Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Har dere noen tips til å få grove brød til å heve bedre?. Jeg har lest at grove brød skal ha minst 50% sammalt mel, men brødene hever da ikke mye da?. Synes det er problematisk nok å få god heving med 40% jeg.(kjøper sånn grovbakst pakke). Den fiberbakst pakka hever dårlig for meg. Noen tips? Hva slags oppskrift bruker dere?. Gjør jeg noe feil?..så fort jeg har i mindre grovt mel så hever det som bare det...

Fortsetter under...

Gjest lurer jeg på

Bruk lengre hevetid. Til to kilo mel, 50/50 grovt og fint, bruker jeg 10 gram gjær, og hever først over natten i plastbolle med lokk, deretter baker jeg dem ut og hever til dobbel størrelse i formene.

Blir det ikke veldig gjærsmak på brødet når du hever deigen så lenge?

Annonse

Det kan det være noe i.

Hvor grovt er det grove melet ditt? I samme genre som Ingers rugbrød.

Jeg bare slenger oppi litt av hvert av det jeg har. Sammalt hvete, rug, bygg (ikke så mye av det), kanskje noen havregryn, eller noen bløtlagte hvete helkorn. Sesamfrø og linfrø går også bra.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...