Gjest krieop Skrevet 12. august 2006 Skrevet 12. august 2006 Hvordan virker en induksjonstopp? NOen so har? Er det varmt utenom der kasserollen står hvis du skjønner hva jeg mener? Hvis kasserollen er mindre enn diameteren på platerundingen, blir det da varmt rundt kasserollen slik at mat kan brenne seg fast der? Lurer litt på dette siden vi skal bytte platetopp i disse dager. takknemlig for svar. 0 Siter
puttelull Skrevet 12. august 2006 Skrevet 12. august 2006 Jeg har ikke selv, men har hørt om dem... Og de tjeg har hørt, er at folk som har induksjonstopp, angrer på valget. Papsen min har, og han elsker speilegg... Problemet er bare at egget ikke blir stekt når det ligger ved kantene på panna. Der er det kliss rått, mens resten, som ligger inne på panna, blir stekt. Synes det høres unødvendig vanskelig ut, jeg! 0 Siter
frosken Skrevet 12. august 2006 Skrevet 12. august 2006 Det fungerer akkurat slik du beskriver; kun varmt under kjelen og ikke på resten av plata. Vi har hatt induksjonstopp et par år nå, og er kjempefornøyd!!! Det er utrolig lett å innstille på akkurat så mye effekt du ønsker, enten du ønsker kjempesterk varme eller at maten bare såvidt putrer. MEd en gang du har slått av plata kan du berøre den med hendene uten å bli brent , osv. osv :-) Ja, også koker man opp en liter vann på ca 30 sekunder eller noe sånt! 0 Siter
frosken Skrevet 12. august 2006 Skrevet 12. august 2006 Jeg har ikke selv, men har hørt om dem... Og de tjeg har hørt, er at folk som har induksjonstopp, angrer på valget. Papsen min har, og han elsker speilegg... Problemet er bare at egget ikke blir stekt når det ligger ved kantene på panna. Der er det kliss rått, mens resten, som ligger inne på panna, blir stekt. Synes det høres unødvendig vanskelig ut, jeg! Det må være noe galt med enten stekepanna til faren din eller induksjonstoppen. Har aldri hatt problemer med ujevn varme på vår, og jeg har blitt helfrelst tilhenger :-) 0 Siter
Gjest girl with no name Skrevet 12. august 2006 Skrevet 12. august 2006 Tillegg til froskens innlegg. Hvis det fosskoker, så er det like raskt å få varmen ned. Reagerer straks. Er SÅ kjekt. Ble gøy å lage middag igjen. Kan veksle mellom fosskok og putring så kjapt som bare det. Begge veier altså. 0 Siter
Excelsion Skrevet 12. august 2006 Skrevet 12. august 2006 Det fungerer akkurat slik du beskriver; kun varmt under kjelen og ikke på resten av plata. Vi har hatt induksjonstopp et par år nå, og er kjempefornøyd!!! Det er utrolig lett å innstille på akkurat så mye effekt du ønsker, enten du ønsker kjempesterk varme eller at maten bare såvidt putrer. MEd en gang du har slått av plata kan du berøre den med hendene uten å bli brent , osv. osv :-) Ja, også koker man opp en liter vann på ca 30 sekunder eller noe sånt! Du overdriver, det skal du ha! Hvis du har kokt opp vann, så kan du ikke ta på platen med en gang du har fjerna kjelen. Glasset blir jo glovarmt. Har hatt det i over 3 år jeg. Men er kjempe fornøyd altså, men liten vits å overdrive :-) 0 Siter
frosken Skrevet 12. august 2006 Skrevet 12. august 2006 Du overdriver, det skal du ha! Hvis du har kokt opp vann, så kan du ikke ta på platen med en gang du har fjerna kjelen. Glasset blir jo glovarmt. Har hatt det i over 3 år jeg. Men er kjempe fornøyd altså, men liten vits å overdrive :-) Kanskje det er forskjell på de ulike fabrikatene, for vår er faktisk slik at man kan ta på den umiddelbart etter at varmen er skrudd av. Man kjenner at den har vært brukt, men jeg brenner meg ikke (tørker f.eks. vekk søl umiddelbart). 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 12. august 2006 Skrevet 12. august 2006 Du overdriver, det skal du ha! Hvis du har kokt opp vann, så kan du ikke ta på platen med en gang du har fjerna kjelen. Glasset blir jo glovarmt. Har hatt det i over 3 år jeg. Men er kjempe fornøyd altså, men liten vits å overdrive :-) Jeg har kokkelert litt på kjøkkenet til frosken, og kan faktisk bekrefte det hun sier om platene! Men det jeg er så imponert over med sånne plater, er hvor utrolig god kontroll man har på varmen. Like bra som på gass. 0 Siter
Signaturelle Skrevet 12. august 2006 Skrevet 12. august 2006 Induksjon er konge, men man må stort sett kjøpe inn helt nytt utstyr av kasseroller og stekepanner. Ville ikke valgt annerledes i dag 0 Siter
Excelsion Skrevet 13. august 2006 Skrevet 13. august 2006 Kanskje det er forskjell på de ulike fabrikatene, for vår er faktisk slik at man kan ta på den umiddelbart etter at varmen er skrudd av. Man kjenner at den har vært brukt, men jeg brenner meg ikke (tørker f.eks. vekk søl umiddelbart). Tørke vekk søl er en ting. Men prøv å steik f.eks 10 biffer på rad, på maks varme konstant, ta panna av og legg handa nedpå. Ikke kom å si at du ikke brenner deg. Uansett hvilket merke du har! 0 Siter
libra Skrevet 13. august 2006 Skrevet 13. august 2006 Jeg har ikke selv, men har hørt om dem... Og de tjeg har hørt, er at folk som har induksjonstopp, angrer på valget. Papsen min har, og han elsker speilegg... Problemet er bare at egget ikke blir stekt når det ligger ved kantene på panna. Der er det kliss rått, mens resten, som ligger inne på panna, blir stekt. Synes det høres unødvendig vanskelig ut, jeg! Jeg har hatt induksjon i et par år og har ikke angra et sekund! Kunne ikke tenkt meg noe annet enn induksjon nå. Det eggprosjektet til faren din høres ikke normalt ut, har aldri skjedd noe lignende hos oss - så et eller annet må nok være feil hos han. 0 Siter
puttelull Skrevet 13. august 2006 Skrevet 13. august 2006 Jeg har hatt induksjon i et par år og har ikke angra et sekund! Kunne ikke tenkt meg noe annet enn induksjon nå. Det eggprosjektet til faren din høres ikke normalt ut, har aldri skjedd noe lignende hos oss - så et eller annet må nok være feil hos han. Ja, jeg har også lurt på det. Men han har induksjons-stekepanne, altså. Men kan den være for stor? Den er akkurat passe til plata i bunnen, men sjølve stekepanna stikker utom kanten på plata... Æsj, vanskelig å forklare dette her.. Forstår du hva jeg mener? 0 Siter
libra Skrevet 13. august 2006 Skrevet 13. august 2006 Ja, jeg har også lurt på det. Men han har induksjons-stekepanne, altså. Men kan den være for stor? Den er akkurat passe til plata i bunnen, men sjølve stekepanna stikker utom kanten på plata... Æsj, vanskelig å forklare dette her.. Forstår du hva jeg mener? Skjønner hva du mener. Steikepanna vår er også sånn, men det vi har oppi blir da stekt likevel. Du får gi faren din ei ny steikepanne i julegave :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.