Gjest helt blank i hodet Skrevet 14. august 2003 Del Skrevet 14. august 2003 Er uten erfaring og skal steke en oksestek på litt over 1 kg. Hvordan gjør jeg og hva er tilbehøret? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/115990-%C3%B8nsker-fremgangsm%C3%A5te-til-laging-av-oksestek/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hjeeeeelpen kommer!! Skrevet 14. august 2003 Del Skrevet 14. august 2003 Oksestek (6-8 porsjoner) ca. 1 1/2 kg surret stek 2 ts salt 1 ts pepper 1 løk 2 gulrøtter 5 dl vann 1. Gni steken inn med salt og pepper og brun den raskt på alle sider i varm stekepanne.Sett et steketermometer i den tykkeste delen. 2. Skrell løk og gulrøttene og del løken i båter og gulrøttene i biter. Legg steken i en ildfast form eller langpanne og fordel løk og gulrøtter rundt. 3. Sett den i forvarmet stekeovn på 175° C. Etter ca. 1/2 time helles vann i forma. Etterfyll vann i løpet av steketiden hvis det er nødvendig. 4. Steketiden er avhengig av tykkelsen på steken. Når termometeret viser 65° C er steken rosa inni. Ved 70° C er snittflaten grå. 5. La steken hvile ca. 15 minutter før du skjærer den i skiver. Fløtegratinerte poteter smaker kjempegodt til sammen med rødvinssaus eller sjysaus. Posesauser er også utmerket, men kan gjerne piffes opp med krydder og andre smakstilsetninger. Rødvinsaus (6 porsjoner) 3 ss smør /margarin 1 sjalottløk eller 1 liten løk 1 båt hvitløk 2 ss hvetemel 3 dl kraft /buljong 3 1/2 dl rødvin (alkoholfri går bra) 1 ts salt 1/2 ts timian 1/4 ts grovmalt pepper 2 ts ripsgelé 2 ss smør 1. Finhakk løk og hvitløk og fres det i 1 ss smør til det blir blankt og mykt uten at det blir farge. 2. Dryss på mel og spe med kraften og 3 dl av vinen. Tilsett timian og pepper og kok sausen minst 15 minutter. 3. Sil sausen. Kok opp, tilsett resten av vinen og rør i ripsgeléen. Smak til med salt og rør til slutt inn 2 ss smør, da blir sausen blank. Kok brokkoli, blomkål og evnt. gulrøtter til! Mmmmm!!!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/115990-%C3%B8nsker-fremgangsm%C3%A5te-til-laging-av-oksestek/#findComment-696828 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.