Gå til innhold

Ønsker å bli gravid - lang syklus


Gjest Tilula

Anbefalte innlegg

Jeg har en syklus på ca. 35 dager. Har ikke sjekket om jeg har eggløsning, men mensen er regelmessig. Bør jeg be om Pergotime el.l. for å få hjelp til å bli gravid?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Man regner 35 dager som maksimum for en normal syklus. Det skulle ikke være nødvendig med Pergotime

Du kan selv sjekke om du har eggløsning.

Se vedlegg:

Eggløsning

Mange kvinner lurer på om de har eggløsning. Hvis syklus er regelmessig (mellom 21 og 35 dager fra første til første dag), kan man regne med at det er normal eggløsning. Ømme bryster er tegn på at man har hatt eggløsning og produserer både østrogen og progesteron. Man kan få det bekreftet ved en hormonprøve (blodprøve) som taes på dag 21 til 25 i syklus, eller ca en uke før man venter menstruasjonen.

En del kvinner vil i dagene før eggløsning merke et karakteristisk klart, seigt slim fra skjeden. Når det er borte har eggløsningen sannsynligvis funnet sted. Det er ikke alle kvinner som har et slikt slim, og det behøver ikke å bety at noe er unormalt.

Etter eggløsning stiger temperaturen noen streker. Temperatur må måles på samme tidspunkt på dagen, best tidlig morgen. Ved å opptegne den daglige temp. på et ruteark, vil man lettest kunne se stigningen. Hvis man blir gravid, vil temperaturen fortsatt holde seg høy.

Eggløsningen kan hos enkelte kvinner gi en kortvarig underlivssmerte, men det er et meget usikkert tegn som kan ha andre årsaker.

Eggløsningssticks (Clearplan) gir positivt utslag dagen før eggløsning finner sted.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...