Gjest karusell Skrevet 12. april 2003 Skrevet 12. april 2003 Jeg har så lyst å lage en mørk sjokoladekake med et lag med lys krem i midten, nå har jeg prøvd mange oppskrifter, men finner aldri den rette. Den kremen jeg tenker på er litt sånn smørkremaktig (men litt luftigere), men alså lys sjokoladebrun og nyyyydelig på smak:) Noen som vet hva jeg snakker om og kanskje har en oppskrift og dele med meg? 0 Siter
Gjest Pindia Pampistiko Skrevet 12. april 2003 Skrevet 12. april 2003 Hei! Ikke akkurat det du spurte om, men jeg kan ikke la være å gi deg denne oppskriften på verdens (etter min og mange andres mening) beste sjokoladekake med sjokoladekrem!! Veldig lett å få til - smaker himmelsk!!!! For å si det mildt...! Elins beste sjokoladekake 4 dl. sukker 1 dl. kakao 3 dl. hvetemel 3/4 ts. bakepulver 2 ts. vaniljesukker 200 gr. smeltet smør/marg. 4 egg Sjokoladekrem: 1 dl. kakao 2 dl. melis 3 dl. kremfløte Bland sammen sukker, kako, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Tilsett avkjølt smeltet smør og ett egg om gangen. Bland godt med mikser, og rør til en tykk og smidig røre. Ha røren i en godt smurt kakeform (24 cm.), ha gjerne bakepapir i bunnen. Stek kaken ved 175 grader i 40-45 minutter på rist nederst i ovnen. Prøv med en kakenål om den er ferdig stekt (skal være litt tung og "rå", men det skal ikke sitte røre på pinnen). Avkjøl helt før du løsner formen og plasserer kaken på et fat. Kremen lages ved å blande sammen kakao og melis i en bolle. Pisk fløten til krem. Bland kremen i kakao/melisen litt etter litt mens du rører kraftig. Jo mer du rører, jo fastere blir kremen som skal være slett og tykk. Bre eller sprøyt kremen over den avkjølte kaken. Kaken holder seg veldig godt hvis den får stå godt tildekket på et kjølig sted. Håper du vil prøve - tror neppe du vil angre!! God påske! 0 Siter
Gjest kakemonsen Skrevet 12. april 2003 Skrevet 12. april 2003 veldig god krem, syns jeg hvertfall; 100 gr. smør 250 gr. melis kakao, smør og vaniljesukker smakes til, sånn ca. 1-2 ss. 0 Siter
Gjest karusell Skrevet 13. april 2003 Skrevet 13. april 2003 veldig god krem, syns jeg hvertfall; 100 gr. smør 250 gr. melis kakao, smør og vaniljesukker smakes til, sånn ca. 1-2 ss. Takk for svar begge to! Nå må jeg visst lage to varianter for å se hva som faller i smak.. hehe:) God påske! 0 Siter
Gjest kakemonsen Skrevet 13. april 2003 Skrevet 13. april 2003 Takk for svar begge to! Nå må jeg visst lage to varianter for å se hva som faller i smak.. hehe:) God påske! la meg vite hva du likte best da. og om du likte denne. Syns i allefall den er kjempegod ! 0 Siter
Gjest karusell Skrevet 13. april 2003 Skrevet 13. april 2003 la meg vite hva du likte best da. og om du likte denne. Syns i allefall den er kjempegod ! Det skal jeg, skal bake til helgen som kommer:) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.