Gjest bolla bolla Skrevet 24. august 2003 Skrevet 24. august 2003 Ja, jeg har brødbakemaskin og den er i full bruk. Ikke til å bake brød i, men for å sette deig i. Ingen lager slike gode boller som meg sies det:) Smelt 200 gr. smør Ha i 5 dl melk. Ha den lunkne blandingen i bakemaskina, ha i 200 gr. sukker og 2 pk tørrgjær. Hvetemel til det blir passe tykt (ca. 9 dl) Mmmmmmm, serveres med nyrørt bringebær og nytraktet te eller kaffe. 0 Siter
molli Skrevet 24. august 2003 Skrevet 24. august 2003 Ja, vi har. Nei, vi bruker den ikke særlig mye. Ytterst sjelden. Men den er veldig fin til å lage bolledeig med! Blir perfekte, gode boller av det, pga heving og elting under perfekte forhold. Når jobben med deigen er ferdig, tas deigen ut, trilles til boller for hånd og stekes på vanlig måte. 0 Siter
Gjest ildg Skrevet 24. august 2003 Skrevet 24. august 2003 Ja, jeg tror vi sliter på nr 3, brukes daglig. 0 Siter
UHU Skrevet 24. august 2003 Skrevet 24. august 2003 Ja, og den blir brukt litt nå og da. Mest til å lage deig i. 0 Siter
citoyen Skrevet 24. august 2003 Skrevet 24. august 2003 Ja, og ja - mest til deig, en gang i blant til fersk loff. Synes ikke den er så god på grovbrød og slikt, men det avhenger sikkert av modellen. 0 Siter
Gjest Rusle Skrevet 24. august 2003 Skrevet 24. august 2003 Har ikke brødbakemaskin. Tviler på den ville ha blitt mye brukt. Men de er sikkert greie å ha ;-) 0 Siter
Gjest mener nå jeg altså Skrevet 24. august 2003 Skrevet 24. august 2003 Ikke kjøp det, bortkasta penger. Mannen er baker og sier det bare er tull. 0 Siter
Gjest Aina E Skrevet 24. august 2003 Skrevet 24. august 2003 Jepp og jeg bruker den nesten hver dag! Det blir svinegodt brød hvis du driter i oppskriftene som følger med. 0 Siter
punkyB Skrevet 24. august 2003 Skrevet 24. august 2003 Jepp og jeg bruker den nesten hver dag! Det blir svinegodt brød hvis du driter i oppskriftene som følger med. Hmmm- dritebrød !!?? Jeg synes ikke det høres godt ut å drite i oppskriftene dah .... *S* 0 Siter
Gjest Aina E Skrevet 24. august 2003 Skrevet 24. august 2003 Hmmm- dritebrød !!?? Jeg synes ikke det høres godt ut å drite i oppskriftene dah .... *S* Jo, det er det som er hele kunsten, skjønner du. Det blir ikke noe godt brød uten litt dritt oppi. 0 Siter
Snorkfrøken Skrevet 24. august 2003 Skrevet 24. august 2003 Er gift med en. Han er så flink atte. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 24. august 2003 Skrevet 24. august 2003 Jepp og jeg bruker den nesten hver dag! Det blir svinegodt brød hvis du driter i oppskriftene som følger med. Har du lyst til å dele en oppskrift med meg? ) 0 Siter
astridny Skrevet 24. august 2003 Skrevet 24. august 2003 Jepp og jeg bruker den nesten hver dag! Det blir svinegodt brød hvis du driter i oppskriftene som følger med. Hei. Hva er din vidunder oppskrift da? Artig å prøve emd noe nye oppskrifter. Jeg bruker min for lite pga at oppskriftene mine er ikke noe gode. 0 Siter
Gjest Aina E Skrevet 24. august 2003 Skrevet 24. august 2003 Har du lyst til å dele en oppskrift med meg? ) Det høres avansert ut, men tar bare 5 minutter. Jeg gjorde det senest i stad: Jeg setter alltid på maskinen så de våte ingrediensene blandes mens jeg heller de oppi. Så stopper jeg den når jeg har i melet, deretter starter jeg den på nytt på program 1 (vanlig middels brød - 1 kg.) etter at jeg har hatt oppi melet. Jeg pleier å blande litt varmt vann og kald melk - totalt 3,5 dl så det blir passe gjæringstemperatur (37-40 grader - litt varmere enn finger'n). Væsken heller jeg rett i maskinen først. Skvett oppi en dæsj olje (oliven, raps, eller smelta smør) Ha i: - litt salt (ca 1 ts) - En stooor ss mørk sirup - Evt. fersk gjær (Hvis du bruker tørrgjær så vent med den. Mens dette står og blandes i maskinen, fyller du decilitermålet med (I denne rekkefølgen): - 8 dl. hvetemel - 1 dl. kruskakli - 1/2 dl. grahammel, eller havregryn. Totalt 9,5 dl. Stopp maskinen, hell oppi melet, så det groveste havner i bunn. Hvis du ikke brukte fersk gjær, kan du nå drysse ca 1/2 pakke tørrgjær på toppen av melet. Sett maskinen på og vent. Hvis du vil ha litt ekstra godt brød, kan du tilsette solsikkekjærner etter en liten stund, eller soltørket og hakket tomat, eller hvitløk, eller annet snadder. 0 Siter
Gjest Aina E Skrevet 24. august 2003 Skrevet 24. august 2003 Hei. Hva er din vidunder oppskrift da? Artig å prøve emd noe nye oppskrifter. Jeg bruker min for lite pga at oppskriftene mine er ikke noe gode. Se svar til mariaflyfly 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 24. august 2003 Skrevet 24. august 2003 Det høres avansert ut, men tar bare 5 minutter. Jeg gjorde det senest i stad: Jeg setter alltid på maskinen så de våte ingrediensene blandes mens jeg heller de oppi. Så stopper jeg den når jeg har i melet, deretter starter jeg den på nytt på program 1 (vanlig middels brød - 1 kg.) etter at jeg har hatt oppi melet. Jeg pleier å blande litt varmt vann og kald melk - totalt 3,5 dl så det blir passe gjæringstemperatur (37-40 grader - litt varmere enn finger'n). Væsken heller jeg rett i maskinen først. Skvett oppi en dæsj olje (oliven, raps, eller smelta smør) Ha i: - litt salt (ca 1 ts) - En stooor ss mørk sirup - Evt. fersk gjær (Hvis du bruker tørrgjær så vent med den. Mens dette står og blandes i maskinen, fyller du decilitermålet med (I denne rekkefølgen): - 8 dl. hvetemel - 1 dl. kruskakli - 1/2 dl. grahammel, eller havregryn. Totalt 9,5 dl. Stopp maskinen, hell oppi melet, så det groveste havner i bunn. Hvis du ikke brukte fersk gjær, kan du nå drysse ca 1/2 pakke tørrgjær på toppen av melet. Sett maskinen på og vent. Hvis du vil ha litt ekstra godt brød, kan du tilsette solsikkekjærner etter en liten stund, eller soltørket og hakket tomat, eller hvitløk, eller annet snadder. *Blåser støvet av brødbakermaskina* Takk skal du ha! ) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.