Gjest sørlandsrype Skrevet 18. mai 2004 Skrevet 18. mai 2004 Du kan da ikke rope ut "fuuuu" på den måten...det er direkte uforskammet ;-) på min dialekt betyr nemlig "fu" det samme som "ræva" :-)) men vittig var det! Og til middag skal jeg ha taco. bon apetitt. Off æ har så vondt i fua mi! Men æ e heldivis ikke flad i haue ; ) 0 Siter
modesty Skrevet 18. mai 2004 Skrevet 18. mai 2004 Hjemmelaga italiensk pizza. Har fått en superoppskrift av naboen som er kjøkkensjef. Smaker akkurat som "ute". ) Vil du si den bort? =) 0 Siter
amber sun Skrevet 18. mai 2004 Skrevet 18. mai 2004 Hjemmelaga italiensk pizza. Har fått en superoppskrift av naboen som er kjøkkensjef. Smaker akkurat som "ute". ) Å, væææær så snill. Kan ikke jeg få den oppskriften? *smiler pent med bedende dådyrøyne* 0 Siter
Gjest engel (har med kake, vin, og litt eddik) Skrevet 18. mai 2004 Skrevet 18. mai 2004 Øl. blir du ikke sulten av bare øl? Hvor mye øl skal til for å mette en herremage, tro?? 0 Siter
Gjest engel (har med kake, vin, og litt eddik) Skrevet 18. mai 2004 Skrevet 18. mai 2004 Pastasalat med ost og skinke eller reker eller.. tja... det jeg finner Baguetter til, og tzatsiki så klart. lager du tzatsiki'n selv? namm... 0 Siter
Gjest engel (har med kake, vin, og litt eddik) Skrevet 18. mai 2004 Skrevet 18. mai 2004 Marinert kyllingfilet med pasta og tomatsaus. Marinade: litt olje, litt sitron/eddik, knust hvitløk og andre krydder etter smak og behag. mmm..høres bra! Lager du tomatsausen selv, eller? 0 Siter
Ulrikke Skrevet 18. mai 2004 Skrevet 18. mai 2004 lager du tzatsiki'n selv? namm... Japp, det gjør jeg. Det er sinnsykt godt... 0 Siter
morsan Skrevet 18. mai 2004 Skrevet 18. mai 2004 lager du tzatsiki'n selv? namm... Jeg gjør også det, hovedsaklig fordi jeg ikke liker agurk, for da kan jeg lage min egen variant med squash"!! :-) 0 Siter
Gjest bullebulle Skrevet 18. mai 2004 Skrevet 18. mai 2004 mmm..høres bra! Lager du tomatsausen selv, eller? Hei, nei idag ble det bare "kjøpesaus" på glass. Men det smakte ganske ok allikevel. 0 Siter
Gjest engel (har med kake, vin, og litt eddik) Skrevet 18. mai 2004 Skrevet 18. mai 2004 Hei, nei idag ble det bare "kjøpesaus" på glass. Men det smakte ganske ok allikevel. hermetikk er ikke bare hva det engang var...... (joikakaker ) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 19. mai 2004 Skrevet 19. mai 2004 Å, væææær så snill. Kan ikke jeg få den oppskriften? *smiler pent med bedende dådyrøyne* Åkei dah! ;o) 650 g hvetemel, 1 pose tørrgjær, 1 ss sukker og 1 ts salt blandes sammen. Tilsett 6 dl 37 grader vann og tilslutt 3 ss olivenolje. Deigen kan virke litt klissete, men det er bare sånn! Sett den til heving i kjøleskap i tre timer, gjerne mer. Kjevle den ut med MASSE mel over og under. Ha steikeplatene i ovnen mens du jobber med deigen, slik at de blir glovarme. Lemp bunnen over på plata, smør på Dolmio pastasaus, så mye du føler for. (kjøkkensjef-naboen pleier gjerne å koke den en stund sammen med ekstra hvitløk og masse greier jeg ikke veit hva er, men jeg bruker bare sausen, siden jeg veit at den er amme-vennlig for meg! ;o) Oppå sausen slenger du på revet ost. Jeg pleier å bruke en 50-50 blanding av Norvegia og Mozarella, men ta gjerne det du har liggende. Steik pizzaene på 250 grader, jeg veit dessverre ikke hvor lenge. For å finne ut om den er ferdig, bruk en steikespade og stikk under pizzaen. Den skal ikke "henge og slenge", men være litt stiv, hvis du skjønner hva jeg mener. Når den tas ut av ovnen, legger du på