Gjest matglad Skrevet 9. april 2003 Del Skrevet 9. april 2003 Har kjøpt inn svinekjøtt og mye gode ferske grønnsaker. kan noen hjelpe meg med oppskrift på en god vokgryte. Er glad i krydder, men vet ikke hva som skal være i. Skal alt stekes eller? Skal det være væske i? ovs. PS har bare vanlig stekepanne, men regner med det går ann å voke i den også? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/100354-vokgryte-kan-noen-hjelpe-meg-med-oppskrift/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Åsemor Skrevet 9. april 2003 Del Skrevet 9. april 2003 http://www.matprat.no/frame.cfm?url=Hverdagsmat&o_id=start Helt nederst er det noen wok-oppskrifter.. Har ikke lest de, men du kan jo se. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/100354-vokgryte-kan-noen-hjelpe-meg-med-oppskrift/#findComment-568931 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zelig Skrevet 9. april 2003 Del Skrevet 9. april 2003 Sånn pleier jeg å gjøre det: Stek kjøttet først. Legg det til side og stek grønnsakene hurtig, og legg så kjøttet oppi igjen. Det er nok ikke nødvendig å ta ut kjøttet først, men jeg gjør det fordi jeg synes det blir så lite plass i panna. Jeg bruker som regel ikke væske, og krydrer oftest slik (thai): ingefær, koriander, chili, lemonleaves (til nød sitrongress), østerssaus, kanskje litt grønn/rød curry. Hvis jeg bruker væske tar jeg kokosmelk. Og har ris til. Hvis du ikke ønsker slik krydring er det bare å bruke fantasien, bruk det du liker. Ellers finnes det endel gode små kryddersauser i en-pakninger å få kjøpt i merket Blue Dragon. Rød curry-saus derfra er ganske god ihvertfall, men det selvsagt er best å krydre selv. Kinesisk krydring har jeg ikke særlig peil på -er mest glad i sør-asiatisk selv. Men wok kan du gjøre helt etter din egen smak uansett. Prøv deg frem og kikk litt i hyllene i gode matbutikker, det er masse godt i "eksotisk"-hyllene du kan bruke. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/100354-vokgryte-kan-noen-hjelpe-meg-med-oppskrift/#findComment-568940 Del på andre sider Flere delingsvalg…
laguna1365380434 Skrevet 9. april 2003 Del Skrevet 9. april 2003 Jeg pleier å lage en enkel saus( etter at kjøtt og grønnsaker er frest vel og merke) Som inneholder ca følgende: Naturell youghurt Buljong( korrensponderene med gen innhold) Hvitløk(fersk og hakket, men pulver går i nødsfall) Hakket chili eller jalapeno peppere. Sitron/Lime koriander Cayenne evt andre peppere Limeblader. Salt Mer eller mindre. Trekk fra det du ikke vil ha legg til det du liker. Når det nærmer seg servering hiver jeg gjerne i reker. Det er godt sammen med svinekjøtt.Men de blir sinnsykt seige om du tar de i før maten er klar.. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/100354-vokgryte-kan-noen-hjelpe-meg-med-oppskrift/#findComment-568952 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Reg@l Skrevet 9. april 2003 Del Skrevet 9. april 2003 Grunnen til at det heter WOK er at man bruker en wok gryte når man tilbereder maten. På grunn av fasongen får du stekt maten jevnt og raskt slik at du bevarer sprøheten i grønsaker og saften i kjøttet. I en vanlig stekepanne vil du bare steke den som vanlig. Billig wok (tynn, gjerne av stål eller aluminium) eller elektrisk wok er ikke noe å ha på. En skikkelig wok skal være tung og av tjukt støpejern slik at varmen brer seg jevnt. Etter å ha prøvd forskjellige varianter endte vi opp med en LeCruiset støpejerns wok til rundt tusenlappen, den anbefales virkelig! Vil anbefale deg boken "Hot wok", der står alt du trenger å vite, og den har masse gode oppskrifter. Du finner også en del om du søker etter "wok" i f.eks google. Lykke til! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/100354-vokgryte-kan-noen-hjelpe-meg-med-oppskrift/#findComment-569205 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.