Gå til innhold

Han har "trykket" i hele dag!!


Sybe

Anbefalte innlegg

Gutten min er 10 dager og i dag har han vært urolig hele dagen og ligget og trykket. Det virker som om han har mageknip. Til nå har han holdt på slik i noen timer om kvelden, men sovet i to-tre timer om gangen om natta og dagen. Han har sovnet nesten hver gang han har spist.

Men i dag har han vært urolig hele dagen, kanskje han har sovet litt innimellom trykkingen. Han har til nå hatt mye løs avføring, i dag har det vært litt mindre. Når han skal spise kaver og sparker han og har tydelig vondt i magen. Vet du om noe som kan hjelpe? Jeg har ikke spist noe spesielt (bortsett fra ost/smør, hvis det har noen betydning). Dette sliter både på ham og meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Trine Endsjø, jordmor

Det høres ut som om den lille gutten din sliter med mageknip. Det er helt vanlig og noe som alle babyer har med jevne mellomrom. Tarmen hans skal venne seg til så mye forskjellig og enkelte ganger vil han få noe som ligner på kolikk uten at det kan føres tilbake til noe som du har spist. Prøv uansett å holde deg unna for mye kaffe, melk, brus, sjokolade, store mengder frukt, erter, kål og andre grønnsaker som vanligvis kan gi luftplager.

Det kan være godt for gutten at du masserer han forsiktig over ryggen mens han ligger på magen . Ikke masser han på magen, det kan bli for stor påkjenning.

Det er ikke uvanlig at slike plager kommer når barnet er to-tre uker gammel. Uansett, det er en overgangsfase for de fleste, uten at det har noe med det vi kaller 3-mndr.kolikk å gjøre.

Det at han trykker mye, kan være et tegn på at han blir bedre når han får bæsjet. Det er også vanlig. Hos spedbarn er det normalt å ha avføring 8 ganger om dagen mens det også ansees for normalt å ha mange dagers mellomrom. Det viktige er at barnet følger sitt mønster sånn nogen lunde.

Ta kontakt med helsesøster hvis du ikke synes det blir noen bedre etterhvert. Kanskje vedkommende har noen gode råd å komme med.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...