Gå til innhold

Lammestek og mintgele


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hører det til lammestek å ha mintgele? Ville det vært passende å lage i USA i påsken for amerikanere. Alle ingrediensene kan vel kjøpes derborte?

laguna1365380434
Skrevet

Hørtes godt ut! Det får du helt sikkert kjøpt.. Eneste matvarene jeg har hatt problemer med å finne om jeg har lett litt, er brød, "norsk" gulost og knekkebrød.. Og gløggmix, men det sier seg selv..:)

Gjest takk for svar
Skrevet

Hørtes godt ut! Det får du helt sikkert kjøpt.. Eneste matvarene jeg har hatt problemer med å finne om jeg har lett litt, er brød, "norsk" gulost og knekkebrød.. Og gløggmix, men det sier seg selv..:)

Hva er mintgelé?

Gjest takk for svar
Skrevet

Gelè av mynte

Joda, men hvordan lages den og hva har man den til? Har aldri smakt, ser du:)

Gjest Kaspari
Skrevet

Joda, men hvordan lages den og hva har man den til? Har aldri smakt, ser du:)

Veldig vanlig i f.eks. England og australia som tilbehør til bla. lam. Blir mer og mer vanlig her hjemme også...

Lages som følger:

Vask 2 kg epler, del de i 4 og ha de i en kjele. Hell over like deler vann/ vineddik til det så vidt dekker. La en god bunt frisk mynte koke med til eplene er møre. La safta få renne i fra natta over. Kok safta med like deler brunt og kvitt sukker. 350g pr 6 dl saft. -Det skal bare putre. Ta litt saft og la det kjølne på et tefat. Når safta stivner er gelen ferdig. Ta kjelen av plata og la den stå i ca 10 min og ha i 3 ss finhakka mynte. Så er det bare å ha det på varme glass. Vil du ha den sterk så bruk vanlig bordeddik og bare vanlig hvitt sukker.

Høres det godt ut? :)

Gjest takk for svar
Skrevet

Veldig vanlig i f.eks. England og australia som tilbehør til bla. lam. Blir mer og mer vanlig her hjemme også...

Lages som følger:

Vask 2 kg epler, del de i 4 og ha de i en kjele. Hell over like deler vann/ vineddik til det så vidt dekker. La en god bunt frisk mynte koke med til eplene er møre. La safta få renne i fra natta over. Kok safta med like deler brunt og kvitt sukker. 350g pr 6 dl saft. -Det skal bare putre. Ta litt saft og la det kjølne på et tefat. Når safta stivner er gelen ferdig. Ta kjelen av plata og la den stå i ca 10 min og ha i 3 ss finhakka mynte. Så er det bare å ha det på varme glass. Vil du ha den sterk så bruk vanlig bordeddik og bare vanlig hvitt sukker.

Høres det godt ut? :)

Kanskje jeg skulle prøve det en gang?! Alltid spennende å prøve noe nytt. Har aldri smakt det.

Skrevet

Kanskje jeg skulle prøve det en gang?! Alltid spennende å prøve noe nytt. Har aldri smakt det.

Du får kjøpt det i alle vanlige butikker (kanskje ikke Rimi), og jeg kjøper små glass siden jeg ikke bruker det ofte. Det er veldig godt til lammekjøtt.

Skrevet

Fikk det servert til lammestek på lørdag. Det smaker helvetes dårlig! Og jeg er ikke kresen. Advar folk på forhånd om at det er spesielt før de forsyner seg, så de ikke ødelegger maten. Engelskmenn spiser nå mye rart...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...