Ulrikke Skrevet 27. oktober 2006 Skrevet 27. oktober 2006 Jeg har en kjøttdeig som går ut på dato i dag! Er det noen som har noe tips, annet enn taco, lasagne, pizza, spaghetti med kjøttsaus og moussaka (og sheperds pai)... Kravstor, jeg?? Hihi... Poenget er at det jeg har ramset opp over går igjen her i heimen... Noen som har noen ANDRE tips? 0 Siter
laban Skrevet 27. oktober 2006 Skrevet 27. oktober 2006 Mors kjøttkaker? Her er noen ideer: http://www.matoppskrift.no/sider/artikkel180.asp 0 Siter
lalala1365380457 Skrevet 27. oktober 2006 Skrevet 27. oktober 2006 sliter ned dette selv jeg, lett å kjøre seg ltit fast i kjøttdeigbruk. Et par forslag: kjøttkaker biffstroganoffgryte (det står en alternativ oppskrift på denne med kjøttdeig,potetmos og ost,veeeeldig god) hm...kanke komme på noe mer akkurat nå jeg heller som ikke er nevnt av deg 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 27. oktober 2006 Skrevet 27. oktober 2006 Hjemmelagde karbonader med råstekte potetbåter til. Det er nammenam. Og masse stekt løk og sopp til, som er krydret med pepper. Vi skal ha hjemmelaget mousakka (skrives det slik mon tro?) Det blir en helt annen smak en halvfabrikat. 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 27. oktober 2006 Skrevet 27. oktober 2006 Legg den i en ildfast form. (Smør den først.) Ha over to-tre pakker potetmos, revet ost, baconskiver. Ha i ovnen i (nå har jeg glemt det ut....) ca. 45 min. tror jeg. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 27. oktober 2006 Skrevet 27. oktober 2006 Tilsett noe krydder,eller tandoorisaus eller annen saus,og fyll opp pitabrød med kjøttdeig,salat og dressing. 0 Siter
Gjest pittpottnøtt Skrevet 27. oktober 2006 Skrevet 27. oktober 2006 Toro`s viltgryte med kjøttdeig oppi...sammen med potetstappe! Nammmmmmmmmmm........... 0 Siter
Gjest Flystripa Skrevet 27. oktober 2006 Skrevet 27. oktober 2006 Stek kjøttdeigen med masse Hoff Pommes Krydder. Pitabød fylles med kjøttdeigen, gresk dressing (liten pose + 1,5 dl naturell yoghurt), revet ost, agurkbiter, tomatbiter, maiskorn. Nam - dette er ungenes favoritt ) 0 Siter
Gjest studentmamma Skrevet 27. oktober 2006 Skrevet 27. oktober 2006 Hjemmelagde karbonader med råstekte potetbåter til. Det er nammenam. Og masse stekt løk og sopp til, som er krydret med pepper. Vi skal ha hjemmelaget mousakka (skrives det slik mon tro?) Det blir en helt annen smak en halvfabrikat. Bruker du aubergine eller poteter når du lager hjemmelaga moussaka? fikk veldig lyst på det selv, nemlig. 0 Siter
Zarine Skrevet 27. oktober 2006 Skrevet 27. oktober 2006 Alternativ 1) Gode gammaldagse kjøttkakar, eller kjøttbollar (med makaronistuing som i Sverige, til dømes). Alternativ 2) Kålrulettar. Om du makter kokt kål. Kålen er til gibortpris no i fårikålsesongen. Alternativ 3) Lag pizza/pastasaus og frys inn til seinare Alternativ 4) putt'n i fryser'n og lag pizza i morra eller seinare. 0 Siter
KaVa Skrevet 27. oktober 2006 Skrevet 27. oktober 2006 Storkjøttkake! bland kjøttdeigen med hakket løk og event pressa hvitløk - alternativt: løk kjørt i foodprosessoren, dersom u har barn som ikke liker løk (er den ikke synlig for barneøyne, er den pr. definsisjon ikke der :-) Ha i litt mel og event litt potetmel. Spe med litt melk. Ha i det du måtte lyste av krydder (jeg liker med karri og ingefær), revet ost om ønskelig. hell hele greia over i steikepanna (teflon eller godt smurt), fordel den flatt utover hele panna. Del den i fire med en stekespade. Snu når det er passelig stekt. Du kan også kjøpe kjøttdeigsaus i pose, blande denne med vann og helle over, når kjøttkaka e bruna på begge sidene, la koke i fem minutter. Kjapt, enkelt og kjempegodt! Servers med det du måtta ha av poteter, pasta, ris... 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 27. oktober 2006 Skrevet 27. oktober 2006 Bruker du aubergine eller poteter når du lager hjemmelaga moussaka? fikk veldig lyst på det selv, nemlig. Jeg bruker poteter. Blir jo ikke opprinnelig mousakka, men jeg synes den er veldig god med poteter. Så har vi fetaost, tzalziki (hvordan i svarte skriver jeg det da?) pitabrød, og en tomat og løksalat til. Og ikke minst en god rødvin til ) 0 Siter
