Gå til innhold

fullkornspasta vs. vanlig pasta


Gjest durum

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Fullkornspasta har GI på rundt 40 (tror jeg, lenge siden jeg leste det) mens vanlig pasta har GI rundt 60. Også er det mer fiber så klart, i fullkornspasta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fullkornspasta har GI på rundt 40 (tror jeg, lenge siden jeg leste det) mens vanlig pasta har GI rundt 60. Også er det mer fiber så klart, i fullkornspasta.

Potet har GI rundt 80. Et triks for å senke GI i poteter er å koke opp masse poteter, la dem bli kalde, og varme dem opp igjen når du trenger dem. Da har potetene mye lavere GI (eksakt hvor mye, vet jeg ikke. Har det fra Fredrik Paulun).

Potetene holder i underkant av en uke, synes jeg. Har dem i tette bokser i kjøleskapet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest fullkornspasta

Potet har GI rundt 80. Et triks for å senke GI i poteter er å koke opp masse poteter, la dem bli kalde, og varme dem opp igjen når du trenger dem. Da har potetene mye lavere GI (eksakt hvor mye, vet jeg ikke. Har det fra Fredrik Paulun).

Potetene holder i underkant av en uke, synes jeg. Har dem i tette bokser i kjøleskapet.

Tusen takk,for gode råd!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Potet har GI rundt 80. Et triks for å senke GI i poteter er å koke opp masse poteter, la dem bli kalde, og varme dem opp igjen når du trenger dem. Da har potetene mye lavere GI (eksakt hvor mye, vet jeg ikke. Har det fra Fredrik Paulun).

Potetene holder i underkant av en uke, synes jeg. Har dem i tette bokser i kjøleskapet.

Kalde kokte poteter egner seg kun til to ting: til å stekes eller til å lage potetmos av. Evt. å kaste. De er i alle fall ikke gode om man koker dem opp igjen! Usj.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kalde kokte poteter egner seg kun til to ting: til å stekes eller til å lage potetmos av. Evt. å kaste. De er i alle fall ikke gode om man koker dem opp igjen! Usj.

Nei, man koker dem ikke opp -men varmer dem opp, f.eks i mikroen (har prøvd på lav varme i ovnen også, gikk fint det). Evnt. spiser man dem kalde, til lunch f.eks, det er jo kjempegodt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nei, man koker dem ikke opp -men varmer dem opp, f.eks i mikroen (har prøvd på lav varme i ovnen også, gikk fint det). Evnt. spiser man dem kalde, til lunch f.eks, det er jo kjempegodt!

Når du varmer potetene på nytt, vil du da ikke heve GI igjen? Har alltid ment at potet og grønnsaker har lavest GI når de er kalde. En som jeg vet om satte opp en diett som innebar at en skulle spise kald ris fra dagen før.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når du varmer potetene på nytt, vil du da ikke heve GI igjen? Har alltid ment at potet og grønnsaker har lavest GI når de er kalde. En som jeg vet om satte opp en diett som innebar at en skulle spise kald ris fra dagen før.

Har det fra Fredrik Paulun, han sier at GI på kald potet og kald potet som varmes opp igjen er like lav. Det sto i en utgave av svenske Fitness (et par måneder siden). Vet ikke mer! :)

Mulig det er annerledes for ris, det sto kun om potet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har det fra Fredrik Paulun, han sier at GI på kald potet og kald potet som varmes opp igjen er like lav. Det sto i en utgave av svenske Fitness (et par måneder siden). Vet ikke mer! :)

Mulig det er annerledes for ris, det sto kun om potet.

Takk Zelig. Nå skal jeg koke for mye potet hver dag slik at det blir mye å varme opp igjen til neste dag. Men jeg vil tro at noen av vitaminene vil reduseres og særlig da C-vitamin.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk Zelig. Nå skal jeg koke for mye potet hver dag slik at det blir mye å varme opp igjen til neste dag. Men jeg vil tro at noen av vitaminene vil reduseres og særlig da C-vitamin.

Ja, sikkert. Du får kjenne på smaken også, om det er verdt det. Synes det er helt OK, jeg. Men jeg spiser dem oftest kalde uansett :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, sikkert. Du får kjenne på smaken også, om det er verdt det. Synes det er helt OK, jeg. Men jeg spiser dem oftest kalde uansett :)

Hvis potetene står i kjøleskapet er de som oftest like god dagen derpå, ja faktisk etter flere dager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis potetene står i kjøleskapet er de som oftest like god dagen derpå, ja faktisk etter flere dager.

Ja, det synes jeg og. Spesielt mandelpoteter :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det synes jeg og. Spesielt mandelpoteter :)

er noen potetsorter bedre enn andre(GI)?

hva slags brød bør man spise? jeg liker ikke rugbrød,blæh.Ble kvalm og dårlig av det.

Kom gjerne med mer tips,du har greie på dette,Zelig.

Takk for svarene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

er noen potetsorter bedre enn andre(GI)?

hva slags brød bør man spise? jeg liker ikke rugbrød,blæh.Ble kvalm og dårlig av det.

Kom gjerne med mer tips,du har greie på dette,Zelig.

Takk for svarene.

Vet ikke om det er forskjell på GI i poteter, tviler på det. Når det gjelder brød har jo pumpernickel lavest GI, men hvem orker å spise det.. Fullkornsbrød og rugbrød er dernest best. Ta det groveste fullkornsbrødet du ser, så er det nok greit.

Har du prøvd Rugsprø fra Wasa? Det er veldig godt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...