Gå til innhold

Hvordan få god pizzabunn?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvordan får dere tynn og sprø, eller tykk og luftig pizzabunn?? Min blir deigete og ekkel - usj...

Gode råd til en stakkar som prøver å overgå Grandiosaen??

  • Svar 59
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • annegunn

    11

  • keinstein

    10

  • Angelica :o)

    8

  • Atene

    7

Mest aktive i denne tråden

Skrevet

Jeg synes den blir sprøere når vi bruker smeltet smør istedetfor olje i deigen.

Skrevet

Jeg synes ikke det er så vanskelig. Står en pizza og godgjør seg i ovnen nå :D

*Sikle*

Men jeg har ingen råd å gi. Jeg hater å lage mat, så vet egentlig ikke hvordan jeg får det til ;)

Elisabeth1365380359
Skrevet

Min blir alltid god!

7 dl hvetemel

1/2 ts salt

1 ts oregano

2 ss olje

2 1/2 - 3 dl vann

halv pk gjær

stek i midten, 220 grader, ca 15 minutter.

Er deigen din klissete betyr det gjerne for lite mel.

Skrevet

[quote name=Angelica :o)' timestamp='1161017406' post='3343046]

Jeg synes ikke det er så vanskelig. Står en pizza og godgjør seg i ovnen nå :D

*Sikle*

Men jeg har ingen råd å gi. Jeg hater å lage mat, så vet egentlig ikke hvordan jeg får det til ;)

åh, gjett om jeg ble fristet! Planen tidligere i dag var pizzakos i kveld, men det kokte vekk...hmmm tror jeg må vurdere på nytt ja :) Nyt maten!!

Skrevet

Du kan også kjøpe en pose.

hare da! En pose som pizzabunn kan neppe smake særlig godt!

*lol*

Skrevet

åh, gjett om jeg ble fristet! Planen tidligere i dag var pizzakos i kveld, men det kokte vekk...hmmm tror jeg må vurdere på nytt ja :) Nyt maten!!

:D

Jeg skulle lage i helga, men den ble bare sløvet vekk. Så da ble det i dag i stedet.;)

Skrevet

Jeg synes pizzadeigen jeg bruker er god, og den blir bestandig vellykket.

8 dl hvetemel (bytter ofte ut halvparten med sammalt)

1 pakke tørrgjær

2,5-3 dl lunkent vann

1-2 ts seltin

en god dæsj med olivenolje (aner ikke helt hvor mye jeg bruker, men vil tippe ca. 0,5 dl)

Blander det tørre og har i 2,5 dl vann og olivenoljen. Elter det sammen (med olivenolje på hendene så det ikke klisser). Har i mer vann eller olje eller mel hvis det trengs.

Lar heve i 30-60 minutter (eller til dobbel størrelse).

Kjevler ut og har på fyll.

Stekes i ovnen ved 200 grader i ca 18 minutter.

hare1365380455
Skrevet

[quote name=Angelica :o)' timestamp='1161018005' post='3343066]

hare da! En pose som pizzabunn kan neppe smake særlig godt!

*lol*

Hihi, du forsto nok hva jeg mente! Men ellers måtte det nok ha vært en papirpose... Så hadde det blitt som en billig frossenpizza. :)

Skrevet

Hihi, du forsto nok hva jeg mente! Men ellers måtte det nok ha vært en papirpose... Så hadde det blitt som en billig frossenpizza. :)

Nesten som grandis? Hi hi ;)

Skrevet

Kjevle tynt, ikke etterhev, bruk _varm_ ovn. Så varm som det er mulig å få den - min går vel til ca. 290, og det setter jeg den på.

Skrevet

Jeg synes pizzadeigen jeg bruker er god, og den blir bestandig vellykket.

8 dl hvetemel (bytter ofte ut halvparten med sammalt)

1 pakke tørrgjær

2,5-3 dl lunkent vann

1-2 ts seltin

en god dæsj med olivenolje (aner ikke helt hvor mye jeg bruker, men vil tippe ca. 0,5 dl)

Blander det tørre og har i 2,5 dl vann og olivenoljen. Elter det sammen (med olivenolje på hendene så det ikke klisser). Har i mer vann eller olje eller mel hvis det trengs.

Lar heve i 30-60 minutter (eller til dobbel størrelse).

Kjevler ut og har på fyll.

Stekes i ovnen ved 200 grader i ca 18 minutter.

Jeg bruker også olivenolje, både på hendene og på platen, og så trykker jeg den utover - istedet for å kjevle med mel på benken. Mulig det er derfor den forblir deig? For mye olje?

Jeg har i det samme som deg, bare i mindre mengder..

Skrevet

Det overlater jeg til bakemaskinen.

Som er kona?

Skrevet

[quote name=Angelica :o)' timestamp='1161019587' post='3343120]

Som er kona?

Ingen av mine tre ekskoner lager mat. Hvis de gjorde, så måtte jeg har munnskjenk, for ikke å bli forgiftet.

Skrevet

Ingen av mine tre ekskoner lager mat. Hvis de gjorde, så måtte jeg har munnskjenk, for ikke å bli forgiftet.

Ha ha.. Ikke rart de er dine ekskoner ;)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...