strimler av Parmaskinke og hiver bittelitt olivenolje over. Ruccola salat er også godt sammen med Parmaskinke, og oliven også, hvis du liker det. Litt salt over forsterker smaken ytterligere. Jeg lager den noen ganger med vanlig kokt skinke, eller peperoni også. Da legger du skinka oppå osten før steiking. Deigen lar seg kjevle veldig tynn. Hvor tynn du vil ha den, bestemmer du sjøl, men jeg pleier å få 4-5 pizzaer ut av denne deigen. Det går gjerne mye av den! ;o) Lagde den til 4 voksne i går, og da forsvant alle fire pizzaene. *s* Dersom du ikke bruker opp all deigen, kan du gjerne sette den i kjøpeskapet og lage pizza dagen etter også. ;o) Prinsippet med sånn pizza er at man skal kunne bruke ting man har liggende, så jeg testa den ut med salamirester en gang, og den blei knallgod. Få høre om resultatet hvis du prøver den, dah? ;o) 0 Siter
amber sun Skrevet 19. mai 2004 Skrevet 19. mai 2004 Åkei dah! ;o) 650 g hvetemel, 1 pose tørrgjær, 1 ss sukker og 1 ts salt blandes sammen. Tilsett 6 dl 37 grader vann og tilslutt 3 ss olivenolje. Deigen kan virke litt klissete, men det er bare sånn! Sett den til heving i kjøleskap i tre timer, gjerne mer. Kjevle den ut med MASSE mel over og under. Ha steikeplatene i ovnen mens du jobber med deigen, slik at de blir glovarme. Lemp bunnen over på plata, smør på Dolmio pastasaus, så mye du føler for. (kjøkkensjef-naboen pleier gjerne å koke den en stund sammen med ekstra hvitløk og masse greier jeg ikke veit hva er, men jeg bruker bare sausen, siden jeg veit at den er amme-vennlig for meg! ;o) Oppå sausen slenger du på revet ost. Jeg pleier å bruke en 50-50 blanding av Norvegia og Mozarella, men ta gjerne det du har liggende. Steik pizzaene på 250 grader, jeg veit dessverre ikke hvor lenge. For å finne ut om den er ferdig, bruk en steikespade og stikk under pizzaen. Den skal ikke "henge og slenge", men være litt stiv, hvis du skjønner hva jeg mener. Når den tas ut av ovnen, legger du på strimler av Parmaskinke og hiver bittelitt olivenolje over. Ruccola salat er også godt sammen med Parmaskinke, og oliven også, hvis du liker det. Litt salt over forsterker smaken ytterligere. Jeg lager den noen ganger med vanlig kokt skinke, eller peperoni også. Da legger du skinka oppå osten før steiking. Deigen lar seg kjevle veldig tynn. Hvor tynn du vil ha den, bestemmer du sjøl, men jeg pleier å få 4-5 pizzaer ut av denne deigen. Det går gjerne mye av den! ;o) Lagde den til 4 voksne i går, og da forsvant alle fire pizzaene. *s* Dersom du ikke bruker opp all deigen, kan du gjerne sette den i kjøpeskapet og lage pizza dagen etter også. ;o) Prinsippet med sånn pizza er at man skal kunne bruke ting man har liggende, så jeg testa den ut med salamirester en gang, og den blei knallgod. Få høre om resultatet hvis du prøver den, dah? ;o) Tusen, tusen takk! Den så kjempegod ut. Må prøves ut i løpet av helgen. *gleder meg* 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 19. mai 2004 Skrevet 19. mai 2004 Tusen, tusen takk! Den så kjempegod ut. Må prøves ut i løpet av helgen. *gleder meg* Anytime! ) Du får huske å sende rapport, dah. Så får jeg tilstå for naboen at jeg la ut oppskrifta hans på nettet. Hehe! 0 Siter
amber sun Skrevet 19. mai 2004 Skrevet 19. mai 2004 Anytime! ) Du får huske å sende rapport, dah. Så får jeg tilstå for naboen at jeg la ut oppskrifta hans på nettet. Hehe! Det skal jeg gjøre. Naboen din kan jo bare sole seg i glansen, han. Har vel ikke noe å klage på han, da. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 19. mai 2004 Skrevet 19. mai 2004 Det skal jeg gjøre. Naboen din kan jo bare sole seg i glansen, han. Har vel ikke noe å klage på han, da. Regner med at han ikke har noe imot det. ) 0 Siter
