Gjest Gurglevann Skrevet 9. juli 2003 Del Skrevet 9. juli 2003 Skal bake kake til bryllup. Har lyst å bake en frisk kake, gjerne med kjeksbunn. Legge jordbær, bringebær, blåbær og bjørnebær oppå... Mmmm. _MEN_ jeg er ikke så flink å bake. Noen som har en lett kakeoppskrift? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/112046-oppskrift-p%C3%A5-frisk-sommer-kake/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Good Golly! Skrevet 9. juli 2003 Del Skrevet 9. juli 2003 I samme slengen... Oppskrift på brownies anyone? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/112046-oppskrift-p%C3%A5-frisk-sommer-kake/#findComment-666904 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Masahiro Skrevet 9. juli 2003 Del Skrevet 9. juli 2003 Elins jordbærkake 250 g. Digestive (knuses) 110 g. smør (smeltes) 50 g. hasselnøttkjerner (males grovt) Sett en rund kakeform (24/26 cm.) på ønsket serveringsfat (kun ringen rundt). Trykk deigen ut direkte på fatet.Sett kjølig. 1 pk. bringebær (eller jordbær) gelè lages . Bruk halv mengde vann!!! Settes i kjøleskapet til den er halvstiv. 1/4 l. fløte (piskes) 2 beger lettrømme 100 g. melis 1 ts. vaniljesukker Rømme, melis og vaniljesukker vendes forsiktig inn i kremen. Når geleèn er halvstiv blandes den med kremen. Blandingen has på bunnen og settes inn i kjøleskapet. Lag en ny pakke gelè (bringebær eller jordbær) med halv mengde vann. La den stå kjølig til den er halvstiv. 1-2 kurver jordbær has oppå kaka, og den stivnede geleèn helles over. Stå kjølig. Nydelig youghurtkake 75 g Digestive kjeks (knuses) 75 g mandler (males grovt) 75 g smeltet smør 2 ss sukker Kjøres i foodprosessor e.l. Deigen trykkes ut i rund form som på forhånd er plassert (uten bunnen) på et glassfat. 1 pk. Jordbærgelè tilsettes halv mengde vann (2,5 dl.)og avkjøles. 1 stort beger jordbæryoughurt og 1 kartong (1/4 l.) stivpisket fløte blandes forsiktig (vendes inn) og geléen røres inn. Kremen blir ganske tyntflytende nå, men den vil stivne igjen når den avkjøles i kjøleskapet. Helles over kjeksbunnen og stilles kjølig til kaken er stivnet. Pyntes med kiwi/friske jordbær. Prøv også med sitrongelè og melonryoughurt! Denne youghurtkaken er best samme dag den lages. Lager du den på morgenen, er den klar til kaffe på ettermiddagen. Lover deg det ikke vil bli igjen en eneste smule!!! Frisk og sommerlig!!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/112046-oppskrift-p%C3%A5-frisk-sommer-kake/#findComment-666962 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Masahiro Skrevet 9. juli 2003 Del Skrevet 9. juli 2003 I samme slengen... Oppskrift på brownies anyone? Her kommer oppskrift på Brownie + en annen kake som bare var helt nyyyydelig og mektig BROWNIES 100 g mørk sjokolade 100 g smør 3 egg 1.5 dl sukker frø fra en halv vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker 1 ss kakao 50 g hvetemel 1/2 ts bakepulver 50 g valnøtter eller hasselnøtter Sett stekeovnen på 170 grader 1. Smelt smør og sjokolade på svak varme og avkjøl litt. 2. Pisk egg, sukker og vanilje til eggedosis. 3. Bland sjokoladesmøret forsiktig inn med en slikkepott. 4. Sikt sammen mel, kakao og bakepulver og skjær det inn i røren til den er jevn. Ikke rør for mye! 5. Bland til slutt i grovknuste nøtter. Ha røren i en liten langpanne (20x25) eller en 20 cm rund form. Stek kaken i ca. 30 min. Prøv med en pinne om den er ferdig. Det skal ikke henge kakerøre på pinnen. Men ikke stek for lenge! Den skal være litt "bløt" i midten. La kaken avkjøles i formen. Sett den så i kjøleskap noen timer så den "setter seg". Sikt melis over kaken og skjær den i biter. Seig nøttekake med Firkløverglasur Kjempegod kake! Seig og nesten marsipanaktig nøttebunn med glasur av Firkløver! Ingredienser: 9 dl sukker 6 egg 375 gr hvetemel 1 1/2 ts bakepulver 300 gr hasselnøtter 150 gr smeltet smør Krem: 300 gr firkløver 8 spiseskjeer melk Slik gjør du: Pisk sukker og egg til eggedosis. Sikt i mel og bakepulver. Ha i vekselvis smør og malte hasselnøtter. Stekes ved 180 grader i stor papirkledt langpanne nederst i ovnen i ca. 30 min. Hvelves over på rist. Firkløver + melk varmes på svak varme. Smør gjerne kremen over mens kaken er litt varm. Deles i små biter, da den er ganske mektig - lik konfekt!! Good luck!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/112046-oppskrift-p%C3%A5-frisk-sommer-kake/#findComment-666965 Del på andre sider Flere delingsvalg…
birdie Skrevet 9. juli 2003 Del Skrevet 9. juli 2003 http://home.no.net/birgitf/syttende.htm 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/112046-oppskrift-p%C3%A5-frisk-sommer-kake/#findComment-667700 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.