Gjest Pricilla Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 lagd det en gang, og det var var til og med ferdigpakke . men klarte å fucke opp! : ) Tenkte å prøve meg igjen i dag.. Sist ble pastaplatene harde, fulgte oppskriften og hadde den lenge i ovnen. Skal man koke platene litt før man legger de i formen? Hjelp til god lasagne tas i mot! ; ) Gjerne hjemmelaget, bare ikke for mye styr. Vi er skrubbsultene etter jobb og må ha middag så fort som mulig.. : ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/135229-meg-og-lasagne-ikke-bra/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
citoyen Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 For at pastaplatene skal bli skikkelig kokt, pass på at de er godt dekket med ostesaus, og bruk gjerne litt høyere varme enn det som er oppgitt. Dagens tips: Stikk noen hele laurbærblad inn i kjøttfyllet - ikke for mange, 4 blad til hele lasagnen er nok. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/135229-meg-og-lasagne-ikke-bra/#findComment-839405 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kakki1365380609 Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 Bruker alltid ferdigpakke jeg. pleier å ha littegrann mer vann/melk i sausen enn det det står slik at lasagneplatene blir godt dekket. Smør formen litt før du hiver oppi. Mange fyller på ekstra med feks paprika, løk og sjaminjong (hvordan det nå staves) Serveres med baguetter og smør, gjerne hvitløkssmaør og salat. Mmmmmmm Tror jeg må lage det jeg også 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/135229-meg-og-lasagne-ikke-bra/#findComment-839406 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cecily Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 Koke platene først? Den var god! c",) tjihi..... Slik pleier jeg å gjøre det: Lage en kjøttsaus av kjøttdeig, løk, småhakket broccoli, hermetiske tomater, tomatpurê, salt pepper og oregano. Må være en del saus. På samme tid lager jeg masse tykk hvit saus med ost oppi. I smurt form legger jeg kjøttsaus, plater, hvit saus, kjøttsaus, plater, hvit saus, kjøttsaus, plater, hvit saus ost på toppen Steker på 180-200 grader i ca 45-50 min. Gjerne med folie over siste 25 min, slik at toppen ikke blir brent. Stikk en kniv i lasagnen for å sjekke at platene er myke før du tar den ut. Er så lett atte.... Fikk jeg lyst på nå med en gang. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/135229-meg-og-lasagne-ikke-bra/#findComment-839416 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest TIGA Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 Bruker alltid ferdigpakkene jeg også, men fyller kanskje litt mere melk eller vann i sausen (ikke ta for mye da blir sausen ikke så kraftig). Står vel på pakken at man skal ha tre lag(hvis jeg ikke husker feil) men jeg bruker bare to, for ellers så synes jeg det blir altfor tett og da har de lett for å bli harde. Sausen må dekke godt, ellers så ligger platene uten fuktighet og blir harde da også. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/135229-meg-og-lasagne-ikke-bra/#findComment-839425 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Pricilla Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 For at pastaplatene skal bli skikkelig kokt, pass på at de er godt dekket med ostesaus, og bruk gjerne litt høyere varme enn det som er oppgitt. Dagens tips: Stikk noen hele laurbærblad inn i kjøttfyllet - ikke for mange, 4 blad til hele lasagnen er nok. Ligger den også i pakka eller?? Uff... er ca. 5 år siden jeg lagde det sist, og har ikke turt siden.. hehe.. Eller må ostesausen lages fra bånn? Hvit saus med..? Ost? ; ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/135229-meg-og-lasagne-ikke-bra/#findComment-839431 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest TIGA Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 Ligger den også i pakka eller?? Uff... er ca. 5 år siden jeg lagde det sist, og har ikke turt siden.. hehe.. Eller må ostesausen lages fra bånn? Hvit saus med..? Ost? ; ) tror de andre som har skrevet ostesaus har laget den selv og kjøpt pastaplater utenom, blir jo mere arbeid da. Hvis du lager rett fra pakka (toro sin eller knorr) så ligger det en pakke oppi der som du bare tilføyer vann/melk. Du følger pakken trinn for trinn. I disse pakkene så er det ikke ostesaus, men en slags tomatsaus eller no sånt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/135229-meg-og-lasagne-ikke-bra/#findComment-839440 Del på andre sider Flere delingsvalg…
citoyen Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 Ligger den også i pakka eller?? Uff... er ca. 5 år siden jeg lagde det sist, og har ikke turt siden.. hehe.. Eller må ostesausen lages fra bånn? Hvit saus med..? Ost? ; ) Vanlig tykk hvit saus med muskat og vanlig ost i. Jeg pleier å kjøpe en sånn pose med ferdigrevet ost og bruke ca en tredjedel i sausen og resten på toppen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/135229-meg-og-lasagne-ikke-bra/#findComment-839442 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest uiko Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 Lasagne i pakke er idiotsikkert, pass bare på at platene er dekket med saus, og ikke ligger oppå hverandre. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/135229-meg-og-lasagne-ikke-bra/#findComment-839445 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ugga Bugga Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 Platene blir ofte ikke skikkelig kokt hvis 2 plater ligger inntil hverandre. Pass på at det er nok saus mellom hvert lag av plater. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/135229-meg-og-lasagne-ikke-bra/#findComment-839447 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Pricilla Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 Vanlig tykk hvit saus med muskat og vanlig ost i. Jeg pleier å kjøpe en sånn pose med ferdigrevet ost og bruke ca en tredjedel i sausen og resten på toppen. *PLING* herregud... ; ) Veit jo man får kjøpt feridg ostesaus.. Ikke helt med i dag. men har ikke sett ostesaus emd ferdig revet ost i? Bare sånn pasta-oste saus.. (som sikekrt kan brukes til mye annet). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/135229-meg-og-lasagne-ikke-bra/#findComment-839457 Del på andre sider Flere delingsvalg…
