jacob Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 Kleppmelk???? Det må du forklare nærmere! Man rører sammen noe egg, mel og melk til en deigaktig smørje. Deretter koker man klepper av denne uappetittelige deigen i melk. Jeg og bror min er nok de to eneste i hele verden som synes dette er godt. 0 Siter
MsSophie Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 ....lagrer de på et varmt sted frem til Halloween...... 0 Siter
Gjest prust Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 Man rører sammen noe egg, mel og melk til en deigaktig smørje. Deretter koker man klepper av denne uappetittelige deigen i melk. Jeg og bror min er nok de to eneste i hele verden som synes dette er godt. Er det altså deig-boller kokt i melk? Høres rart ut. Blir det en slags dessert da? Spsier dere dem med syltetøy på? Har aldri hørt ordet klepp før. Interessant, men jeg tror ikke jeg ofrer eggene på dette :-) 0 Siter
flowy Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 Ja, og verdens beste kake kan du lage (Kvæfjordkake). Den er det masse egg i. Også så ssssinnnsssykt god.....*sikle* Eggerøre selvfølgelig... 10 egg forsvinner jo fort der. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 Egg holder dessuten mye lenger enn datostemplingen på butikk-kjøpte egg tilsier. (Tror faktisk Prior måtte starte med kortere holdbarhetsstempling på eggene enn tidligere som et resultat av EU/EØS-tilpasning) Du kan med andre ord oppbevare eggene dine i uker, for ikke å si måneder (vel - ikke langt ifra i alle fall...) i kjøleskap eller på annen måte litt kjølig. For å teste om eggene fortsatt er bra bruker du følgende "kjerringråd": Ha vann (tror det skal være lunkent, men vet ikke om det er avgjørende) i en litt vid kopp/smal bolle. Slipp et egg oppi Dersom egget synker til bunns og blir liggende i bunnen av koppen/bollen er egget ferskt og tipp-topp. Dersom egget flyter litt opp - og er verken i bunnen eller vannskorpa er egget helt fint fortsatt Dersom egget flyter opp og "vaker" i vannskorpa er det blitt gammelt. Rett og slett fordi at eggeskallet er porøst og jo mer luft som har kommet inn i egget, jo eldre og dårligere er det. Kos deg i alle fall - med mye god mat og bakst! :-) :-) Takk for nyttige kvalitets-testings-tips! Snuppa vår har bursdag i slutten av måneden, så da blir det jo en del baking. Snakket med ei i dag som hadde kjøpt inn en haug med egg i juni i fjor, og hun hadde brukt de siste til jul - altså 6 måneder etter!!! Hunm hadde knekket ett og ett og sjekket dem, men de var helt fine, Så da er det vel håp for oss og, at vi skal få spist dem opp! For noen år siden kom mannen min hjem med 12 poser havregryn...han hadde vært hos en bonde som hadde til overs. Vi gomlet havregryn i alle mulige variasjoner i et helt år, tror jeg! 0 Siter
Gjest prust Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 ....lagrer de på et varmt sted frem til Halloween...... Æsj! :-( 0 Siter
tiliti Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 Takk for nyttige kvalitets-testings-tips! Snuppa vår har bursdag i slutten av måneden, så da blir det jo en del baking. Snakket med ei i dag som hadde kjøpt inn en haug med egg i juni i fjor, og hun hadde brukt de siste til jul - altså 6 måneder etter!!! Hunm hadde knekket ett og ett og sjekket dem, men de var helt fine, Så da er det vel håp for oss og, at vi skal få spist dem opp! For noen år siden kom mannen min hjem med 12 poser havregryn...han hadde vært hos en bonde som hadde til overs. Vi gomlet havregryn i alle mulige variasjoner i et helt år, tror jeg! Opptil ett år har det vært rapportert at norske egg KAN holde. 0 Siter
Gemini Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 Takk for nyttige kvalitets-testings-tips! Snuppa vår har bursdag i slutten av måneden, så da blir det jo en del baking. Snakket med ei i dag som hadde kjøpt inn en haug med egg i juni i fjor, og hun hadde brukt de siste til jul - altså 6 måneder etter!!! Hunm hadde knekket ett og ett og sjekket dem, men de var helt fine, Så da er det vel håp for oss og, at vi skal få spist dem opp! For noen år siden kom mannen min hjem med 12 poser havregryn...han hadde vært hos en bonde som hadde til overs. Vi gomlet havregryn i alle mulige variasjoner i et helt år, tror jeg! Den egg-testen er vel en av de få smarte tingene jeg har lært av min gode gamle mormor's utallige kunster på kjøkkenet og i huset for øvrig... :-) 0 Siter
Ulv I Faarikaal Skrevet 11. juni 2003 Skrevet 11. juni 2003 *LOL* Eller foreta en eggdonasjon ? Jeg har mange eggsempler på hva man kan gjøre. Man kan lage en skalldyraften. Man kan bli eggoist. Utdanne seg til eggspert. Komponere noen eggende rytmer. 0 Siter
asterix Skrevet 11. juni 2003 Skrevet 11. juni 2003 60 egg er jo ikke stort. Vi har ofte 30-40 egg i kjøleskapet vi, og de blir borte veldig kjapt. Alle her i huset elsker egg. Med litt "rasjonering" kunne vel 60 egg vart en ukes tid ca, uten at vi hadde laget noe spesielt. ;-) 0 Siter
Gjest flatbanker Skrevet 11. juni 2003 Skrevet 11. juni 2003 Eller foreta en eggdonasjon ? Jeg har mange eggsempler på hva man kan gjøre. Man kan lage en skalldyraften. Man kan bli eggoist. Utdanne seg til eggspert. Komponere noen eggende rytmer. *knegg* 0 Siter
Gjest prust Skrevet 11. juni 2003 Skrevet 11. juni 2003 60 egg er jo ikke stort. Vi har ofte 30-40 egg i kjøleskapet vi, og de blir borte veldig kjapt. Alle her i huset elsker egg. Med litt "rasjonering" kunne vel 60 egg vart en ukes tid ca, uten at vi hadde laget noe spesielt. ;-) Dere er jo litt flere enn oss da :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.