abigale Skrevet 21. mars 2001 Del Skrevet 21. mars 2001 Har en liten gutt på snart 2 1/2 år som er plaget med for lav blodprosent.Alt blir bra når han får tilskudd men vil prøve å få i han jern gjennom matveien. Har du noen tips på matvarer som inneholder jern. Leverpostei er han glad i men noe andre tips trenger jeg så sårt. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nemesis Skrevet 21. mars 2001 Del Skrevet 21. mars 2001 Gode kilder til jern er blodmat (blodpudding med sirup på burde være greit å få i en liten gutt) og innmat, kjøtt, brød, brunost og levepostei. Grønne grønnsaker som spinat og bønner er også gode kilder. Man må også ta hensyn til matens plass i kostholdet, det er ca 2,5 g jern i 100 g grovt brød (3 skiver) og i 50 g persille (6 bunter). Sitrusjuice til måltidet vil øke jernopptaket. Kaffe og te bør unngås til måltidene men det er vel ikke noe problem... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
abigale Skrevet 21. mars 2001 Forfatter Del Skrevet 21. mars 2001 Gode kilder til jern er blodmat (blodpudding med sirup på burde være greit å få i en liten gutt) og innmat, kjøtt, brød, brunost og levepostei. Grønne grønnsaker som spinat og bønner er også gode kilder. Man må også ta hensyn til matens plass i kostholdet, det er ca 2,5 g jern i 100 g grovt brød (3 skiver) og i 50 g persille (6 bunter). Sitrusjuice til måltidet vil øke jernopptaket. Kaffe og te bør unngås til måltidene men det er vel ikke noe problem... Takk for gode tips, Nemesis. Skal prøve å gi han blodpuddig med sirup på, har aldri spist det selv, bruker det å være poteter til eller noe annet? Spiser en del rosenkål og brokkoli(frossen), vet du om dette også er gode jernkilder. Leverpostei og brunost er fast barnehagemat og skal heretter prøve å vørt litt mere bevistpå hva vi lager til middag. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nemesis Skrevet 21. mars 2001 Del Skrevet 21. mars 2001 Takk for gode tips, Nemesis. Skal prøve å gi han blodpuddig med sirup på, har aldri spist det selv, bruker det å være poteter til eller noe annet? Spiser en del rosenkål og brokkoli(frossen), vet du om dette også er gode jernkilder. Leverpostei og brunost er fast barnehagemat og skal heretter prøve å vørt litt mere bevistpå hva vi lager til middag. Brokkoli og rosenkål er bra. Jeg pleier å ha poteter og kokte gulerøtter til blodpuddingen min, det er snaddermat! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Janne Kvammen, Klinisk Ernæringsfysiolog Skrevet 22. mars 2001 Del Skrevet 22. mars 2001 Hei abigale Anbefalt daglig inntak av jern til barn i alderen 1-3 år er 8 mg. 1 skive grovt brød med myk margarin og et godt lag leverpostei/prim/brunost tilfører ca 2 mg jern. I tillegg bør han få jern fra middagsmat. Poteter, grønnsaker (brokkoli, avokado, spinat, bønner) og kjøtt (lever, blodpudding) og fisk er gode jernkilder. Gi han frukt/pure eller juice til maten for å øke opptaket av jern i tarmen (C-vitamin kilder). 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Melaisa Skrevet 4. juni 2001 Del Skrevet 4. juni 2001 Bak ditt eget brød med det jernberikede melet du får kjøpt i Coop-forretningene. Og bruk jernkjele når du lager middag! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.