rod Skrevet 10. februar 2001 Del Skrevet 10. februar 2001 Jeg lurer på om løkpulver som ofte finnes i chips inneholder gluten. Det er også vanskelig p vite hvilke krydder som er glutenfrie. Finnes det en oversikt over krydder som ikke inneholder gluten? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Luiza Skrevet 10. februar 2001 Del Skrevet 10. februar 2001 Hei det er faktisk ikke krydder i chips som er problem, problem i chips er tilsettningstøff. Mange chips bruker E-nummer som er farlig for folk med cøliki, også noen krydder har MSG, eller potetgul kan ha hvetestivelse osv. Besøk denne siden: http://www.celiac.com Gå til den list av Safe foods link, der finner du alt. Tilleg hvis du går til maarud eller KIMS hjemmeside, kan du se list over de allergener i produkter deres. hilsen, 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Janne Kvammen, Klinisk Ernæringsfysiolog Skrevet 12. februar 2001 Del Skrevet 12. februar 2001 Hei rod og Luzia Gluten er et protein som finnes i korntypene bygg, havre, hvete og rug. Hos en person med cøliaki vil gluten føre til en reaksjon i tynntarmen, og tarmtottene skades. Matvarer som inneholder ingredienser fra bygg, havre, hvete og rug må derfor unngås for at man skal holder seg selv og tarmen frisk. Dette er eneste behandlingen ved cøliaki. Løkpulver/blandede krydder kan inneholde gluten. Dersom det på ingredienslisten er deklarert med krydder/løkpulver etc må du kontakte produsenten for å få vite eksakt innhold. Rene krydder som f.eks pepper, basilikum er uten gluten. Det er en god ide å gå inn på hjemmesidene og se på oversikten av allerger i de ulike varene slik som Luzia foreslår. Flere matvareprodusenter har denne typen lister. For å få en oversikt over krydder som er glutenfrie kan du kontakte Cøliakiforeningen og høre om de har informasjon om dette. Ved nyoppdaget cøliaki er det viktig at man får kostveiledning hos en klinisk ernæringsfysiolog som kan gi mer detaljert rådgivning. Alle E-nummer kan brukes trygt ved cøliaki. De inneholder ikke gluten. Hvetestivelse kan inngå i et glutenfritt kosthold. Kun i spesielle tilfeller må hvetestivelse unngås. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.