Gjest kjøttdeigen..... Skrevet 7. september 2004 Skrevet 7. september 2004 Ehm.... Har egentlig ikke så mye peil på mat.. I går var mannen min hos sin far og fikk hjem noe grov kjøttdeig som de hadde fått av en bonde eller slakter!? Da mannen min kom hjem med kjøttdeigen om kvelden, glemte han den helt av på kjøkkenet. Og jeg oppdaget akkuratt nå at den lå der i en pose på benken... Arg.. Typisk mannfolk.... Hvis jeg nå fryser kjøttdeigen, er den brukende da når vi tar den ut av frysen for tining?? 0 Siter
Gjest aacc Skrevet 7. september 2004 Skrevet 7. september 2004 Lukt på den. Lukter den som friskt kjøtt så kan den brukes. Hvis ikke, kast den 0 Siter
Gjest papirtiger Skrevet 7. september 2004 Skrevet 7. september 2004 Tja...lukt på den. Hvis den lukter ok, så ville jeg brukt den idag. Stek den godt... 0 Siter
Gjest kast den Skrevet 7. september 2004 Skrevet 7. september 2004 Nei, hvis den har ligget hele natten utenfor kjøleskap, ville jeg kastet den. Hvis du ikke vil kaste den, får du steke den nå, og se om den lukter eller smaker rart. Jeg ville ihvertfall ikke frosset noe som kanskje var dårlig, så glemmer du at den kanskje er dårlig når du tiner den og så blir dere syke.. Hvis kjøtt / fisk har ligget for lenge i romtemperatur, får du ikke "rettet det opp" ved å fryse det, tvert i mot! 0 Siter
tommy's tiger Skrevet 7. september 2004 Skrevet 7. september 2004 Hvis den ikke lukter surt kan den brukes, men anbefaler ikke å fryse den. Stek den evt først. 0 Siter
Babette Skrevet 7. september 2004 Skrevet 7. september 2004 Hvis den har stått i romtemperatur siden i går kveld, ville jeg ha kastet den. 0 Siter
Gjest malun Skrevet 7. september 2004 Skrevet 7. september 2004 Jeg ville kastet den etter så lang tid i romtemperatur. *grøss* 0 Siter
Gjest kjøttdeigen..... Skrevet 7. september 2004 Skrevet 7. september 2004 Tja...lukt på den. Hvis den lukter ok, så ville jeg brukt den idag. Stek den godt... Det er litt over 5 kg.. Skal litt til å klare å bruke alt i dag... Jeg slengte det i frysen jeg, så får husbond prøvesmake når den til kommer... Men takk for svar, har lært noe nå, som jeg skal lære videre til mannen min... 0 Siter
tommy's tiger Skrevet 7. september 2004 Skrevet 7. september 2004 Det er litt over 5 kg.. Skal litt til å klare å bruke alt i dag... Jeg slengte det i frysen jeg, så får husbond prøvesmake når den til kommer... Men takk for svar, har lært noe nå, som jeg skal lære videre til mannen min... Rett i fryseren er det dummeste du kan gjøre da. Da blir den garantert sur når du tar den opp. Du burde uansett stekt den og SÅ frosset den ned, helst brukt en del i dag. 0 Siter
Gjest æsjog æsj Skrevet 7. september 2004 Skrevet 7. september 2004 Det er litt over 5 kg.. Skal litt til å klare å bruke alt i dag... Jeg slengte det i frysen jeg, så får husbond prøvesmake når den til kommer... Men takk for svar, har lært noe nå, som jeg skal lære videre til mannen min... Bakteriene dør ikke (tvert i mot !) av frysing, så du bør absolutt kaste den hvis du ikke bruker den i dag! Og hvis det er frosset i en stor klump, må du jo enten tine og steke alt (og servere det dårlige kjøttet til hvem?), eller tine det litt slik at du får delt av en bit, (og slik at bakteriene virkelig kan boltre seg) før du fryser resten? 0 Siter
Gjest antikjøttdeigen... Skrevet 7. september 2004 Skrevet 7. september 2004 Det er litt over 5 kg.. Skal litt til å klare å bruke alt i dag... Jeg slengte det i frysen jeg, så får husbond prøvesmake når den til kommer... Men takk for svar, har lært noe nå, som jeg skal lære videre til mannen min... Virker ikke som du benyttet deg stort av lærdommen da men... 0 Siter
Gjest papirtiger Skrevet 7. september 2004 Skrevet 7. september 2004 Det er litt over 5 kg.. Skal litt til å klare å bruke alt i dag... Jeg slengte det i frysen jeg, så får husbond prøvesmake når den til kommer... Men takk for svar, har lært noe nå, som jeg skal lære videre til mannen min... Hvis den ikke er ødelagt allerede, kan du være sikker på at den blir ødelagt når du tiner den igjen. 0 Siter
morsan Skrevet 7. september 2004 Skrevet 7. september 2004 Det er litt over 5 kg.. Skal litt til å klare å bruke alt i dag... Jeg slengte det i frysen jeg, så får husbond prøvesmake når den til kommer... Men takk for svar, har lært noe nå, som jeg skal lære videre til mannen min... Kast-kast-kast!!!! 0 Siter
Gjest kjøttdeigen..... Skrevet 7. september 2004 Skrevet 7. september 2004 Bakteriene dør ikke (tvert i mot !) av frysing, så du bør absolutt kaste den hvis du ikke bruker den i dag! Og hvis det er frosset i en stor klump, må du jo enten tine og steke alt (og servere det dårlige kjøttet til hvem?), eller tine det litt slik at du får delt av en bit, (og slik at bakteriene virkelig kan boltre seg) før du fryser resten? Usj... Masse ekkelt her gitt... *går og tar opp posen og ut i bosset med den* 0 Siter
Gjest æsjog æsj Skrevet 7. september 2004 Skrevet 7. september 2004 Usj... Masse ekkelt her gitt... *går og tar opp posen og ut i bosset med den* La nå mannen din gjøre det, ihvertfall! :-) 0 Siter
Gjest kjøttdeigen..... Skrevet 7. september 2004 Skrevet 7. september 2004 La nå mannen din gjøre det, ihvertfall! :-) Hehe.. ja ikke sant!! Da havner den jaffal ikke i bosset.. Jeg må gjøre det før han kommer hjem fra jobb... Men masse takk for svar alle sammen... 0 Siter
tiliti Skrevet 7. september 2004 Skrevet 7. september 2004 Hehe.. ja ikke sant!! Da havner den jaffal ikke i bosset.. Jeg må gjøre det før han kommer hjem fra jobb... Men masse takk for svar alle sammen... Dersom den lukter ok kan (eller kunne du ha) stekt den (gjennomstekt slik at alle bakterier dør) og frosset den etter at den var stekt. 0 Siter
Gjest Daisy Skrevet 8. september 2004 Skrevet 8. september 2004 Det er litt over 5 kg.. Skal litt til å klare å bruke alt i dag... Jeg slengte det i frysen jeg, så får husbond prøvesmake når den til kommer... Men takk for svar, har lært noe nå, som jeg skal lære videre til mannen min... Du burde ha stekt opp alt... 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.