Gjest osiris Skrevet 1. september 2004 Skrevet 1. september 2004 Fordi folk flest ikke tenker over at leverpostei er laget av nettopp lever. Leverpostei er liksom bare et innarbeidet navn på et pålegg som vi fra barndommen er vant med og ikke tenker på opprinnelsen av. Men når en tenker på at det er levera som samler all dritten i kroppen... Jeg tenker også slik. Tror ikke jeg har spist leverpostei på 20 år, og heller ikke lever. Lever er jo et renseorgan på lik linje med nyrer, og tungmetaller og andre lite delikate ting blir jo samlet i lever. Jeg syns både lever og leverpostei er pyton. 0 Siter
KaVa Skrevet 1. september 2004 Skrevet 1. september 2004 leverpostei er godt. Mammas leverkaker med mye løk er kjempegode. All annen form for lever smaker pyton. Merkelig. 0 Siter
Gjest engel (har med kake, vin, og litt eddik) Skrevet 1. september 2004 Skrevet 1. september 2004 Nei, det er det ikke. Ingen av delene. Hva med leverpizza? Det husker jeg jeg fikk i militæret. Sjelden følt meg mer snytt. Det så jo ut som biffpizza! ææææææææææææææ.... ~~leverpizza~~.... Uu¤¤%%#&%###uuur#gggggg 0 Siter
laban Skrevet 1. september 2004 Skrevet 1. september 2004 jeg liker ikke leverpostei.. en slem slem storesøster fortalte meg da jeg var liten hva det er laget av.. det var slutten på min leverpostei-spiser-kariære.. samme går for kaviar.. eller fiskeegg som jeg fikk det forklart... lekkert.. Mannen min sier at rogn og kaviar er fiske_aborter_ 0 Siter
laban Skrevet 1. september 2004 Skrevet 1. september 2004 Jeg liker lever, men ikke leverpostei Jeg også. Kan evt. spise litt grovere leverpostei, f.eks. sånn dansk - men ikke de gule boksene o.l. Det har bl.a. med stanken å gjøre. 0 Siter
KaVa Skrevet 1. september 2004 Skrevet 1. september 2004 Mannen min sier at rogn og kaviar er fiske_aborter_ Nei, det er det ikke. Rogna blir ikke befruktet før den kommer UT av torsken, og kommer i kontakt med melken til torskehannen. Rogna er skåret ut av torskehunnens mage (ikke spesielt hyggelig, skrevet sånn), og er dermed ikke befrukta. Så det er ikke "verre" å spise rogn enn hønseegg (som jo heller ikke er befrukta - dersom ikke høna har vært klukk og i kontakt med hane. Nå slipper man jo å ta livet av høna for å få tak i eggene, da... 0 Siter
Gjest engel (har med kake, vin, og litt eddik) Skrevet 1. september 2004 Skrevet 1. september 2004 Jeg også. Kan evt. spise litt grovere leverpostei, f.eks. sånn dansk - men ikke de gule boksene o.l. Det har bl.a. med stanken å gjøre. liker du også dansk 'lun leverpostei'? Jeg synes den er litt kvalmende... 0 Siter
AvaAdore Skrevet 1. september 2004 Skrevet 1. september 2004 Nei, det er det ikke. Rogna blir ikke befruktet før den kommer UT av torsken, og kommer i kontakt med melken til torskehannen. Rogna er skåret ut av torskehunnens mage (ikke spesielt hyggelig, skrevet sånn), og er dermed ikke befrukta. Så det er ikke "verre" å spise rogn enn hønseegg (som jo heller ikke er befrukta - dersom ikke høna har vært klukk og i kontakt med hane. Nå slipper man jo å ta livet av høna for å få tak i eggene, da... befruktet eller ikke, jeg synes det er skummelt:) 0 Siter
KaVa Skrevet 1. september 2004 Skrevet 1. september 2004 befruktet eller ikke, jeg synes det er skummelt:) BØ he he he 0 Siter
