Gå til innhold

HASTER - Hjelp! Bestille risengrynsgrøt


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvor i Oslo kan jeg få bestilt ferdig risengrynsgrøt til 20 personer om to dager? Noen kloke hoder som veit?

Skrevet

Hva med å kjøpe sånn ferdiglagd i vanlig butikk? Er det Tine eller Fjordland eller noe slikt? Eller blir det for dyrt? Det finnes jo en litt større pakning også.

Skrevet

aa herregud.. hva har du tatt paa deg naa? ;)

Ikke spør...

Skrevet

Prøv Rud på Kampen eller Mortens Kro på Gjelleråsen.

Skrevet

Jeg hadde kjøpt Fjrodland sine pakke rog varmet i en stor kjele :-) Men det var jo ikke det du spurte om.

Gjest god råd?
Skrevet

Jeg hadde kjøpt Fjrodland sine pakke rog varmet i en stor kjele :-) Men det var jo ikke det du spurte om.

Er du gæærn, det blir kjempedyrt til så mange! For de er virkelig dyre de der pakkene.

Skrevet

kok sjøl, det er det greieste. Kok opp melka først så den ikke svir seg og så tar du risen i og ned på lav varme. Jeg har kokt til 40 stykker mange ganger :o)

Skrevet

kok sjøl, det er det greieste. Kok opp melka først så den ikke svir seg og så tar du risen i og ned på lav varme. Jeg har kokt til 40 stykker mange ganger :o)

Er det trikset? Å koke opp melka før risen tas i?

Syns det er omtrent umulig å få den til ikke å svi seg litt, selv om jeg jobber intenst med sleiven. *blææ*

Nå koker jeg opp ris og vann, lar det koke inn, og heller oppi melk.

Du koker altså opp bare melk (og vann?), og har risen i etterpå, og da unngår du brun bånn i gryta?

Skrevet

Er det trikset? Å koke opp melka før risen tas i?

Syns det er omtrent umulig å få den til ikke å svi seg litt, selv om jeg jobber intenst med sleiven. *blææ*

Nå koker jeg opp ris og vann, lar det koke inn, og heller oppi melk.

Du koker altså opp bare melk (og vann?), og har risen i etterpå, og da unngår du brun bånn i gryta?

Ja, det er trikset når man koker til mange. Det samme med hvit saus. Man koker opp melk så har i meljevning og rører rundt (+ fiskebollene tilslutt) Men da må man helst bruke oppskrift så man vet hvor mye av hvert.

Skrevet

Ja, det er trikset når man koker til mange. Det samme med hvit saus. Man koker opp melk så har i meljevning og rører rundt (+ fiskebollene tilslutt) Men da må man helst bruke oppskrift så man vet hvor mye av hvert.

Hjelper det når man koker til få også? *håpe*

Får teste det neste gang jeg lager risengrynsgrøt. :)

Skrevet

kok sjøl, det er det greieste. Kok opp melka først så den ikke svir seg og så tar du risen i og ned på lav varme. Jeg har kokt til 40 stykker mange ganger :o)

Det aller greieste er å skru varmen helt av, og sette gryten i stekeovnen. Hvis man gjør det om morgenen, og koker opp hele greia i 12-tiden, er grøten klar til servering til middag, bare etter et oppkok.

Kanskje vanskelig med grøt til 40, man får vel ikke en kjele av den størrelsen inn i stekeovnen. Men det går visst an å bruke en dyne istedenfor.

Skrevet

Det aller greieste er å skru varmen helt av, og sette gryten i stekeovnen. Hvis man gjør det om morgenen, og koker opp hele greia i 12-tiden, er grøten klar til servering til middag, bare etter et oppkok.

Kanskje vanskelig med grøt til 40, man får vel ikke en kjele av den størrelsen inn i stekeovnen. Men det går visst an å bruke en dyne istedenfor.

Hva gjør du da?

Koker opp melken, har i ris og vann, og så setter du det i stekeovnen på hvor mange grader?

*må ha teskjeforklaring...*

Skrevet

Hva gjør du da?

Koker opp melken, har i ris og vann, og så setter du det i stekeovnen på hvor mange grader?

*må ha teskjeforklaring...*

Koker opp melken, har i ris. Bruker ikke vann. Stekeovnen er skrudd helt av.

Kjempepraktisk lørdagsmiddag som gjør seg selv.

Skrevet

Koker opp melken, har i ris. Bruker ikke vann. Stekeovnen er skrudd helt av.

Kjempepraktisk lørdagsmiddag som gjør seg selv.

Thank you :) *skribler ned*

Det var jo en enda enklere måte. Den lager seg jo nesten selv, jo!

Skrevet

Thank you :) *skribler ned*

Det var jo en enda enklere måte. Den lager seg jo nesten selv, jo!

Nemlig.

Jeg glemte forholdet ris/melk. Til 1 liter melk tar du 1,5 dl ris. Gammeldags langkokt grøtris.

Skrevet

Nemlig.

Jeg glemte forholdet ris/melk. Til 1 liter melk tar du 1,5 dl ris. Gammeldags langkokt grøtris.

ok. Og takk igjen :)

Skrevet

Hjelper det når man koker til få også? *håpe*

Får teste det neste gang jeg lager risengrynsgrøt. :)

He he, ja, det gjør det.

Skrevet

Det aller greieste er å skru varmen helt av, og sette gryten i stekeovnen. Hvis man gjør det om morgenen, og koker opp hele greia i 12-tiden, er grøten klar til servering til middag, bare etter et oppkok.

Kanskje vanskelig med grøt til 40, man får vel ikke en kjele av den størrelsen inn i stekeovnen. Men det går visst an å bruke en dyne istedenfor.

Lenge siden jeg har jobbet og laget så mye mat men hjemme har jeg brukt den metoden også.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...