sheba Skrevet 27. mai 2003 Skrevet 27. mai 2003 Heisann, håper noen kan hjelpe meg litt her med oppskrift på en god ostekake, det er så utrolig godt og idag har jeg ikke sett kjæresten på 1 uke!!!! trenger litt trøst frem til torsdag:) hehehe... 0 Siter
Gjest Humlepungen Skrevet 27. mai 2003 Skrevet 27. mai 2003 Titt inne på www.matprat.no Der ligger det nok noen godbiter 0 Siter
Gjest Pricilla Skrevet 27. mai 2003 Skrevet 27. mai 2003 Pleier å lage denne, den er enkel og god, veldig frisk! 1 pakke kornmo kjeks (la 3 - 4 kjeks være igjen) 100 g smør - knus kjeksen og bland inn det smeltede smøret, trykk massen ned i bunnen på formen så jevn og rett som mulig. 1 lettrømme 2 tine smøreost med ananas/mandarin 150 g melis (kan bruke 100) 1 pakke sitrongele (kok opp med 2,5 dl vann) 1 kiwi og en boks hermetiserte mandariner til pynt Kok opp geleen, la den bli litt kald (vent ikke lenge da størkner den), sleng oppi rømme og ost - bland med mixmaster, hell massen over kjeksbunnen gjennom sil for å fjerne klumper. La stå i 4 - 5 timer i kjøleskap. Du kan kjenne med fingern når den er stiv nok. Tar 20 min å lage, og får masse skryt av den! 0 Siter
Babette Skrevet 27. mai 2003 Skrevet 27. mai 2003 En lettvint løsning er den halvfabrikatavarianten som bare skal blandes med litt vann og fløte her og der. Den er faktisk veldig god! Fås kjøpt i pakke. 0 Siter
sheba Skrevet 27. mai 2003 Forfatter Skrevet 27. mai 2003 Pleier å lage denne, den er enkel og god, veldig frisk! 1 pakke kornmo kjeks (la 3 - 4 kjeks være igjen) 100 g smør - knus kjeksen og bland inn det smeltede smøret, trykk massen ned i bunnen på formen så jevn og rett som mulig. 1 lettrømme 2 tine smøreost med ananas/mandarin 150 g melis (kan bruke 100) 1 pakke sitrongele (kok opp med 2,5 dl vann) 1 kiwi og en boks hermetiserte mandariner til pynt Kok opp geleen, la den bli litt kald (vent ikke lenge da størkner den), sleng oppi rømme og ost - bland med mixmaster, hell massen over kjeksbunnen gjennom sil for å fjerne klumper. La stå i 4 - 5 timer i kjøleskap. Du kan kjenne med fingern når den er stiv nok. Tar 20 min å lage, og får masse skryt av den! Hjertelig takk for svar, DEN VAR SUPER! nå overlever jeg et døgn til uten gubben;) 0 Siter
Snorkfrøken Skrevet 27. mai 2003 Skrevet 27. mai 2003 Jeg har den beste oppskriften :-) Mange som ikke liker ostekake har likt denne : Bunn: 1 pk bixit kjeks (knust) 175 gr smeltet margarin -Blandes og has i kakeform. Jeg bruker å sette ringen rett på kakefatet slik at jeg slipper at kaken sitter fast i kakeformbunnen...you see?) Fyll: *Lag freia sitrongele av kun 2,5 dl vann. Avkjøl, ikke stivn. *Pisk 3 dl fløte til krem, bland i 3 dl rømme/lettrømme I en ny bolle rører du 1 pk philadelfiaost med 2 ts vaniljesukker og 190 gr melis. Når geleen er kald rører du alle disse ilag og tømmer over bunnen. Når den har stått i kjøleskapet en time eller to lager du 2 pk bringebær eller jordbærgele av 0,5 l vann (altså 2 pk på halv mengde vann i forhold til det som står på pakken) Avkjøl og tøm forsiktig over kaken. Avkjøl i kjøleskapet til geleen er stivnet, skjær rundt kanten og voilà! Mvh 0 Siter