laban Skrevet 1. september 2004 Skrevet 1. september 2004 Nei, det er det ikke. Rogna blir ikke befruktet før den kommer UT av torsken, og kommer i kontakt med melken til torskehannen. Rogna er skåret ut av torskehunnens mage (ikke spesielt hyggelig, skrevet sånn), og er dermed ikke befrukta. Så det er ikke "verre" å spise rogn enn hønseegg (som jo heller ikke er befrukta - dersom ikke høna har vært klukk og i kontakt med hane. Nå slipper man jo å ta livet av høna for å få tak i eggene, da... Jeg liker rogn, og jeg vet hvordan fisk formerer seg. Tar ham altså så ikke alvorlig. Han vet det egentlig selv også. Vi er belemret med et feriested på kysten like sør for ditt fylke, så vi tror ikke på firkantfisken :-) Det sier bare litt om hva man påberoper seg for å slippe å spise mat man ikke liker. Mmm, nå fikk jeg lyst på torskerogn... 0 Siter
tonil Skrevet 1. september 2004 Skrevet 1. september 2004 Jeg liker rogn, og jeg vet hvordan fisk formerer seg. Tar ham altså så ikke alvorlig. Han vet det egentlig selv også. Vi er belemret med et feriested på kysten like sør for ditt fylke, så vi tror ikke på firkantfisken :-) Det sier bare litt om hva man påberoper seg for å slippe å spise mat man ikke liker. Mmm, nå fikk jeg lyst på torskerogn... Samme her, torskerogn er jo så godt. Nam. 0 Siter
KaVa Skrevet 1. september 2004 Skrevet 1. september 2004 Jeg liker rogn, og jeg vet hvordan fisk formerer seg. Tar ham altså så ikke alvorlig. Han vet det egentlig selv også. Vi er belemret med et feriested på kysten like sør for ditt fylke, så vi tror ikke på firkantfisken :-) Det sier bare litt om hva man påberoper seg for å slippe å spise mat man ikke liker. Mmm, nå fikk jeg lyst på torskerogn... Åhhh, som jeg gleder meg til februar - skikkelig mølje med nytrukket skrei og rogn.. Sikle... 0 Siter
laban Skrevet 1. september 2004 Skrevet 1. september 2004 liker du også dansk 'lun leverpostei'? Jeg synes den er litt kvalmende... Jeg har spist smørbrød med stekt bacon og dansk leverpostei. Tror det kalles "dyrlegens nattmat". Det går bra, men det skal ikke være _masse_ leverpostei på. Sånn grov Kronborg-leverpostei eller hva det heter, får jeg ned. Men ikke sånn lys, finmalt. 0 Siter
Gjest malun Skrevet 1. september 2004 Skrevet 1. september 2004 Duh! Fordi leverpostei inneholder _veldig_ mye mer enn bare lever. 0 Siter
musikeren Skrevet 1. september 2004 Skrevet 1. september 2004 ææææææææææææææ.... ~~leverpizza~~.... Uu¤¤%%#&%###uuur#gggggg Nemlig. Vi var også innom lungemospizza. Det var lynsjestemning flere dager etterpå. 0 Siter
Gyda Skrevet 1. september 2004 Skrevet 1. september 2004 Jeg trodde et øyeblikk at du spurte om årsaken til at døde mennesker liker leverpostei. ) Jeg spiser leverpostei og torskelever. Hilsen 0 Siter
Zarine Skrevet 1. september 2004 Skrevet 1. september 2004 Fordi leverposteien er mildare i smaken, den inneheld jo mange andre ting også. I tillegg er som regel leverpostei laga hovudsakleg av svinelever, som er mildare i smaken enn storfelever, som er det ein kjøper når ein skal ha lever til middag. Sjø. 0 Siter
Zarine Skrevet 1. september 2004 Skrevet 1. september 2004 Kan bare svare for meg selv. Leverpostei er godt, nemlig. Og lever er pyton. Ja så enkelt kan ein jo seie det :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.