Gjest teita Skrevet 19. februar 2003 Del Skrevet 19. februar 2003 vet det har vært oppe før, men synes ikke noe av forslagene hørtes godt ut i raklett. Hva kan jeg bruke? Vil gjerne ha litt forskjellige tips om kjøtt og grønnsaker. Hvordan ost? Er det godt med ost på kjøtt? Fikk denne teite tingen til jul og tenkte det er på tide å prøve den ut. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/93901-raklett-hva/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
vin Skrevet 19. februar 2003 Del Skrevet 19. februar 2003 Har ikke noe peiling på det , men her er en link om emnet : http://www.aperitif.no/index.db2?id=6413 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/93901-raklett-hva/#findComment-522753 Del på andre sider Flere delingsvalg…
flisa Skrevet 19. februar 2003 Del Skrevet 19. februar 2003 Jeg spiste Raclette for første gang hos en franskmann, og dro straks og kjøpte et jern..... Han serverte spekeskinke, kokte mandelpoteter og Raclette-ost (den er skarp - så ikke alle liker den, vi bruker Jarlsberg,- men forteller ikke vår franske venn det altså!) Han gjorde slik: La en rist oppe på varmeplate - som han holdt de kokte mandelpotetene varme på - så spiste vi altså kald spekeskinke (billig, ferdig oppskjært fra Svinesund) med syltede sølvløk, oppskjærte paprika, agurker og med rømme. Vi la mandelpoteter på tallerken, -og helte den kokende osten over de (med skallet på potetene) - og spiste alt det andre ved siden av. Altså, varmeplata oppå brukte ikke han til noe som helst - dette var den retten som er Raclette fra Frankrike - bondekost. Opprinnelig smeltet man osten på steinene/flisene i peisen - og skrapte den over potetene...:-) Med MASSE rødvin til - - så kan man sitte og spise og sludre leeeenge! :-) Bon apetit! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/93901-raklett-hva/#findComment-522929 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Smelly Cat Skrevet 19. februar 2003 Del Skrevet 19. februar 2003 Hei! Etter hva jeg har hørt, består den "originale" racletten av mandelpoteter, sølvløk, sylteagurk og ost. Raclette-ost eller Port Salut (jeg foretrekker den siste). Vi har som regel valgt å "sprite det opp litt" med kyllingvinger, bacon og champignon i tillegg. Kjempegodt!!! c",) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/93901-raklett-hva/#findComment-523548 Del på andre sider Flere delingsvalg…
happy1365380345 Skrevet 20. februar 2003 Del Skrevet 20. februar 2003 Vi fikk også dette rakle(raklett)verket til jul Jeg tror ikke vi kommer til å benytte oss av det særlig ofte. Vi har forsøkt 1 gang, men med 2 voksne og 3 sultne barn var det ikke særlig vellykket. Kanksje ta den frem en kveld etter at barna har lagt seg, sprette 1 flaske vin og kaste noe "smågodt" på den i stedet for å spise potetgull og sjokolade ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/93901-raklett-hva/#findComment-523625 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.