Høne I Frikassè Skrevet 27. mai 2003 Skrevet 27. mai 2003 Jeg har den beste oppskriften :-) Mange som ikke liker ostekake har likt denne : Bunn: 1 pk bixit kjeks (knust) 175 gr smeltet margarin -Blandes og has i kakeform. Jeg bruker å sette ringen rett på kakefatet slik at jeg slipper at kaken sitter fast i kakeformbunnen...you see?) Fyll: *Lag freia sitrongele av kun 2,5 dl vann. Avkjøl, ikke stivn. *Pisk 3 dl fløte til krem, bland i 3 dl rømme/lettrømme I en ny bolle rører du 1 pk philadelfiaost med 2 ts vaniljesukker og 190 gr melis. Når geleen er kald rører du alle disse ilag og tømmer over bunnen. Når den har stått i kjøleskapet en time eller to lager du 2 pk bringebær eller jordbærgele av 0,5 l vann (altså 2 pk på halv mengde vann i forhold til det som står på pakken) Avkjøl og tøm forsiktig over kaken. Avkjøl i kjøleskapet til geleen er stivnet, skjær rundt kanten og voilà! Mvh Jeg tror du har stjålet min oppskrift. Bortsett fra at jeg ikke bruker smeltet margarin, men mykt og romtemperert. Ellers helt lik. Skremmende, med tanke på at jeg har designet min selv. 0 Siter
Snorkfrøken Skrevet 27. mai 2003 Skrevet 27. mai 2003 Jeg tror du har stjålet min oppskrift. Bortsett fra at jeg ikke bruker smeltet margarin, men mykt og romtemperert. Ellers helt lik. Skremmende, med tanke på at jeg har designet min selv. Jøsses...skremmende. Men kaken ER god, ikke sant? ;o) 0 Siter
serendipity Skrevet 28. mai 2003 Skrevet 28. mai 2003 Jeg har den beste oppskriften :-) Mange som ikke liker ostekake har likt denne : Bunn: 1 pk bixit kjeks (knust) 175 gr smeltet margarin -Blandes og has i kakeform. Jeg bruker å sette ringen rett på kakefatet slik at jeg slipper at kaken sitter fast i kakeformbunnen...you see?) Fyll: *Lag freia sitrongele av kun 2,5 dl vann. Avkjøl, ikke stivn. *Pisk 3 dl fløte til krem, bland i 3 dl rømme/lettrømme I en ny bolle rører du 1 pk philadelfiaost med 2 ts vaniljesukker og 190 gr melis. Når geleen er kald rører du alle disse ilag og tømmer over bunnen. Når den har stått i kjøleskapet en time eller to lager du 2 pk bringebær eller jordbærgele av 0,5 l vann (altså 2 pk på halv mengde vann i forhold til det som står på pakken) Avkjøl og tøm forsiktig over kaken. Avkjøl i kjøleskapet til geleen er stivnet, skjær rundt kanten og voilà! Mvh 1. pakke ost. Kan knapt kalles ostekake vel?? ;-) 0 Siter
mysteria Skrevet 28. mai 2003 Skrevet 28. mai 2003 Jeg har den beste oppskriften :-) Mange som ikke liker ostekake har likt denne : Bunn: 1 pk bixit kjeks (knust) 175 gr smeltet margarin -Blandes og has i kakeform. Jeg bruker å sette ringen rett på kakefatet slik at jeg slipper at kaken sitter fast i kakeformbunnen...you see?) Fyll: *Lag freia sitrongele av kun 2,5 dl vann. Avkjøl, ikke stivn. *Pisk 3 dl fløte til krem, bland i 3 dl rømme/lettrømme I en ny bolle rører du 1 pk philadelfiaost med 2 ts vaniljesukker og 190 gr melis. Når geleen er kald rører du alle disse ilag og tømmer over bunnen. Når den har stått i kjøleskapet en time eller to lager du 2 pk bringebær eller jordbærgele av 0,5 l vann (altså 2 pk på halv mengde vann i forhold til det som står på pakken) Avkjøl og tøm forsiktig over kaken. Avkjøl i kjøleskapet til geleen er stivnet, skjær rundt kanten og voilà! Mvh Ja er god denne kaken.. Men smakte på en ostekake med mandarinost i og bringebærgele på toppen.. Den synes jeg var bedre.. ) 0 Siter
Gjest Aina E Skrevet 28. mai 2003 Skrevet 28. mai 2003 Jøsses...skremmende. Men kaken ER god, ikke sant? ;o) Jeg tror dette er en grunnoppskrift, for denne bruker jeg også. Men man kan variere litt med andre geletyper bort i fra sitrongeleen og man kan også tilsette 1/2 pk. melis i kremen for å få den søtere. Man kan også bytte ut med annen kjeks, f. eks. digestive, kornmo e.l. I gelelokket på toppen, kan man finmose frukt, f.eks. papaya, kiwi eller noe sånt. Snadder. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.