amber sun Skrevet 22. mai 2004 Skrevet 22. mai 2004 Åkei dah! ;o) 650 g hvetemel, 1 pose tørrgjær, 1 ss sukker og 1 ts salt blandes sammen. Tilsett 6 dl 37 grader vann og tilslutt 3 ss olivenolje. Deigen kan virke litt klissete, men det er bare sånn! Sett den til heving i kjøleskap i tre timer, gjerne mer. Kjevle den ut med MASSE mel over og under. Ha steikeplatene i ovnen mens du jobber med deigen, slik at de blir glovarme. Lemp bunnen over på plata, smør på Dolmio pastasaus, så mye du føler for. (kjøkkensjef-naboen pleier gjerne å koke den en stund sammen med ekstra hvitløk og masse greier jeg ikke veit hva er, men jeg bruker bare sausen, siden jeg veit at den er amme-vennlig for meg! ;o) Oppå sausen slenger du på revet ost. Jeg pleier å bruke en 50-50 blanding av Norvegia og Mozarella, men ta gjerne det du har liggende. Steik pizzaene på 250 grader, jeg veit dessverre ikke hvor lenge. For å finne ut om den er ferdig, bruk en steikespade og stikk under pizzaen. Den skal ikke "henge og slenge", men være litt stiv, hvis du skjønner hva jeg mener. Når den tas ut av ovnen, legger du på strimler av Parmaskinke og hiver bittelitt olivenolje over. Ruccola salat er også godt sammen med Parmaskinke, og oliven også, hvis du liker det. Litt salt over forsterker smaken ytterligere. Jeg lager den noen ganger med vanlig kokt skinke, eller peperoni også. Da legger du skinka oppå osten før steiking. Deigen lar seg kjevle veldig tynn. Hvor tynn du vil ha den, bestemmer du sjøl, men jeg pleier å få 4-5 pizzaer ut av denne deigen. Det går gjerne mye av den! ;o) Lagde den til 4 voksne i går, og da forsvant alle fire pizzaene. *s* Dersom du ikke bruker opp all deigen, kan du gjerne sette den i kjøpeskapet og lage pizza dagen etter også. ;o) Prinsippet med sånn pizza er at man skal kunne bruke ting man har liggende, så jeg testa den ut med salamirester en gang, og den blei knallgod. Få høre om resultatet hvis du prøver den, dah? ;o) Foreløpig rapport sier at deigen hever noe sinnsykt... Åpnet kjøleskapet etter 1 time nå akkurat, og måtte fordele deigen i to boller, for deigen var begynt å tyte utover og nedover bakebollen (selv om det opprinnelig var god plass der...) Trodde hevingen gikk litt seinere i kaldt kjøleskap, men... Fant også ut at parmaskinke er mye, mye dyrere enn jeg trodde...men den så veldig god ut, da. - - - Mer utfyllende rapport etter kveldens pizza (skal lage med både pepperoni, vanlig skinke, og parmaskinke, i tillegg har jeg kjøpt noen sjampinjonger...blir nok bra)med tilhørende vin - kjøpte den som heter Ripassa Valpolizella Superior.) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 22. mai 2004 Skrevet 22. mai 2004 Foreløpig rapport sier at deigen hever noe sinnsykt... Åpnet kjøleskapet etter 1 time nå akkurat, og måtte fordele deigen i to boller, for deigen var begynt å tyte utover og nedover bakebollen (selv om det opprinnelig var god plass der...) Trodde hevingen gikk litt seinere i kaldt kjøleskap, men... Fant også ut at parmaskinke er mye, mye dyrere enn jeg trodde...men den så veldig god ut, da. - - - Mer utfyllende rapport etter kveldens pizza (skal lage med både pepperoni, vanlig skinke, og parmaskinke, i tillegg har jeg kjøpt noen sjampinjonger...blir nok bra)med tilhørende vin - kjøpte den som heter Ripassa Valpolizella