Gjest suselusa Skrevet 22. februar 2001 Del Skrevet 22. februar 2001 Heihei.. Har et spørsmål ang. kalorier, _ulike_ kalorier. For igår, f.eks. spiste jeg 10 knekkebrød på 29kcal hver, altså 290 kalorier. I tillegg til en salat på 100 kalorier. dermed hadde jeg da allerede oversteget kostplanen min. spørsmålet mitt er om disse kaloriene i knekkebrød og salat er mindre fetende enn f.eks. hvis jeg hadde spist en sjokolade m like mye kalorier? Håper på et svar fort, så jeg kan få spist noe i dag med litt klarhet i hodet. Klems 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lillepusi Skrevet 22. februar 2001 Del Skrevet 22. februar 2001 Ikke at jeg er noen ekspert, men en kalori er vel en kalori?! Det er jo en grunn til at et knekkebrød har 29 kalorier og sjokolade 500... Det viktige er vel uansett å spise sunn mat, ikke å telle kalorier. Hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest moroklump Skrevet 22. februar 2001 Del Skrevet 22. februar 2001 Klarheten i hodet ditt er tydeligvis vekke for lenge siden!! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest jajasann Skrevet 22. februar 2001 Del Skrevet 22. februar 2001 Hvor dum går det an å være?????? For det første så er det idiotisk å tro at man blir slank av å spise 390 kalorier for dagen! Bare vent, med en gang går du tilbake til litt vanlig mat så blir du kjempefeit! Og forbrenningen er ødelagt for alltid, du kan aldri mer spise et pizzastykke uten å legge på deg! For det andre så trenger du et minimum med proteiner, fett, karbohydrater, vitaminer og mineraler hver dag for idet hele tatt å ha en forbrenning i kroppen. Hvis du tror at det er det samme hva du spiser så lenge det er likt kalori-innhold, da er du så dum at jeg skjønner ikke at jeg gidder å bruke tid på å skrive dette innlegget engang! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
marnie Skrevet 22. februar 2001 Del Skrevet 22. februar 2001 For det første må jeg si at om du kun spiser 390 kcal om dagen, så er det alt for lite og du må få i deg mer mat. Disse sidene er fulle av oppfordringer om å spise mange måltider hver dag, og beskrivelse av sunne kostplaner, så du bør nok ta en titt på dem, og besøke sidene for spiseforstyrrelse, Når det gjelder spørsmålet ditt, er det klart at alle kalorier er akkurat like fetende, det er summen av kaloriene som gjør forskjellen. Er kaloriinntaket høyere enn forbruket, legger man på seg. Vanlig kaloriforbruk for kvinner er 1700-2100 daglig, men dette er ingen absolutte grenser. Her er litt mer info, dessverre på engelsk: (Q) If I am consuming a 2,000 calorie diet, will my weight remain the same whether my 2,000 calories come from all fat or all carbohydrates? (A) This question is similar to the question: “Which weighs more, a pound of feathers, or a pound of bricks?” Hopefully this concept will help you understand that all calories are created equal. Thus, the answer to your question is yes, your weight will remain the same, regardless of the type of calories consumed. When it comes to your waistline, a calorie of fat is equivalent to a calorie of carbohydrate, which is equivalent to a calorie of protein. If an excess of 3,500 calories (from any source) is consumed, without being burned off through activity, you will experience a weight gain of one pound. Likewise, if 3,500 calories (from any source) are eliminated from the diet (whether by food restriction, or by being burning off through exercise), you will experience a weight loss of one pound. This is because 3,500 calories is equivalent to one pound. The only exception would be if you were consuming less than about 400 calories (or 100 grams) of carbohydrate, which would put you in a state of ketosis. (Ketosis is the incomplete metabolism of fat that results when carbohydrates are severely limited in the diet). Since ketosis causes a loss of water, the pounds on the scale may go down. But, keep in mind this is not true body weight; it will simply appear that you have lost more weight than you actually have. Despite the fact that a calorie is calorie, it’s still not safe to say that all calories are created equal. When it comes to heart