Gå til innhold

Middag av rester


Anbefalte innlegg

Gjest Lille bethen
Skrevet

Jeg har i oppgave å lage mat av rester. Det er en eksamensoppgave.

Noen her som bruker å lage restemat av noe, noe litt spenstig? Takker på forhånd for alle forslag!

Fortsetter under...

hare1365380455
Skrevet

Mener du som at risengrøt kan brukes til rislapper eller riskrem? Rester av pølser og poteter til lapskaus eller suppe.

Skrevet

Jeg pleier å kutt opp kjøtt, kylling, pølse og grønnsaker og steke det, har jeg kjøttdeig så har jeg det sammen med det og, så serverer jeg med ris og soyasaus (noen ganger peppersaus.

Ideen fikk jeg engamg jeg hadde kjøleskapet fullt i kjøtt/pølse som måtte brukes opp før det gikk ut på dato. det går fint an å lage av middagsrester og.

Har jeg gryterett igjen har jeg det ofte i en ildfast form med ost på toppen og gratinerer det i ovnen, eller har det i en form med potetmos på toppen, og så ost.

Gjest Shira12
Skrevet

Jeg lager taco-pizza av restene fra taco, var ikke det orginalt eller ;-)

Ellers lager jeg gjerne gratenger av rester hvis det passer seg, koker makaroni og hvit saus på, og i ovnen.

Lagde faktisk pai av rester i går, grønnsaker, kokte poteter fra middagen i går, noe stekt bacon fra i går. Og diverse rester fra kjøleskapet. Ost. Eggestand på, og namnam.

Skrevet

Dagen etter vi har hatt f.eks kalkun, rensker jeg av resten av kjøttet og lager lapskaus, samme hvis vi har hatt stek og det er kjøtt igjen

Gjest Shira12
Skrevet

Jeg pleier å kutt opp kjøtt, kylling, pølse og grønnsaker og steke det, har jeg kjøttdeig så har jeg det sammen med det og, så serverer jeg med ris og soyasaus (noen ganger peppersaus.

Ideen fikk jeg engamg jeg hadde kjøleskapet fullt i kjøtt/pølse som måtte brukes opp før det gikk ut på dato. det går fint an å lage av middagsrester og.

Har jeg gryterett igjen har jeg det ofte i en ildfast form med ost på toppen og gratinerer det i ovnen, eller har det i en form med potetmos på toppen, og så ost.

Jeg gratiner også mye rester, veldig grei måte og bruke rester på.

Og så er jeg ekstremt glad i smeltet ost da, så da passer det jo supert :-)

Annonse

Gjest Shira12
Skrevet

Kom på en ting til, har vi hatt kylling og ris, bruker jeg restene og lager en salat.

Da kan jeg samtidig hive oppi diverse som ligger i kjøleskapet.

Skrevet

Jeg gratiner også mye rester, veldig grei måte og bruke rester på.

Og så er jeg ekstremt glad i smeltet ost da, så da passer det jo supert :-)

Jeg og elsker smeltet ost. Har du prøvd Raclette? Når vi har det lager jeg fløtepoteter uten ost, så smelter vi osten under racletten og heller over potetene, nam mam.....

Gjest Shira12
Skrevet

Jeg og elsker smeltet ost. Har du prøvd Raclette? Når vi har det lager jeg fløtepoteter uten ost, så smelter vi osten under racletten og heller over potetene, nam mam.....

Hørtes godt ut!

Nei jeg har ikke prøvd raclette, men vi snakket faktisk om at vi skulle ønske oss det til jul. Evt at vi skulle kjøpe en, vi får alltid en del penger av besteforeldre før jul, slik at vi kan kjøpe gave selv.

Skrevet

Har du hatt stek til søndagsmiddag kan du lage en kjempegod gryterett av restene. Bruk kjøttet, kutt det i biter. Bruk rester av grønnsakene og potetene og sausen.

Putt alt i en gryte, ha oppi mer av f.eks. grønnsaker, spe ut sausen med litt buljong og kanskje litt fløte. Krydre evt. litt - smak deg frem.

Serveres med nykokte poteter eller ris. Nam, nam.

Skrevet

Har du hatt stek til søndagsmiddag kan du lage en kjempegod gryterett av restene. Bruk kjøttet, kutt det i biter. Bruk rester av grønnsakene og potetene og sausen.

Putt alt i en gryte, ha oppi mer av f.eks. grønnsaker, spe ut sausen med litt buljong og kanskje litt fløte. Krydre evt. litt - smak deg frem.

Serveres med nykokte poteter eller ris. Nam, nam.

Det er da lapskaus det?

Gjest LucySky
Skrevet

Mener du som at risengrøt kan brukes til rislapper eller riskrem? Rester av pølser og poteter til lapskaus eller suppe.

Rester av fisk lager jeg plukkfisk av, eller fiskegrateng.

Skrevet

Det er da lapskaus det?

Tjo-ja. Det kommer litt ann på. Lapskausen min smaker anderledes enn restegryta.

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...