Gjest cattja Skrevet 28. mars 2001 Del Skrevet 28. mars 2001 lurer på om det er mye fett i pasta egentli visst man skal slanke seg? som pasta napolio? å makkaroni å spagetti??? fordøyes ikke det lett siden de er så "sleip, glatt"??? takk! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
leila Skrevet 28. mars 2001 Del Skrevet 28. mars 2001 Det er ikke så mye fett i pasta men det er veldig mye karbohydrater, noe som er like ille om man skal slanke seg. Derfor er det best å kutte ned på pasta/poteter/ris/nudler/brød etc. når man er på slankekur. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Melanie Skrevet 28. mars 2001 Del Skrevet 28. mars 2001 Hei, cattja! Pasta inneholder veldig lite fett, litt mer proteiner og mest karbohydrater. Er ikke helt enig med leila i at man skal kutte ned på inntaket av karbohydrater. Dessverre har dette blitt en populær holdning blant slankere nå til dags. Karbohydrater er veldig viktige for kroppens funksjoner - fungerer som drivstoff for kroppen. Problemet er at folk flest forbinder karbohydrater med sukker og enkel sukkerarter. Karbohydrater er alt fra sukker til fiber. Og ved slanking, og for ellers god helse, er det viktig å velge fiberholdige matvarer - slik som frukt, grønnsaker, grovt brød, poteter etc. Pasta er også greit, men man trenger kanskje ikke overdrive bruken, da det er lite fiber i dette. Se også http://www.helsenytt.no/artikler/slanking.htm Vennlig hilsen ernæringsfysiolog (ikke 'ansatt' i DOL) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest claudine Skrevet 28. mars 2001 Del Skrevet 28. mars 2001 Hei, cattja! Pasta inneholder veldig lite fett, litt mer proteiner og mest karbohydrater. Er ikke helt enig med leila i at man skal kutte ned på inntaket av karbohydrater. Dessverre har dette blitt en populær holdning blant slankere nå til dags. Karbohydrater er veldig viktige for kroppens funksjoner - fungerer som drivstoff for kroppen. Problemet er at folk flest forbinder karbohydrater med sukker og enkel sukkerarter. Karbohydrater er alt fra sukker til fiber. Og ved slanking, og for ellers god helse, er det viktig å velge fiberholdige matvarer - slik som frukt, grønnsaker, grovt brød, poteter etc. Pasta er også greit, men man trenger kanskje ikke overdrive bruken, da det er lite fiber i dette. Se også http://www.helsenytt.no/artikler/slanking.htm Vennlig hilsen ernæringsfysiolog (ikke 'ansatt' i DOL) Heisan, så at du var ernæringsfysiolog..lurte bare på hvilken utdanning en må ha for å bli det, og hvilke stillinger man får? Virker interessant synes jeg! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Melanie Skrevet 28. mars 2001 Del Skrevet 28. mars 2001 Heisan, så at du var ernæringsfysiolog..lurte bare på hvilken utdanning en må ha for å bli det, og hvilke stillinger man får? Virker interessant synes jeg! Hei, claudine! Dette har vel ikke mye med pasta å gjøre men... ) Selv valgte jeg å reise utenlands for å studere ernæring - så jeg kan dessverre ikke gå mye i detaljer om hvordan du blir ernæringsfysiolog i Norge. Du må nok sannsynligvis til universitet i Oslo. Tror forresten Janne Kvammen svarte på dette i et tidligere innlegg. Jeg har tatt min utdannelse i USA. Graden jeg er ferdig med er 4 årig og heter 'Bachelor of Science in Dietetics'. I stedet for å gå ut i jobb med en gang, valgte jeg å fortsette å jobbe på min 'Master of Science' grad - denne skal tilsvare hovedfag i Norge. Som en del av denne graden skal jeg ta en 8 måneders praksis på et sykehus fra høsten. Når det gjelder jobbmuligheter, bør nok ernæringsfysiologene her på DOL svare deg. Jeg er ikke veldig inni hvordan det ligger an i Norge... Her i USA er mulighetene utallige. Jeg kan velge om jeg vil gå inn i Food Service (menyer, budsjetter, kort sagt: lede et storkjøkken), Community Nutrition (drive med utdannelse, informajonstjeneste, fokusere generelt på folkehelsa etc), eller klinisk ernæringsfysiologi (spesifikt på sykdommer). Selv ønsker jeg å gå inn i det kliniske. Der kan man også spesialisere seg - f.eks med fokus på hjerte, nyrer, diabetes etc Håper dette var til noe hjelp Vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Janne Kvammen, Klinisk Ernæringsfysiolog Skrevet 1. april 2001 Del Skrevet 1. april 2001 Hei cattja Ren pasta, makaroni og spaghetti inneholder nesten ikke fett. Ferdigretter med pasta tilsatt fløtesaus, ostesaus, saus med egg i kan inneholde en del fett og disse rettene er ofte energirike. Det er derfor en fordel å velge andre pastaretter, f.eks med tomatsaus, når man skal ned i vekt. Kombiner alltid middagen din slik at den består av minst 1/3 pasta/ris/poteter/korn, minst 1/3 salat/grønnsaker/frukt og resten magert kjøtt/fisk/bønner/egg/magre melkeprodukter. Ved å inndele mengde mat slik vil du sikre at du spiser variert og næringsrikt samtidig som du legger grunnlaget for en gradvis vektreduksjon. Pasta fordøyes vanligvis uten problemer. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.