Gå til innhold

Mat i mikrobølgeovn


Gjest elapela

Anbefalte innlegg

Gjest elapela

http://www.snt.no/dokumentasjon/faktaark/mikrobolge.html

Jeg har vært så bekymret i det siste fordi en del av mine venninner har "kjeftet" på meg fordi jeg bruker mikroen så mye. Jeg lager mat med den, varmer rester, varmer barnemat, tiner mat osv. Jeg varmet ikke morsmelka i den, da! Argumentene deres var at maten mistet vitaminene og at den ble kreftfremkallende siden den ble bestrålt av mikrobølger. Nå fant jeg denne artikkelen som argumenterte mot venninnene mine hos statens ernæringstilsyn. Er det noen av dere som har lignende linker å vise til som er for eller imot bruk av mikrobølgeovn? Mange andre artikler jeg har sett sier at bruk av mobiltelefon er farligere enn bruk av mikrobølgeovn fordi bølgene er sterkere/er mer sentrert mot hjernen. Hva sier dere andre? Bruker dere mikrobølgeovnen uten betenkeligheter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

jeg bruker micro hele tiden særlig for å tyne eller koke grønnsaker. det er faktisk bedre fordi man bruker mindre koketid, mindre vann og derfor mindre tap av vitaminer/mineraler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg bruker mikrobølgeovn uten betenkeligheter! Det som var "faren" med mikrobølgeovner var at tidligere modeller kunne avgi en viss stråling UTOVER, altså til omgivelsene (ikke skadelig for maten).

Mikrobølgeoppvarming er en av de sunneste måtene å tilberede mat på, fordi man benytter matens egen væske og dermed unngår ekstra fett, pluss at vitaminer ikke forsvinner i kokevannet. Morsmelk er et unntak fordi oppvarmingen skjer så raskt at det er vanskelig å stoppe før den har blitt så varm at noe av ernæringsinnholdet forsvinner (dette er spesielt for melk, som pasteuriseres ved en viss temp). Det finnes imidlertid egne termometre til å ha i mikroovn!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Janne Kvammen, Klinisk Ernæringsfysiolog

Hei elapela

Fortsett med å bruke mikrobølgeovnen din slik du gjør. Du skal ikke bekymre deg for vitaminer som forsvinner eller for kreft. Det er fint at du unngår å varme morsmelken der da det kan gå ut over de positive immun egenskapene i morsmelk. Artikkelen du har funnet fra SNT gir god informasjon om dette temaet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...