Gjest studentmamma Skrevet 27. oktober 2006 Skrevet 27. oktober 2006 Jeg bruker poteter. Blir jo ikke opprinnelig mousakka, men jeg synes den er veldig god med poteter. Så har vi fetaost, tzalziki (hvordan i svarte skriver jeg det da?) pitabrød, og en tomat og løksalat til. Og ikke minst en god rødvin til ) Det skal jammen jeg lage også. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 27. oktober 2006 Skrevet 27. oktober 2006 Det skal jammen jeg lage også. Det er skikkelig snadder. Koker potetene i kremfløte, sånn at det blir fløtepoteter. Men husk og ha masse smak på kjøttsausen, da fløten demper litt av smaken. 0 Siter
Zarine Skrevet 27. oktober 2006 Skrevet 27. oktober 2006 Jeg bruker poteter. Blir jo ikke opprinnelig mousakka, men jeg synes den er veldig god med poteter. Så har vi fetaost, tzalziki (hvordan i svarte skriver jeg det da?) pitabrød, og en tomat og løksalat til. Og ikke minst en god rødvin til ) Moussaka i Hellas er like vanleg å lage også med potet, eller squash. Det er ikkje kun aubergine-moussaka som er den originale Eg heldt på å seie "ikkje gløym kanelen" - men det skal vel ikkje vere kanel i potet- eller squash-moussakaen, hehe...! Må lage gresk i helga... Nam! 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 27. oktober 2006 Skrevet 27. oktober 2006 Moussaka i Hellas er like vanleg å lage også med potet, eller squash. Det er ikkje kun aubergine-moussaka som er den originale Eg heldt på å seie "ikkje gløym kanelen" - men det skal vel ikkje vere kanel i potet- eller squash-moussakaen, hehe...! Må lage gresk i helga... Nam! Det er like vanlig ja, godt og høre, for det er den jeg liker best. Eller rettere sagt, den jeg er vant med og lage. ) Squash er jo også kjempegodt. Vet er det er noen som bruker kanel med poterer også, men jeg synes ikke det passer så godt med poteter. Men det er jo smak og behag. 0 Siter
Gemini Skrevet 27. oktober 2006 Skrevet 27. oktober 2006 Jeg bruker poteter. Blir jo ikke opprinnelig mousakka, men jeg synes den er veldig god med poteter. Så har vi fetaost, tzalziki (hvordan i svarte skriver jeg det da?) pitabrød, og en tomat og løksalat til. Og ikke minst en god rødvin til ) Tzatziki skrives det, tza-tzi-ki :-) Høres godt ut forresten med den moussakaen din, kanskje jeg skulle prøve den en dag :-) 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 27. oktober 2006 Skrevet 27. oktober 2006 Tzatziki skrives det, tza-tzi-ki :-) Høres godt ut forresten med den moussakaen din, kanskje jeg skulle prøve den en dag :-) Skal prøve og huske det, men har sikkert glemt det til neste gang *flau* Vi får besøk i dag, og da er det grei mat og lage, lett og lage masse. 0 Siter
Gemini Skrevet 27. oktober 2006 Skrevet 27. oktober 2006 Skal prøve og huske det, men har sikkert glemt det til neste gang *flau* Vi får besøk i dag, og da er det grei mat og lage, lett og lage masse. Ja, tanta mi lager moussaka i stor langpanne, virker jo veldig greit. Har aldri laget annet enn halvfabrikata moussaka, og det er heller ikke ofte jeg har gjort. Enda så grekofil jeg er, så har aldri moussaka vært noen favoritt for meg. Men det er kanskje fordi jeg reiser dit når det er som varmest der, og da er det mye annen mat som frister mer enn akkurat en varm ovnrett. Men har du lagt ut oppskriften din her nå? (mulig jeg er litt blind...) Hvis ikke, kan jeg spørre pent om du vil gjøre det? :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.