Gå til innhold

Hvordan få suppen tykkere?


Anbefalte innlegg

Gjest sunt og godt
Skrevet

Jeg lager ofte grønnsakssuppe rett og slett ved å koke opp grønnsaker sammen (poteter, gulrøtter, brokkoli m.m. med litt krydder). Men hvordan kan jeg få suppen litt tykkere? Jeg ønsker ikke å bruke hvetemel, fett eller kunstige tilsetningsstoffer.

Fortsetter under...

Gjest bare forslag
Skrevet

potetmos,potetmel?

eller bruke mindre vann,evt raspe opp noe av grønnsakene.

Gjest maisenna
Skrevet

moser du grønnsakene? hvis ikke kan du kjøre et par av potetene i blender (eller mose for hånd) og spe kraften med denne.

eller du kan brke maisenna-mel (les på pakken)

Skrevet

denne er fin: (om du ikke vil bruke potetstappepulver) Maizena LYS JEVNING

Gjest sunt og godt
Skrevet

Takk for tipsene! Potetmospulver er ikke akkurat særlig sunt nei. Men å mose grønnsakene eller bruke maizenna-mel, det kan jeg gjerne prøve.

Annonse

Skrevet

Jeg fisker alltid ut et par av potetene og moser dem med litt av suppen med stavmixeren.

Skrevet

Du kan mose suppa med en stavmixer. Hvis du ikke vil ha helt glatt suppe, kan du mose f.eks 2/3 av suppa glatt, deretter ha oppi den siste umosede tredjedelen sånn at suppa får mer struktur.

Skrevet

Takk for tipsene! Potetmospulver er ikke akkurat særlig sunt nei. Men å mose grønnsakene eller bruke maizenna-mel, det kan jeg gjerne prøve.

ikke maizena-mel!! da blir det gelé - bruk Maizena Jevning.

Skrevet

Potetmel funker ypperlig. Ha litt i ett glass med lokk, tilsett litt vann og rist. Da blir det ikke klumper når du rører det inn i suppa.

Skrevet

Potetmel funker ypperlig. Ha litt i ett glass med lokk, tilsett litt vann og rist. Da blir det ikke klumper når du rører det inn i suppa.

potetmel??? det blir jo gelé....

Skrevet

potetmel??? det blir jo gelé....

Neida, potetmel er fint til å tykne supper, sauser og ostefondue! :-)

men man må altså røre ut potetmelet i kald væske før det tilsettes suppen/sausen/fonduen.

Skrevet

Takk for tipsene! Potetmospulver er ikke akkurat særlig sunt nei. Men å mose grønnsakene eller bruke maizenna-mel, det kan jeg gjerne prøve.

Hvorfor er det ok med maizenna men ikke med hvetemel?

Annonse

Skrevet

Om jeg har litt melk/fløte i suppa så bruker jeg maismel. Evt. kan du bruke mindre vann og mose grønnsakene med stavmikser.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...