health, some foods are more beneficial than others. Calories from saturated fat, for example, can raise blood cholesterol levels. Foods high in saturated fat include butter, ice cream, cheese, chocolate, and red meat. Calories from monounsaturated fats, which include olive oil, avocado, almonds, and peanuts, are beneficial for the heart, as they can lower LDL, or “bad” cholesterol levels. Carbohydrate calories also differ when it comes to health benefits, depending on their source. Whole grains, such as whole-wheat pasta, and whole grain cereals, are good sources of fiber, while candy and sodas are loaded with sugar and low in nutrients. The main difference with protein is whether the protein comes from animal or plant sources. Animal sources of protein include fish, chicken, red meat, and eggs. Cholesterol is found in all animal proteins, but some are healthier than others—for example, salmon is a good source of heart-healthy omega-3 fatty acids, and red meat, as mentioned above, is high in saturated fat. Plant sources of protein do not contain any cholesterol, and include tofu, nuts, and legumes. The best way to distribute your calories is to include a moderate amount of carbohydrates, while limiting fat to no greater than 30% of total calories, and limiting protein to no greater than 30% of total calories. And remember to include a large amount of whole grains, fruits, and vegetables in your daily diet. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sirka Skrevet 22. februar 2001 Del Skrevet 22. februar 2001 Tenk så mye mettere du blir av mye sunn mat enn en bitteliten sjokolade! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest suselusa Skrevet 23. februar 2001 Del Skrevet 23. februar 2001 For det første må jeg si at om du kun spiser 390 kcal om dagen, så er det alt for lite og du må få i deg mer mat. Disse sidene er fulle av oppfordringer om å spise mange måltider hver dag, og beskrivelse av sunne kostplaner, så du bør nok ta en titt på dem, og besøke sidene for spiseforstyrrelse, Når det gjelder spørsmålet ditt, er det klart at alle kalorier er akkurat like fetende, det er summen av kaloriene som gjør forskjellen. Er kaloriinntaket høyere enn forbruket, legger man på seg. Vanlig kaloriforbruk for kvinner er 1700-2100 daglig, men dette er ingen absolutte grenser. Her er litt mer info, dessverre på engelsk: (Q) If I am consuming a 2,000 calorie diet, will my weight remain the same whether my 2,000 calories come from all fat or all carbohydrates? (A) This question is similar to the question: “Which weighs more, a pound of feathers, or a pound of bricks?” Hopefully this concept will help you understand that all calories are created equal. Thus, the answer to your question is yes, your weight will remain the same, regardless of the type of calories consumed. When it comes to your waistline, a calorie of fat is equivalent to a calorie of carbohydrate, which is equivalent to a calorie of protein. If an excess of 3,500 calories (from any source) is consumed, without being burned off through activity, you will experience a weight gain of one pound. Likewise, if 3,500 calories (from any source) are eliminated from the diet (whether by food restriction, or by being burning off through exercise), you will experience a weight loss of one pound. This is because 3,500 calories is equivalent to one pound. The only exception would be if you were consuming less than about 400 calories (or 100 grams) of carbohydrate, which would put you in a state of ketosis. (Ketosis is the incomplete metabolism of fat that results when carbohydrates are severely limited in the diet). Since ketosis causes a loss of water, the pounds on the scale may go down. But, keep in mind this is not true body weight; it will simply appear that you have lost more weight than you actually have. Despite the fact that a calorie is calorie, it’s still not safe to say that all calories are created equal. When it comes to heart health, some foods are more beneficial than others. Calories from saturated fat, for example, can raise blood cholesterol levels. Foods high in saturated fat include butter, ice