Superior.) Høres ut som om du har nok til pizza i morra også! ;o) Har aldri prøvd med champignon på før, men det funker sikkert. Parmaskinke er ikke billig, nei. Det hender vi får litt gjennom restauranten til naboen, da er den ikke vakumpakka, og heller ikke så dyr, men sinnsykt mye bedre. ) Kos deg med Ripassaen. Det er kongevin, spør du meg. Venter på fyldigere rapport i kveld eller morra. Ha en fin kveld! ) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 22. mai 2004 Skrevet 22. mai 2004 Foreløpig rapport sier at deigen hever noe sinnsykt... Åpnet kjøleskapet etter 1 time nå akkurat, og måtte fordele deigen i to boller, for deigen var begynt å tyte utover og nedover bakebollen (selv om det opprinnelig var god plass der...) Trodde hevingen gikk litt seinere i kaldt kjøleskap, men... Fant også ut at parmaskinke er mye, mye dyrere enn jeg trodde...men den så veldig god ut, da. - - - Mer utfyllende rapport etter kveldens pizza (skal lage med både pepperoni, vanlig skinke, og parmaskinke, i tillegg har jeg kjøpt noen sjampinjonger...blir nok bra)med tilhørende vin - kjøpte den som heter Ripassa Valpolizella Superior.) Jeg så forresten i et annet innlegg at du hadde brukt kjøkkenmaskin på å lage deigen, kanskje det kan ha noe med hvorfor den hevet så fort. Min pleier aldri å gjøre det, men jeg lager den alltid for hånd. Og jeg elter den ikke så lenge heller. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 13. mars 2009 Skrevet 13. mars 2009 Åkei dah! ;o) 650 g hvetemel, 1 pose tørrgjær, 1 ss sukker og 1 ts salt blandes sammen. Tilsett 6 dl 37 grader vann og tilslutt 3 ss olivenolje. Deigen kan virke litt klissete, men det er bare sånn! Sett den til heving i kjøleskap i tre timer, gjerne mer. Kjevle den ut med MASSE mel over og under. Ha steikeplatene i ovnen mens du jobber med deigen, slik at de blir glovarme. Lemp bunnen over på plata, smør på Dolmio pastasaus, så mye du føler for. (kjøkkensjef-naboen pleier gjerne å koke den en stund sammen med ekstra hvitløk og masse greier jeg ikke veit hva er, men jeg bruker bare sausen, siden jeg veit at den er amme-vennlig for meg! ;o) Oppå sausen slenger du på revet ost. Jeg pleier å bruke en 50-50 blanding av Norvegia og Mozarella, men ta gjerne det du har liggende. Steik pizzaene på 250 grader, jeg veit dessverre ikke hvor lenge. For å finne ut om den er ferdig, bruk en steikespade og stikk under pizzaen. Den skal ikke "henge og slenge", men være litt stiv, hvis du skjønner hva jeg mener. Når den tas ut av ovnen, legger du på strimler av Parmaskinke og hiver bittelitt olivenolje over. Ruccola salat er også godt sammen med Parmaskinke, og oliven også, hvis du liker det. Litt salt over forsterker smaken ytterligere. Jeg lager den noen ganger med vanlig kokt skinke, eller peperoni også. Da legger du skinka oppå osten før steiking. Deigen lar seg kjevle veldig tynn. Hvor tynn du vil ha den, bestemmer du sjøl, men jeg pleier å få 4-5 pizzaer ut av denne deigen. Det går gjerne mye av den! ;o) Lagde den til 4 voksne i går, og da forsvant alle fire pizzaene. *s* Dersom du ikke bruker opp all deigen, kan du gjerne sette den i kjøpeskapet og lage pizza dagen etter også. ;o) Prinsippet med sånn pizza er at man skal kunne bruke ting man har liggende, så jeg testa den ut med salamirester en gang, og den blei knallgod. Få høre om resultatet hvis du prøver den, dah? ;o) Gammel tråd, men lager du 4 tallerkenstore pizzaer eller litt større ut av denne deigen? 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.