Gå til innhold

Middag idag??


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

jeg skal i hvert fall lage fylte ostehorn til sambis, venninna mi og meg! Så rigger vi til prosjektoren og ser en film mens vi gomler horn til det tyter ost ut av øra på oss.. : ) Kjempegodt og enkelt!

fylte ostehorn? høres godt ut da. Fyller du dem selv? evt med hva?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/115602-middag-idag/#findComment-692637
Del på andre sider

Annonse

Gjest Pricilla

fylte ostehorn? høres godt ut da. Fyller du dem selv? evt med hva?

Lager deig med 7 dl mel, 3 dl melk, 50 g smør og gjær + litt salt og sukker. Lar heve minst en time.

Så kjevler jeg den ut som en sirkel ca. 5 mm tykk. Deler den i 8 akkurat som en pizza.

Legger på to osteskiver, en salamiskive, hvitløkspepper og oregano, så en osteskive til. Så ruller jeg den sammen med spissen til slutt, drysser over revet ost - stekes på 225 grader i 10 - 15 min. Er kjempegodt! Da får du 8 horn.. Når jeg får besøk som i kveld, bare dobler jeg deigen og lager to sirkler...

Alle som har spist sånne hos oss har skryti masse av dem og fått med seg oppskrifta hjem.. : ) PS: IKKE kna deigen etter den har hevet, bare kvevl den ut med en gang. Du kan bruke knyttnevene først til å klemme den utover og forme den. Knas den etter heving blir den ikke like luftig + at deigen krymper når du skal kjevle den ut.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/115602-middag-idag/#findComment-692645
Del på andre sider

Høne I Frikassè

Lager deig med 7 dl mel, 3 dl melk, 50 g smør og gjær + litt salt og sukker. Lar heve minst en time.

Så kjevler jeg den ut som en sirkel ca. 5 mm tykk. Deler den i 8 akkurat som en pizza.

Legger på to osteskiver, en salamiskive, hvitløkspepper og oregano, så en osteskive til. Så ruller jeg den sammen med spissen til slutt, drysser over revet ost - stekes på 225 grader i 10 - 15 min. Er kjempegodt! Da får du 8 horn.. Når jeg får besøk som i kveld, bare dobler jeg deigen og lager to sirkler...

Alle som har spist sånne hos oss har skryti masse av dem og fått med seg oppskrifta hjem.. : ) PS: IKKE kna deigen etter den har hevet, bare kvevl den ut med en gang. Du kan bruke knyttnevene først til å klemme den utover og forme den. Knas den etter heving blir den ikke like luftig + at deigen krymper når du skal kjevle den ut.

*noterer denne ettellerannet sted*

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/115602-middag-idag/#findComment-692650
Del på andre sider

Gjest Pricilla

Kyllingfilèt, ris og en hel masse nydelig salat.

Det er min favoritt og spises minst en gang i uken.

Det er også en av mine favoritter.. men jasmineris, kyllingsaus (med litt ekstra hvitløkssalt) og ruccola salat med en halv pose italiensk dressing. Det MÅ du prøve! Er de småposene, du blander med olivenolje og vann. ha oppi tomatbiter i salaten hvis du liker tomat og hell over dressingen. Er god smak i salaten og dressing og sammen er det kjempegodt! kan spise meg mett på bare salaten jeg... : ) Og jeg er ikke noe salat-menneske, bare så det er sagt! ; )

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/115602-middag-idag/#findComment-692721
Del på andre sider

Høne I Frikassè

Det er også en av mine favoritter.. men jasmineris, kyllingsaus (med litt ekstra hvitløkssalt) og ruccola salat med en halv pose italiensk dressing. Det MÅ du prøve! Er de småposene, du blander med olivenolje og vann. ha oppi tomatbiter i salaten hvis du liker tomat og hell over dressingen. Er god smak i salaten og dressing og sammen er det kjempegodt! kan spise meg mett på bare salaten jeg... : ) Og jeg er ikke noe salat-menneske, bare så det er sagt! ; )

Høres godt ut, ja!

Jeg pleier å lage en olje/eddikbasert dressing til. Med salt og pepper og diverse andre krydder. Blir nok noe av det samme. Hender jeg spiser opp halve salaten før selve maten kommer på bordet.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/115602-middag-idag/#findComment-692741
Del på andre sider

Gjest Pricilla

Høres godt ut, ja!

