favn Skrevet 19. mars 2003 Skrevet 19. mars 2003 Skal lage kaker til barn og voksne. Disse kakene er uaktuelle, jeg er så lei...: Fransk sjokoladekake, sjokoladekake i langpanne, ostekake med kjeksbunn (den uten gelatin som 'alle' kan), bløtkake, gulrotkake med ostekrem. Verdens beste er det lenge siden jeg har laget, så den blir det kanskje. Har du noen tips ellers til en spennende kake, helst ikke _altfor_ komplisert? På forhånd tusen, tusen takk. 0 Siter
Gjest kakemons Skrevet 19. mars 2003 Skrevet 19. mars 2003 Brownies er veldig godt. Det er to måter å lage den på. Den ene er den enkle varianten. Kjøp brownies posen fra toro hvor du bare tilsetter vann og egg tror jeg, eller du kan lage den andre varianten. Som er å lage brownies helt fra grunnen av. Daim/is kake er også godt. 0 Siter
Tornerose Skrevet 19. mars 2003 Skrevet 19. mars 2003 Hva med suksessterte? Kjempegod for både liten og stor. 5 eggehviter 300 gr malte mandler 200 gr melis 1 ts bakepulver Pisk eggehvitene til de skummer, tilsett så melis og pisk til det er stiv. Vend i resten. Hell i to 20 cm springformer (med godt smurt bakepapir i bunnen!). Stekes på nederste rille i 180-200 grader i ca. 15 minutt.. Fyll: 2 1/2 dl fløte 5 eggeplommer 2-300 gr melis 174 gr meierismør 2-3 ts vaniljesukker Alt unntatt smøret blandes i en gryte og varmes til den begynner å tykne. La det avkjøles og rør inn mykt smør til slutt. Jeg pleier å dele denne kremen i to og blande i litt smeltet sjokolade i den ene delen, men smak og behag. :-) Når kakebunnene og kremen er kald legger du dem sammen med krem i midten og på toppen. Jeg lager gjerne dobbel porsjon av både krem og kakebunn og lager en firelagskake, for den er så populær at den forsvinner fort. 0 Siter
kjerringskinn Skrevet 19. mars 2003 Skrevet 19. mars 2003 Eplekake Fyll: 1 kg skrelte eplebiter kokes møre med sukker og kanel etter smak, et par never rosiner og litt vann (bare LITT) Deig: 175 g smør, 175 g sukker, 350 g mel, 2 ts bakepulver og 1-2 egg blandes til en smidig deig. Trykk 3/4 av deigen ut i bunn og sider på en 24 cm rund form, hell eplefullet oppi og dekorer med deigstriper (rull pølser og trykk de flate med fingrene) i gittermønster på toppen. Stekes ved 175 grader i snaut en time. God som den er og nydelig med is eller vispet krem til. 0 Siter
Gjest Svanhild Skrevet 20. mars 2003 Skrevet 20. mars 2003 Min favoritt, lett og grei å lage til: Dajm Iskake Bunn : 4 eggehviter 2 dl sukker 100 g grovmalte (finhakkete) mandler Krem : 100 g sukker 4 eggeplommer 2 doble dajm 3 dl kremfløte Slik gjør du Bunn : Pisk eggehviter og sukker stivt. Bland i mandlene. Stekes på 180`C i ca. 1/2 time. Form : 22cm eller 24 cm med bkaepapir i bunnen. Krem : Pisk eggg og sukker til eggedosis. Hakk sjokoladen og bland med pisket fløte. Vendes forsiktig sammen med slikkepott og ha oppå den avkjølte kaken. Fryses i formen. La kaken tine ca. 10 - 15 minutter før servering. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.