Gå til innhold

pasta


Gjest cattja

Anbefalte innlegg

Gjest cattja

lurer på om det er mye fett i pasta egentli visst man skal slanke seg?

som pasta napolio? å makkaroni å spagetti???

fordøyes ikke det lett siden de er så "sleip, glatt"???

takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er ikke så mye fett i pasta men det er veldig mye karbohydrater, noe som er like ille om man skal slanke seg. Derfor er det best å kutte ned på pasta/poteter/ris/nudler/brød etc. når man er på slankekur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, cattja!

Pasta inneholder veldig lite fett, litt mer proteiner og mest karbohydrater.

Er ikke helt enig med leila i at man skal kutte ned på inntaket av karbohydrater. Dessverre har dette blitt en populær holdning blant slankere nå til dags. Karbohydrater er veldig viktige for kroppens funksjoner - fungerer som drivstoff for kroppen. Problemet er at folk flest forbinder karbohydrater med sukker og enkel sukkerarter.

Karbohydrater er alt fra sukker til fiber. Og ved slanking, og for ellers god helse, er det viktig å velge fiberholdige matvarer - slik som frukt, grønnsaker, grovt brød, poteter etc. Pasta er også greit, men man trenger kanskje ikke overdrive bruken, da det er lite fiber i dette.

Se også http://www.helsenytt.no/artikler/slanking.htm

Vennlig hilsen ernæringsfysiolog (ikke 'ansatt' i DOL)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest claudine

Hei, cattja!

Pasta inneholder veldig lite fett, litt mer proteiner og mest karbohydrater.

Er ikke helt enig med leila i at man skal kutte ned på inntaket av karbohydrater. Dessverre har dette blitt en populær holdning blant slankere nå til dags. Karbohydrater er veldig viktige for kroppens funksjoner - fungerer som drivstoff for kroppen. Problemet er at folk flest forbinder karbohydrater med sukker og enkel sukkerarter.

Karbohydrater er alt fra sukker til fiber. Og ved slanking, og for ellers god helse, er det viktig å velge fiberholdige matvarer - slik som frukt, grønnsaker, grovt brød, poteter etc. Pasta er også greit, men man trenger kanskje ikke overdrive bruken, da det er lite fiber i dette.

Se også http://www.helsenytt.no/artikler/slanking.htm

Vennlig hilsen ernæringsfysiolog (ikke 'ansatt' i DOL)

Heisan, så at du var ernæringsfysiolog..lurte bare på hvilken utdanning en må ha for å bli det, og hvilke stillinger man får? Virker interessant synes jeg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisan, så at du var ernæringsfysiolog..lurte bare på hvilken utdanning en må ha for å bli det, og hvilke stillinger man får? Virker interessant synes jeg!

Hei, claudine!

Dette har vel ikke mye med pasta å gjøre men... :o)

Selv valgte jeg å reise utenlands for å studere ernæring - så jeg kan dessverre ikke gå mye i detaljer om hvordan du blir ernæringsfysiolog i Norge. Du må nok sannsynligvis til universitet i Oslo. Tror forresten Janne Kvammen svarte på dette i et tidligere innlegg.

Jeg har tatt min utdannelse i USA. Graden jeg er ferdig med er 4 årig og heter 'Bachelor of Science in Dietetics'. I stedet for å gå ut i jobb med en gang, valgte jeg å fortsette å jobbe på min 'Master of Science' grad - denne skal tilsvare hovedfag i Norge. Som en del av denne graden skal jeg ta en 8 måneders praksis på et sykehus fra høsten.

Når det gjelder jobbmuligheter, bør nok ernæringsfysiologene her på DOL svare deg. Jeg er ikke veldig inni hvordan det ligger an i Norge...

Her i USA er mulighetene utallige. Jeg kan velge om jeg vil gå inn i Food Service (menyer, budsjetter, kort sagt: lede et storkjøkken), Community Nutrition (drive med utdannelse, informajonstjeneste, fokusere generelt på folkehelsa etc), eller klinisk ernæringsfysiologi (spesifikt på sykdommer).

Selv ønsker jeg å gå inn i det kliniske. Der kan man også spesialisere seg - f.eks med fokus på hjerte, nyrer, diabetes etc

Håper dette var til noe hjelp :)

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Janne Kvammen, Klinisk Ernæringsfysiolog

Hei cattja

Ren pasta, makaroni og spaghetti inneholder nesten ikke fett. Ferdigretter med pasta tilsatt fløtesaus, ostesaus, saus med egg i kan inneholde en del fett og disse rettene er ofte energirike. Det er derfor en fordel å velge andre pastaretter, f.eks med tomatsaus, når man skal ned i vekt. Kombiner alltid middagen din slik at den består av minst 1/3 pasta/ris/poteter/korn, minst 1/3 salat/grønnsaker/frukt og resten magert kjøtt/fisk/bønner/egg/magre melkeprodukter. Ved å inndele mengde mat slik vil du sikre at du spiser variert og næringsrikt samtidig som du legger grunnlaget for en gradvis vektreduksjon. Pasta fordøyes vanligvis uten problemer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...