ Jeg bruker nemlig mye mel. Jeg lar kjøkkenmaskinen elte inn mel til deigen er så fast at den slipper bollen, noe som jeg synes gir godt resultat. I tillegg bruker jeg litt Bygg for å få brødet fastere. Det fungerer også bra. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.