Gå til innhold

Kjøttdeig!!


Gjest kjøttdeigen.....

Anbefalte innlegg

Gjest kjøttdeigen.....
Skrevet

Ehm.... Har egentlig ikke så mye peil på mat..

I går var mannen min hos sin far og fikk hjem noe grov kjøttdeig som de hadde fått av en bonde eller slakter!?

Da mannen min kom hjem med kjøttdeigen om kvelden, glemte han den helt av på kjøkkenet. Og jeg oppdaget akkuratt nå at den lå der i en pose på benken...

Arg.. Typisk mannfolk....

Hvis jeg nå fryser kjøttdeigen, er den brukende da når vi tar den ut av frysen for tining??

Skrevet

Lukt på den. Lukter den som friskt kjøtt så kan den brukes. Hvis ikke, kast den

Gjest papirtiger
Skrevet

Tja...lukt på den.

Hvis den lukter ok, så ville jeg brukt den idag. Stek den godt...

Gjest kast den
Skrevet

Nei, hvis den har ligget hele natten utenfor kjøleskap, ville jeg kastet den.

Hvis du ikke vil kaste den, får du steke den nå, og se om den lukter eller smaker rart.

Jeg ville ihvertfall ikke frosset noe som kanskje var dårlig, så glemmer du at den kanskje er dårlig når du tiner den og så blir dere syke..

Hvis kjøtt / fisk har ligget for lenge i romtemperatur, får du ikke "rettet det opp" ved å fryse det, tvert i mot!

Skrevet

Hvis den ikke lukter surt kan den brukes, men anbefaler ikke å fryse den. Stek den evt først.

Skrevet

Hvis den har stått i romtemperatur siden i går kveld, ville jeg ha kastet den.

Skrevet

Jeg ville kastet den etter så lang tid i romtemperatur.

*grøss*

Gjest kjøttdeigen.....
Skrevet

Tja...lukt på den.

Hvis den lukter ok, så ville jeg brukt den idag. Stek den godt...

Det er litt over 5 kg..

Skal litt til å klare å bruke alt i dag...

Jeg slengte det i frysen jeg, så får husbond prøvesmake når den til kommer...

Men takk for svar, har lært noe nå, som jeg skal lære videre til mannen min...

Skrevet

Det er litt over 5 kg..

Skal litt til å klare å bruke alt i dag...

Jeg slengte det i frysen jeg, så får husbond prøvesmake når den til kommer...

Men takk for svar, har lært noe nå, som jeg skal lære videre til mannen min...

Rett i fryseren er det dummeste du kan gjøre da. Da blir den garantert sur når du tar den opp. Du burde uansett stekt den og SÅ frosset den ned, helst brukt en del i dag.

Gjest æsjog æsj
Skrevet

Det er litt over 5 kg..

Skal litt til å klare å bruke alt i dag...

Jeg slengte det i frysen jeg, så får husbond prøvesmake når den til kommer...

Men takk for svar, har lært noe nå, som jeg skal lære videre til mannen min...

Bakteriene dør ikke (tvert i mot !) av frysing, så du bør absolutt kaste den hvis du ikke bruker den i dag!

Og hvis det er frosset i en stor klump, må du jo enten tine og steke alt (og servere det dårlige kjøttet til hvem?), eller tine det litt slik at du får delt av en bit, (og slik at bakteriene virkelig kan boltre seg) før du fryser resten?

Gjest antikjøttdeigen...
Skrevet

Det er litt over 5 kg..

Skal litt til å klare å bruke alt i dag...

Jeg slengte det i frysen jeg, så får husbond prøvesmake når den til kommer...

Men takk for svar, har lært noe nå, som jeg skal lære videre til mannen min...

Virker ikke som du benyttet deg stort av lærdommen da men...

Gjest papirtiger
Skrevet

Det er litt over 5 kg..

Skal litt til å klare å bruke alt i dag...

Jeg slengte det i frysen jeg, så får husbond prøvesmake når den til kommer...

Men takk for svar, har lært noe nå, som jeg skal lære videre til mannen min...

Hvis den ikke er ødelagt allerede, kan du være sikker på at den blir ødelagt når du tiner den igjen.

Skrevet

Det er litt over 5 kg..

Skal litt til å klare å bruke alt i dag...

Jeg slengte det i frysen jeg, så får husbond prøvesmake når den til kommer...

Men takk for svar, har lært noe nå, som jeg skal lære videre til mannen min...

Kast-kast-kast!!!!

Gjest kjøttdeigen.....
Skrevet

Bakteriene dør ikke (tvert i mot !) av frysing, så du bør absolutt kaste den hvis du ikke bruker den i dag!

Og hvis det er frosset i en stor klump, må du jo enten tine og steke alt (og servere det dårlige kjøttet til hvem?), eller tine det litt slik at du får delt av en bit, (og slik at bakteriene virkelig kan boltre seg) før du fryser resten?

Usj... Masse ekkelt her gitt...

*går og tar opp posen og ut i bosset med den*

Gjest æsjog æsj
Skrevet

Usj... Masse ekkelt her gitt...

*går og tar opp posen og ut i bosset med den*

La nå mannen din gjøre det, ihvertfall!

:-)

Gjest kjøttdeigen.....
Skrevet

La nå mannen din gjøre det, ihvertfall!

:-)

Hehe.. ja ikke sant!!

Da havner den jaffal ikke i bosset..

Jeg må gjøre det før han kommer hjem fra jobb...

Men masse takk for svar alle sammen...

;)

Skrevet

Hehe.. ja ikke sant!!

Da havner den jaffal ikke i bosset..

Jeg må gjøre det før han kommer hjem fra jobb...

Men masse takk for svar alle sammen...

;)

Dersom den lukter ok kan (eller kunne du ha) stekt den (gjennomstekt slik at alle bakterier dør) og frosset den etter at den var stekt.

Skrevet

Det er litt over 5 kg..

Skal litt til å klare å bruke alt i dag...

Jeg slengte det i frysen jeg, så får husbond prøvesmake når den til kommer...

Men takk for svar, har lært noe nå, som jeg skal lære videre til mannen min...

Du burde ha stekt opp alt...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...