Gå til innhold

ønsker fremgangsmåte til laging av oksestek


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Hjeeeeelpen kommer!!

Oksestek (6-8 porsjoner)

ca. 1 1/2 kg surret stek

2 ts salt

1 ts pepper

1 løk

2 gulrøtter

5 dl vann

1. Gni steken inn med salt og pepper og brun den raskt på alle sider i varm stekepanne.Sett et steketermometer i den tykkeste delen.

2. Skrell løk og gulrøttene og del løken i båter og gulrøttene i biter. Legg steken i en ildfast form eller langpanne og fordel løk og gulrøtter rundt.

3. Sett den i forvarmet stekeovn på 175° C. Etter ca. 1/2 time helles vann i forma. Etterfyll vann i løpet av steketiden hvis det er nødvendig.

4. Steketiden er avhengig av tykkelsen på steken. Når termometeret viser 65° C er steken rosa inni. Ved 70° C er snittflaten grå.

5. La steken hvile ca. 15 minutter før du skjærer den i skiver.

Fløtegratinerte poteter smaker kjempegodt til sammen med rødvinssaus eller sjysaus.

Posesauser er også utmerket, men kan gjerne piffes opp med krydder og andre smakstilsetninger.

Rødvinsaus (6 porsjoner)

3 ss smør /margarin

1 sjalottløk eller 1 liten løk

1 båt hvitløk

2 ss hvetemel

3 dl kraft /buljong

3 1/2 dl rødvin (alkoholfri går bra)

1 ts salt

1/2 ts timian

1/4 ts grovmalt pepper

2 ts ripsgelé

2 ss smør

1. Finhakk løk og hvitløk og fres det i 1 ss smør til det blir blankt og mykt uten at det blir farge.

2. Dryss på mel og spe med kraften og 3 dl av vinen. Tilsett timian og pepper og kok sausen minst 15 minutter.

3. Sil sausen. Kok opp, tilsett resten av vinen og rør i ripsgeléen. Smak til med salt og rør til slutt inn 2 ss smør, da blir sausen blank.

Kok brokkoli, blomkål og evnt. gulrøtter til!

Mmmmm!!!!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...