Gjest Lille bethen Skrevet 2. desember 2005 Skrevet 2. desember 2005 Jeg har i oppgave å lage mat av rester. Det er en eksamensoppgave. Noen her som bruker å lage restemat av noe, noe litt spenstig? Takker på forhånd for alle forslag! 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 2. desember 2005 Skrevet 2. desember 2005 Mener du som at risengrøt kan brukes til rislapper eller riskrem? Rester av pølser og poteter til lapskaus eller suppe. 0 Siter
Aryane Skrevet 2. desember 2005 Skrevet 2. desember 2005 Jeg pleier å kutt opp kjøtt, kylling, pølse og grønnsaker og steke det, har jeg kjøttdeig så har jeg det sammen med det og, så serverer jeg med ris og soyasaus (noen ganger peppersaus. Ideen fikk jeg engamg jeg hadde kjøleskapet fullt i kjøtt/pølse som måtte brukes opp før det gikk ut på dato. det går fint an å lage av middagsrester og. Har jeg gryterett igjen har jeg det ofte i en ildfast form med ost på toppen og gratinerer det i ovnen, eller har det i en form med potetmos på toppen, og så ost. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 2. desember 2005 Skrevet 2. desember 2005 Jeg lager taco-pizza av restene fra taco, var ikke det orginalt eller ;-) Ellers lager jeg gjerne gratenger av rester hvis det passer seg, koker makaroni og hvit saus på, og i ovnen. Lagde faktisk pai av rester i går, grønnsaker, kokte poteter fra middagen i går, noe stekt bacon fra i går. Og diverse rester fra kjøleskapet. Ost. Eggestand på, og namnam. 0 Siter
Aryane Skrevet 2. desember 2005 Skrevet 2. desember 2005 Dagen etter vi har hatt f.eks kalkun, rensker jeg av resten av kjøttet og lager lapskaus, samme hvis vi har hatt stek og det er kjøtt igjen 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 2. desember 2005 Skrevet 2. desember 2005 Jeg pleier å kutt opp kjøtt, kylling, pølse og grønnsaker og steke det, har jeg kjøttdeig så har jeg det sammen med det og, så serverer jeg med ris og soyasaus (noen ganger peppersaus. Ideen fikk jeg engamg jeg hadde kjøleskapet fullt i kjøtt/pølse som måtte brukes opp før det gikk ut på dato. det går fint an å lage av middagsrester og. Har jeg gryterett igjen har jeg det ofte i en ildfast form med ost på toppen og gratinerer det i ovnen, eller har det i en form med potetmos på toppen, og så ost. Jeg gratiner også mye rester, veldig grei måte og bruke rester på. Og så er jeg ekstremt glad i smeltet ost da, så da passer det jo supert :-) 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 2. desember 2005 Skrevet 2. desember 2005 Kom på en ting til, har vi hatt kylling og ris, bruker jeg restene og lager en salat. Da kan jeg samtidig hive oppi diverse som ligger i kjøleskapet. 0 Siter
Aryane Skrevet 2. desember 2005 Skrevet 2. desember 2005 Jeg gratiner også mye rester, veldig grei måte og bruke rester på. Og så er jeg ekstremt glad i smeltet ost da, så da passer det jo supert :-) Jeg og elsker smeltet ost. Har du prøvd Raclette? Når vi har det lager jeg fløtepoteter uten ost, så smelter vi osten under racletten og heller over potetene, nam mam..... 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 2. desember 2005 Skrevet 2. desember 2005 Jeg og elsker smeltet ost. Har du prøvd Raclette? Når vi har det lager jeg fløtepoteter uten ost, så smelter vi osten under racletten og heller over potetene, nam mam..... Hørtes godt ut! Nei jeg har ikke prøvd raclette, men vi snakket faktisk om at vi skulle ønske oss det til jul. Evt at vi skulle kjøpe en, vi får alltid en del penger av besteforeldre før jul, slik at vi kan kjøpe gave selv. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 2. desember 2005 Skrevet 2. desember 2005 Har du hatt stek til søndagsmiddag kan du lage en kjempegod gryterett av restene. Bruk kjøttet, kutt det i biter. Bruk rester av grønnsakene og potetene og sausen. Putt alt i en gryte, ha oppi mer av f.eks. grønnsaker, spe ut sausen med litt buljong og kanskje litt fløte. Krydre evt. litt - smak deg frem. Serveres med nykokte poteter eller ris. Nam, nam. 0 Siter
Gjest midia Skrevet 2. desember 2005 Skrevet 2. desember 2005 Har du hatt stek til søndagsmiddag kan du lage en kjempegod gryterett av restene. Bruk kjøttet, kutt det i biter. Bruk rester av grønnsakene og potetene og sausen. Putt alt i en gryte, ha oppi mer av f.eks. grønnsaker, spe ut sausen med litt buljong og kanskje litt fløte. Krydre evt. litt - smak deg frem. Serveres med nykokte poteter eller ris. Nam, nam. Det er da lapskaus det? 0 Siter
Gjest LucySky Skrevet 2. desember 2005 Skrevet 2. desember 2005 Mener du som at risengrøt kan brukes til rislapper eller riskrem? Rester av pølser og poteter til lapskaus eller suppe. Rester av fisk lager jeg plukkfisk av, eller fiskegrateng. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 3. desember 2005 Skrevet 3. desember 2005 Det er da lapskaus det? Tjo-ja. Det kommer litt ann på. Lapskausen min smaker anderledes enn restegryta. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.