molli Skrevet 21. august 2003 Skrevet 21. august 2003 Jeg ble tiltrodd oppgaven å passe gryta med de kokende middagspotetene i dag, mens gubben stakk ut. Han pleier å skrelle potetene før koking. Så glemte jeg hele greia, og nå er det bare grøt oppi gryta... Hvordan lager man potetmos? Skal de krydres? Putte noe annet oppi for å få "potetmos uten vassen konsistens?" 0 Siter
Gjest for eksempel sånn.. Skrevet 21. august 2003 Skrevet 21. august 2003 Mos potetene, og ha i en klatt smør og nok melk til det blir passe konsistens. Ha så i pepper og salt. Saltet må du smake deg til. Dersom du har gressløk i hagen er dette godt i. Ellers så kan du krydre med hva du vil, men dette er nok. 0 Siter
BettyBlue Skrevet 21. august 2003 Skrevet 21. august 2003 Mmm. Del potetene i 2-4 biter, og kok dem til de er møre. Mos dem i en plastbolle, tilsett 2-3 ss smør og litt melk eller fløte. (evt rømme) Krydre med salt, pepper og evt muskat. Nyydelig! 0 Siter
Gjest løvemamma Skrevet 21. august 2003 Skrevet 21. august 2003 Prøv å dampe ut mest mulig av vannet, så moser du potetene godt før du sper med melktil en passende konsistens til det koker opp. Ta så i en dæsj med smør, salte og pepre eller bruk annet krydder etter egen smak:-) Lykke til 0 Siter
molli Skrevet 21. august 2003 Forfatter Skrevet 21. august 2003 Mos potetene, og ha i en klatt smør og nok melk til det blir passe konsistens. Ha så i pepper og salt. Saltet må du smake deg til. Dersom du har gressløk i hagen er dette godt i. Ellers så kan du krydre med hva du vil, men dette er nok. Takk, takk! Det smakte aldeles glimrende:-) *stappa på stappe i magen* 0 Siter
molli Skrevet 21. august 2003 Forfatter Skrevet 21. august 2003 Mmm. Del potetene i 2-4 biter, og kok dem til de er møre. Mos dem i en plastbolle, tilsett 2-3 ss smør og litt melk eller fløte. (evt rømme) Krydre med salt, pepper og evt muskat. Nyydelig! Smør glemte jeg, men det smakte glimrende fordet! Og mannen min ante fred og ingen fare, da jeg sa at jeg hadde planer om potetstappe, og at det var derfor potetene så sånn ut oppi gryta.... 0 Siter
molli Skrevet 21. august 2003 Forfatter Skrevet 21. august 2003 Prøv å dampe ut mest mulig av vannet, så moser du potetene godt før du sper med melktil en passende konsistens til det koker opp. Ta så i en dæsj med smør, salte og pepre eller bruk annet krydder etter egen smak:-) Lykke til Takk! Det var vellykket! :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.