Gå til innhold

Har dere forslag til noe mega-god mat?


Anbefalte innlegg

Jeg og mannen min skal ha en gourme` aften i kveld ; bare han og jeg ;o)

Har lyst å lage noe spennende og snadder mat.

Det skal være forrett og hovedrett.

Det må helst være litt vanskelig/utfordrende å lage og gjerne noe spesiellt!

Det er det samme hva det koster .

Og det gjør ingenting om det tar lang tid , for vi elsker å stå på kjøkkendet å lage mat sammen ;o)

Noen gode ideer??

Håper på det ...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/112286-har-dere-forslag-til-noe-mega-god-mat/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Og takk for de som svarte ;o)

Og for de som gidder å lese , ble det dette:

1 FORETT :Chilimarinert kylling

Ingredienser:

Ørretrullade:

ørret

sjøkreps

malt koriander

salt

Asparges:

16 grønne asparges

salt

Cocos/karri saus:

2 ss mild karri

2 sitrongress

2 sjalottløk

40 g smør

0,4 dl tørr hvitvin

1 boks cocosmelk

70 g usaltet smør

2 FORETTEN :

Del fire ferske mozarellaoster i skiver og legg utover et stort fat.

Ha 400 gram creme fraiche eller lettrømme i en skål. Tilsett pepper og salt.

Ha saften fra en sitron oppi. Hell blandingen over mozarellaskivene.

Dryss på merianblader eller bruk fersk oregano. Finhakk litt sitronskall og dryss over.

Finhakk tre – fire røde chili uten frø og dryss over.

Varm opp brødskiver. Del et hvitløksfedd i to og gni det over brødskivene.

Hell litt olivenolje på alle skivene.

Ha to mozarellaskiver på hver brødskive, og server.

OG HOVEDRETTEN :

2 kyllinger (à 800 g)

300 g krepsehaler eller store reker

2 røde chilipepper

½ dl ketchup

½ ts salt

nykvernet svart pepper

Sterk chilimarinade:

3 røde chilipepper

1 dl ketchup

1 ts salt

nykvernet svart pepper

2 båter hvitløk

saften av 2 sitroner

Bønnestuing:

3½ dl kidneybønner eller brune bønner

vann til bløtlegging

½ ss maisenna

1 ts salt

ca. 3 ts eddik

ca. 2 ts sukker

*mums* , tror vi blir mette ;o)

Annonse

Gjest ja, det er meg

Hmmm...nå ble jeg nyskjerrig ???

;o)

Å?.. Ja, men det er da bare meg! Mannen min vil helst holde på med pc'en, selv om jeg gjerne vil se en film sammen eller noe annet... Lage mat sammen var en god idé, men det spørs... klokka er mange når barna er i seng og vi i så fall har tid.

Gjest joda..., men

Og takk for de som svarte ;o)

Og for de som gidder å lese , ble det dette:

1 FORETT :Chilimarinert kylling

Ingredienser:

Ørretrullade:

ørret

sjøkreps

malt koriander

salt

Asparges:

16 grønne asparges

salt

Cocos/karri saus:

2 ss mild karri

2 sitrongress

2 sjalottløk

40 g smør

0,4 dl tørr hvitvin

1 boks cocosmelk

70 g usaltet smør

2 FORETTEN :

Del fire ferske mozarellaoster i skiver og legg utover et stort fat.

Ha 400 gram creme fraiche eller lettrømme i en skål. Tilsett pepper og salt.

Ha saften fra en sitron oppi. Hell blandingen over mozarellaskivene.

Dryss på merianblader eller bruk fersk oregano. Finhakk litt sitronskall og dryss over.

Finhakk tre – fire røde chili uten frø og dryss over.

Varm opp brødskiver. Del et hvitløksfedd i to og gni det over brødskivene.

Hell litt olivenolje på alle skivene.

Ha to mozarellaskiver på hver brødskive, og server.

OG HOVEDRETTEN :

2 kyllinger (à 800 g)

300 g krepsehaler eller store reker

2 røde chilipepper

½ dl ketchup

½ ts salt

nykvernet svart pepper

Sterk chilimarinade:

3 røde chilipepper

1 dl ketchup

1 ts salt

nykvernet svart pepper

2 båter hvitløk

saften av 2 sitroner

Bønnestuing:

3½ dl kidneybønner eller brune bønner

vann til bløtlegging

½ ss maisenna

1 ts salt

ca. 3 ts eddik

ca. 2 ts sukker

*mums* , tror vi blir mette ;o)

Jeg har aldri laget så mye og "komplisert" noen gang, jeg!

Å?.. Ja, men det er da bare meg! Mannen min vil helst holde på med pc'en, selv om jeg gjerne vil se en film sammen eller noe annet... Lage mat sammen var en god idé, men det spørs... klokka er mange når barna er i seng og vi i så fall har tid.

Hvem meg? *lurer*

Kjenner jeg deg ??

Kjempenyskjerrig

Annonse

Pappa Bjørn

Jeg får prøve meg med et forslag jeg også da:

Forrett: Ruccola salat bres utover en liten asjett. Skjær gulrøtter i tynne strimler som legges oppå hverandre så det blir et slags bygg. Dette legges på midten, så legges en 5-6 cherrytomater på siden. Så tar du og ""klatter" litt hvitløksdressing over det hele.

Hovedrett: bruk biffkjøtt i mindre stykker. Pakk disse inn i bacon med en tannpirker. Så pensler du dem med olivenolje og gnir de inn med Timian.Stek dem til du får en god skorpe.

Ferske Champignonger deles i to. Stek dem i olje og hell soyasaus over. Damp litt broccoli med smør i vannet. Når det gjelder saus har du hundrevis av muligheter. Bruk den typen du liker best.

Hell saus på tallerkenen for derretter å vri den slik at du dekker hele som et speil. Legg biffen på midten. Bygg så opp med rødløk i ringer, hele basilikumblader og en ananasring. Pynt rundt biffen med soppen, broccolien og noen kalde babymais. Serveres med enten bakte poteter, ris, couscous, eller fløtegratingerte poteter.

Alternativ hovedrett av fisk: Dersom det er5 fint vær fyrer du opp grillen. Du kan også bruke grillelementet i stekovnen. Lag grillspyd av fiskeboller, fiskepudding, blåskjell, seifilet og laksebiffer. Alle disse tingene får du på Rema 1000, så det er ingen vanskelige råvarer her. Legg det lagvis på et spyd og grill det.

Lag vanlig meljevning med litt melk. Tynn den ut med hvitvin, saften av en sitron, lit hvitvins eddikk, samt kraften fra fiskebollene. Det er veldig greit å kjøpe hermetiserte reker eller blåskjell til så du får kraften av det også. Kok opp og ha i noen reker, mye fersk dill og littegrann sitronskall.

Kok ris og ha det i en kopp ellr lignende. Vipp dette på tallerkenen. Hell saus rundt og legg grillspydene litt "hulter til bulter" oppå risen. Pynt rundt risen med en 6-7 dampede blåskjell.

Dessert: Jordbær og fløte.

Drikke: Til forretten er det godt med øl og dram, gjerne akkevitt. Til hovedretten med kjøtt, en flaske Canepa. Til fisk, verdens beste hvitvin, nemlig Pieporter Michelesberg.

Til desserten, musserende eller Champagne. Tar du deg råd er Lanson skikkelig god. Alternativt en Chablis.

Lykke til, selv om oppskriften kommer litt sent. Håper noe kan falle i smak.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...