Gå til innhold

hjelpe meg.


tyrejente
 Del

Anbefalte innlegg

tyrejente

jeg sendte inn et innlegg i går der jeg ba om svar fra lesere. Nå vil jeg gjerne ha svar fra lege.

Jeg er en jente på 22 år som er redd for at det er noe alvorlig galt med meg.

Jeg har i over to år nå, hatt svært uregelmessig menstruasjon. Noen ganger kan det gå flere måneder mellom menstruasjonene, og da er det ikke alltid rent klart blod, men en brunrød klumpete gørre. (jeg vet at dette kan være blod som stivner før det kommer ut, men jeg tror ikke at det er bare det.) Disse problemene oppstod etter at jeg hadde gått på p-sprøyte i et 1/2 år. Det er nå 3 år siden.

I tilleg får jeg svært store menstruasjons-smerter, mest på venstre side, hvorpå jeg kaster opp og får hodepine. Noen ganger klarer jeg ikke å ligge på magen på grunn av smerter på venstre side.

I det siste har jeg også merket en del lukt, og denne er SVÆRT sterk og sjenerende. Den er rett og slett forferdelig ubehagelig. Og jeg har konstant gulgrønn utflod. Til å begynne med trodde jeg dette var sopp, så jeg tok en sopp-kur. Den hjalp ikke.

Sist jeg hadde menstruasjon hadde jeg store problemer med å få inn en tampong, det var akkurat som at skjeden var blitt trangere, Ettersom at jeg tidligere den dagen bare hadde brukt bind, burde den gli lett inn.

På toppen av det hele har jeg og kjæresten min hatt ubeskyttet samleie i 2 år uten at jeg har blitt gravid, Frykten er derfor stor for at jeg ikke kan bli gravid.

Ellers har jeg merket, de siste månedene, at blæren min er blitt veldig liten. Så snart jeg er ferdig på do, er jeg tissetrengt igjen. Tisser bare litt hver gang. Men ingen smerter i urinrøret eller skjeden. Heller ingen kløe noen av stedene.

I det siste har jeg lest veldig mye om kjønnsykdommer, men jeg føler ingen av symptomene mine ligner vanlige kjønnsykdommer og er redd det er noe svært alvorlig.

Hvor skal man eventuellt henvende seg i et slikt tillfelle? Jeg har hørt om forskjellige polyklinikker, men vet ikke hvordan jeg skal gå fram eller hvilke jeg skal kontakte. Jeg ønsker å sjekke meg for alle kjønnssykdommene, kreft og i tilleg få tatt en frukbarhetstest for å få ro og svar på bekymringene mine.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Effekten av p-sprøyten er ute av kroppen, så den kan ikke forklare dine symptomer.

Dine unormale blødninger tyder på uregelmessig eller manglende eggløsning, da kan blodet også se litt annerledes ut. Det kan være ulike typer av hormonforstyrrelser som kan være årsak, mye kan utredes med blodprøve.

De sterke menstruasjonsmerter kan skyldes tilstanden endometriose (les i helseleksikon) som også kan medføre barnløshet, og det kan dannes cyster på eggstokken som kan irritere blæren.

Jeg synes du skal ta kontakt med din fastlege og få en vurdering. Det vil sikkert bli utført en gynekologisk undersøkelse med prøvetaking som ’kreftundersøkelse’ for å sjekke livmorhalsen og bakterieundersøkelse (bla. chlamydia-test). Ubehagelig lukt kan skyldes bakteriell vaginose hvor det forekommer en ubalanse mellom de normale bakterier og fremmede mikrober.

Hvis legen finner det nødvendig, vil du bli henvist til spesialist i gynekologi på sykehus eller i praksis. Du kan evt henvende deg direkte til gynekolog (se i telefonkatalogen), men uten henvisning kan du risikere å måtte betale 800-1000 kr. Forhør deg om prisen på forhånd, om du velger den utveien.

Dessverre finnes det ikke noen enkel ’fruktbarhetstest’. Utredning av barnløshet går på undersøkelse av både kvinne og mann. Etter ett års forsøk kan man søke hjelp.

Du behøver ikke å være redd at noe svært alvorlig er på gang, men søk lege og bli undersøkt skikkelig.

Vennlig hilsen Mette H Moen

PS beklager det sene svaret, men ditt brev var så langt at det var vanskelig å få oversikt over dine spørsmål

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...