Jeg pleier å lage en olje/eddikbasert dressing til. Med salt og pepper og diverse andre krydder. Blir nok noe av det samme. Hender jeg spiser opp halve salaten før selve maten kommer på bordet.

Jeg pleide også å lage dressing sjøl før. Helt til jeg oppdaget denne! Den er knallgod og er noe krydder i jeg ikke helt kan sette fingern på.. Pulveret er gult, dessuten er det mye mye enklere når du bare skal blande krydderblandingen med olje og vann - så er det ferdig!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/115602-middag-idag/#findComment-692761
Del på andre sider

Annonse

Jeg pleide også å lage dressing sjøl før. Helt til jeg oppdaget denne! Den er knallgod og er noe krydder i jeg ikke helt kan sette fingern på.. Pulveret er gult, dessuten er det mye mye enklere når du bare skal blande krydderblandingen med olje og vann - så er det ferdig!

Knorr italiensk dressing ?

Den er bare suveren ! Jeg har gjerne litt avocado i også, sammen med tomaten og rucola salaten. Nydelig !

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/115602-middag-idag/#findComment-692763
Del på andre sider

Høne I Frikassè

Jeg pleide også å lage dressing sjøl før. Helt til jeg oppdaget denne! Den er knallgod og er noe krydder i jeg ikke helt kan sette fingern på.. Pulveret er gult, dessuten er det mye mye enklere når du bare skal blande krydderblandingen med olje og vann - så er det ferdig!

*sende mail til husbonden at han må huske å kjøpe i dag*

Btw - jeg synes det er et evig mas å få tak i god ruccolasalat. Jeg synes ALLTID at den er litt vassen og dårlig.

Hvor kjøper du god ruccolasalat hen du da? Jeg har prøvet innvandrersjappa i Strømmen her, men jeg er ikke heeelt fornøyd der heller.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/115602-middag-idag/#findComment-692786
Del på andre sider

*sende mail til husbonden at han må huske å kjøpe i dag*

Btw - jeg synes det er et evig mas å få tak i god ruccolasalat. Jeg synes ALLTID at den er litt vassen og dårlig.

Hvor kjøper du god ruccolasalat hen du da? Jeg har prøvet innvandrersjappa i Strømmen her, men jeg er ikke heeelt fornøyd der heller.

Blander meg her, jeg.

Jeg dyrker den selv. Kjempelett, den sår seg selv og er snart over hele hagen.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/115602-middag-idag/#findComment-692793
Del på andre sider

Høne I Frikassè

Blander meg her, jeg.

Jeg dyrker den selv. Kjempelett, den sår seg selv og er snart over hele hagen.

Heh, enlighten me om hvordan det foregår. Klarer ikke engang å holde liv i de stakkars jordbærplantene mine, jeg.

Har du et lite drivhus av noe slag slik at du har om vinteren også, eller?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/115602-middag-idag/#findComment-693041
Del på andre sider

Heh, enlighten me om hvordan det foregår. Klarer ikke engang å holde liv i de stakkars jordbærplantene mine, jeg.

Har du et lite drivhus av noe slag slik at du har om vinteren også, eller?

Foregår slik: Jeg kjøpte en plante på gartneriet (29 kroner), slengte den i jorden ved siden av forsythiabusken, og lot den være i fred.

Det var ifjor. Iår har jeg en hel åker.

Men om vinteren må jeg også kjøpe. Drivhus står på ønskelisten forresten, men det får bli når vi kvitter oss med sandkassen.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/115602-middag-idag/#findComment-693076
Del på andre sider

Hva er oppskriften på disse pizzabollene?

Jeg pleier å bruke en pose med fine rundstykker (altså de "ferdigposene", bare tilsett vann og gjær). Hever som vanlig og lager flate boller av de. Så tar jeg på fyll. jeg pleier å bruke spagettisaus (når vi har hatt det. Hjemmelaget type med kjøttdeig) som jeg blander med litt pizzasaus). Men her kan alt brukes; skinke, salami eller andre rester man liker selv. Ost på toppen og inn i ovnen en 12-13 minutter. Deilig.

Og veldig fine å fryse ned for en liten kveldssnacks...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/115602-middag-idag/#findComment-693618
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...