maiken76 Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 Jeg steker kjøttdeig, og løk, og gjerne litt hvitløk om en liker det. Tilsetter et glass Dolmio pastasaus, og evt noe mer krydder om ønskelig. Lager ostesaus, som er tykk hvit saus med muskat, og tilsetter revet cheddar ost (kan kjøpes ferdigrevet). Legger lagvis kjøttsaus, plater, ostesaus osv, steker i ca 30 minutter. Jeg synes det er lettest å få god konsistens på platene om jeg bruker en litt dyp form istedenfor en veldig lav en.. Nesten like enkelt som pakke, og bedre synes jeg.. Salat og varmt brød til:) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/135229-meg-og-lasagne-ikke-bra/#findComment-839461 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Pås Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 En ting til: du må legge saus i bunnen av formen, FØR du legger på pasta! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/135229-meg-og-lasagne-ikke-bra/#findComment-839463 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest uiko Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 *PLING* herregud... ; ) Veit jo man får kjøpt feridg ostesaus.. Ikke helt med i dag. men har ikke sett ostesaus emd ferdig revet ost i? Bare sånn pasta-oste saus.. (som sikekrt kan brukes til mye annet). Har du sett ferdig ostesaus? Uten ost? Det var jo ferdig revet ost det var snakk om her da... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/135229-meg-og-lasagne-ikke-bra/#findComment-839466 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Pricilla Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 En ting til: du må legge saus i bunnen av formen, FØR du legger på pasta! hehe.. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/135229-meg-og-lasagne-ikke-bra/#findComment-839467 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Pås Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 hehe.. Så fint...Jeg glemte det nemlig en gang, og da ble ikke pastaen kokt...Er sikkert den verste kokken i Norge, men jeg KAN lage skillingsboller! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/135229-meg-og-lasagne-ikke-bra/#findComment-839470 Del på andre sider Flere delingsvalg…
citoyen Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 *PLING* herregud... ; ) Veit jo man får kjøpt feridg ostesaus.. Ikke helt med i dag. men har ikke sett ostesaus emd ferdig revet ost i? Bare sånn pasta-oste saus.. (som sikekrt kan brukes til mye annet). Sausen lager jeg fra bunnen av, osten kjøper jeg ferdig revet og putter oppi. Vanlig hvit saus er jo kjapt å lage. De ostesausene man får kjøpt ferdige er som regel altfor tynne til å brukes i lasagne. Og skal man redusere væeskemengden i dem og samtidig få nok saus til lasagnen må man vel kjøpe mange pakker. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/135229-meg-og-lasagne-ikke-bra/#findComment-839483 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fresja Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 De første gangene jeg laget lasagne, skulle platene kokes, men jeg vet ikke om det er sånne plater i handel lenger. I tilfelle står det på pakken. Jeg bruker forresten cottage cheese istedet for ostesaus noen ganger når jeg lager lasagne. Det er godt, og det er enda raskere. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/135229-meg-og-lasagne-ikke-bra/#findComment-839669 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dorthe Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 Ligger den også i pakka eller?? Uff... er ca. 5 år siden jeg lagde det sist, og har ikke turt siden.. hehe.. Eller må ostesausen lages fra bånn? Hvit saus med..? Ost? ; ) Jeg lager ostesaus som hvit saus og putter masse parmensanost oppi. Men det ligger ostesaus i pakka. Det rimeligste er å kjøpe plater, lage kjøttsaus selv av kjøttdeig og tomatpure og krydder,salt, pepper og basilikum, og lage ostesausen. Ha et egg og en eggeplomme i sausen og en eggehvite i kjøttsausen og etterat den er ferdigstekt, vent 20 minutter før du skjærer i den. Kanskje du skal lage hele greia om kvelden og sette den i kjøleskapet og steke den i ovnen dagen etterpå. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/135229-meg-og-lasagne-ikke-bra/#findComment-839766 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest kakel Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 tror de andre som har skrevet ostesaus har laget den selv og kjøpt pastaplater utenom, blir jo mere arbeid da. Hvis du lager rett fra pakka (toro sin eller knorr) så ligger det en pakke oppi der som du bare tilføyer vann/melk. Du følger pakken trinn for trinn. I disse pakkene så er det ikke ostesaus, men en slags tomatsaus eller no sånt. Det er til Moussaka det. Lasagna har ikke ostesaus i pakkene lengre. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/135229-meg-og-lasagne-ikke-bra/#findComment-839767 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.