cream, cheese, chocolate, and red meat. Calories from monounsaturated fats, which include olive oil, avocado, almonds, and peanuts, are beneficial for the heart, as they can lower LDL, or “bad” cholesterol levels. Carbohydrate calories also differ when it comes to health benefits, depending on their source. Whole grains, such as whole-wheat pasta, and whole grain cereals, are good sources of fiber, while candy and sodas are loaded with sugar and low in nutrients. The main difference with protein is whether the protein comes from animal or plant sources. Animal sources of protein include fish, chicken, red meat, and eggs. Cholesterol is found in all animal proteins, but some are healthier than others—for example, salmon is a good source of heart-healthy omega-3 fatty acids, and red meat, as mentioned above, is high in saturated fat. Plant sources of protein do not contain any cholesterol, and include tofu, nuts, and legumes. The best way to distribute your calories is to include a moderate amount of carbohydrates, while limiting fat to no greater than 30% of total calories, and limiting protein to no greater than 30% of total calories. And remember to include a large amount of whole grains, fruits, and vegetables in your daily diet. Takk for et veldig utfyllende svar, marnie, det klarte opp i en del spørsmål jeg hadde i tillegg, som jeg ikke stilte her. Og når det gjelder sånne svar som den såkalte "moroklumpen" sendte, og en annen, så skulle jeg heller ønske at dere lot være å svare enn at dere hakker på den som lurer på noe dere ikke interesserer dere i, for jeg går utifra at det ikke er meninga at folk skal føle seg dumme her, og få dårlig selvfølelse for ting de lurer på. Det fikk nemlig jeg da jeg leste de svarene dere skrev, og eneste grunn til at jeg kan skjønne hvorfor dere svarer på den måten er at dere enten har så fritidsproblemer at dere ikke har no annet å gjøre enn å skrive ubetydlige innlegg her, eller så at dere bare er tankeløse. Jeg trengte faktisk å få svar på disse tinga. Tilgi meg at jeg ikke er like intelligent og opplyst som dere... M.v.h. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jaime Skrevet 23. februar 2001 Del Skrevet 23. februar 2001 Takk for et veldig utfyllende svar, marnie, det klarte opp i en del spørsmål jeg hadde i tillegg, som jeg ikke stilte her. Og når det gjelder sånne svar som den såkalte "moroklumpen" sendte, og en annen, så skulle jeg heller ønske at dere lot være å svare enn at dere hakker på den som lurer på noe dere ikke interesserer dere i, for jeg går utifra at det ikke er meninga at folk skal føle seg dumme her, og få dårlig selvfølelse for ting de lurer på. Det fikk nemlig jeg da jeg leste de svarene dere skrev, og eneste grunn til at jeg kan skjønne hvorfor dere svarer på den måten er at dere enten har så fritidsproblemer at dere ikke har no annet å gjøre enn å skrive ubetydlige innlegg her, eller så at dere bare er tankeløse. Jeg trengte faktisk å få svar på disse tinga. Tilgi meg at jeg ikke er like intelligent og opplyst som dere... M.v.h. Du får godta at folk reagerer når du utbasunerer at du ikke kan spise mer enn 300-400 kalorier på en dag uten å få hetta - det er jo faktisk særdeles sykt!! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Janne Kvammen, Klinisk Ernæringsfysiolog Skrevet 23. februar 2001 Del Skrevet 23. februar 2001 Hei suselusa En kalori er en kalori, og like mye verdt uansett hva den kommer fra. Kalorier er et begrep for den gitte energimengden vi får tilført fra mat og drikke. Energimengden er vanligvis angitt som kilokalorier (kcal) eller kilojoule (KJ). De ulike energigivende næringsstoffene (proteiner, fett, karbohydrater og alkohol) frigir energi når de forbrennes i kroppen. 1 gram proteiner eller karbohydrater frigir 4 kcal. 1 gram fett frigir 9 kcal, og 1 gram alkohol frigir 7 kcal. Det er viktig at kroppen din får nok kalorier hver dag, det trenger den for å fungere. Du vet sikkert selv at ditt inntak av mat som er kilder til proteiner, fett og karbohydrater bør økes. Forsøk å få det til ved å spise 4-5 små måltider per dag. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.