Gå til innhold

Har du brødbakemaskin?


Anbefalte innlegg

Gjest bolla bolla
Skrevet

Ja, jeg har brødbakemaskin og den er i full bruk. Ikke til å bake brød i, men for å sette deig i. Ingen lager slike gode boller som meg sies det:)

Smelt 200 gr. smør

Ha i 5 dl melk.

Ha den lunkne blandingen i

bakemaskina, ha i 200 gr.

sukker og 2 pk tørrgjær.

Hvetemel til det blir passe

tykt (ca. 9 dl)

Mmmmmmm, serveres med nyrørt bringebær og nytraktet te eller kaffe.

Skrevet

Ja, vi har. Nei, vi bruker den ikke særlig mye. Ytterst sjelden.

Men den er veldig fin til å lage bolledeig med! Blir perfekte, gode boller av det, pga heving og elting under perfekte forhold. Når jobben med deigen er ferdig, tas deigen ut, trilles til boller for hånd og stekes på vanlig måte.

Skrevet

Ja, og den blir brukt litt nå og da. Mest til å lage deig i.

Skrevet

Ja, og ja - mest til deig, en gang i blant til fersk loff. Synes ikke den er så god på grovbrød og slikt, men det avhenger sikkert av modellen.

Skrevet

Har ikke brødbakemaskin. Tviler på den ville ha blitt mye brukt. Men de er sikkert greie å ha ;-)

Gjest mener nå jeg altså
Skrevet

Ikke kjøp det, bortkasta penger. Mannen er baker og sier det bare er tull.

Skrevet

Jepp og jeg bruker den nesten hver dag!

Det blir svinegodt brød hvis du driter i oppskriftene som følger med.

Skrevet

Jepp og jeg bruker den nesten hver dag!

Det blir svinegodt brød hvis du driter i oppskriftene som følger med.

Hmmm- dritebrød !!?? Jeg synes ikke det høres godt ut å drite i oppskriftene dah .... *S*

Skrevet

Hmmm- dritebrød !!?? Jeg synes ikke det høres godt ut å drite i oppskriftene dah .... *S*

Jo, det er det som er hele kunsten, skjønner du.

Det blir ikke noe godt brød uten litt dritt oppi.

Skrevet

Jepp og jeg bruker den nesten hver dag!

Det blir svinegodt brød hvis du driter i oppskriftene som følger med.

Har du lyst til å dele en oppskrift med meg? :o)

Skrevet

Jepp og jeg bruker den nesten hver dag!

Det blir svinegodt brød hvis du driter i oppskriftene som følger med.

Hei.

Hva er din vidunder oppskrift da?

Artig å prøve emd noe nye oppskrifter.

Jeg bruker min for lite pga at oppskriftene mine er ikke noe gode.

Skrevet

Har du lyst til å dele en oppskrift med meg? :o)

Det høres avansert ut, men tar bare 5 minutter. Jeg gjorde det senest i stad:

Jeg setter alltid på maskinen så de våte ingrediensene blandes mens jeg heller de oppi. Så stopper jeg den når jeg har i melet, deretter starter jeg den på nytt på program 1 (vanlig middels brød - 1 kg.) etter at jeg har hatt oppi melet.

Jeg pleier å blande litt varmt vann og kald melk - totalt 3,5 dl så det blir passe gjæringstemperatur (37-40 grader - litt varmere enn finger'n).

Væsken heller jeg rett i maskinen først.

Skvett oppi en dæsj olje (oliven, raps, eller smelta smør)

Ha i:

- litt salt (ca 1 ts)

- En stooor ss mørk sirup

- Evt. fersk gjær (Hvis du bruker tørrgjær så vent med den.

Mens dette står og blandes i maskinen, fyller du decilitermålet med (I denne rekkefølgen):

- 8 dl. hvetemel

- 1 dl. kruskakli

- 1/2 dl. grahammel, eller havregryn.

Totalt 9,5 dl.

Stopp maskinen, hell oppi melet, så det groveste havner i bunn.

Hvis du ikke brukte fersk gjær, kan du nå drysse ca 1/2 pakke tørrgjær på toppen av melet.

Sett maskinen på og vent.

Hvis du vil ha litt ekstra godt brød, kan du tilsette solsikkekjærner etter en liten stund, eller soltørket og hakket tomat, eller hvitløk, eller annet snadder.

Skrevet

Hei.

Hva er din vidunder oppskrift da?

Artig å prøve emd noe nye oppskrifter.

Jeg bruker min for lite pga at oppskriftene mine er ikke noe gode.

Se svar til mariaflyfly

Skrevet

Det høres avansert ut, men tar bare 5 minutter. Jeg gjorde det senest i stad:

Jeg setter alltid på maskinen så de våte ingrediensene blandes mens jeg heller de oppi. Så stopper jeg den når jeg har i melet, deretter starter jeg den på nytt på program 1 (vanlig middels brød - 1 kg.) etter at jeg har hatt oppi melet.

Jeg pleier å blande litt varmt vann og kald melk - totalt 3,5 dl så det blir passe gjæringstemperatur (37-40 grader - litt varmere enn finger'n).

Væsken heller jeg rett i maskinen først.

Skvett oppi en dæsj olje (oliven, raps, eller smelta smør)

Ha i:

- litt salt (ca 1 ts)

- En stooor ss mørk sirup

- Evt. fersk gjær (Hvis du bruker tørrgjær så vent med den.

Mens dette står og blandes i maskinen, fyller du decilitermålet med (I denne rekkefølgen):

- 8 dl. hvetemel

- 1 dl. kruskakli

- 1/2 dl. grahammel, eller havregryn.

Totalt 9,5 dl.

Stopp maskinen, hell oppi melet, så det groveste havner i bunn.

Hvis du ikke brukte fersk gjær, kan du nå drysse ca 1/2 pakke tørrgjær på toppen av melet.

Sett maskinen på og vent.

Hvis du vil ha litt ekstra godt brød, kan du tilsette solsikkekjærner etter en liten stund, eller soltørket og hakket tomat, eller hvitløk, eller annet snadder.

*Blåser støvet av brødbakermaskina* Takk skal du ha! :o)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...