Gjest motisaz Skrevet 20. april 2001 Del Skrevet 20. april 2001 for mye salt er jo ikke bra..men hvo mye er for mye? trenger vi ikke salt og? og hva skjer hvis vi over lang tid fr i oss for mye salt 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Scheraa Skrevet 22. april 2001 Del Skrevet 22. april 2001 Salt er livsviktig for kroppen, men i ganske liten mengde. (Vet desverre ikke akkurat hvor mange milligram)Me det vanlig norsk kosthold er det så godt som umulig å få i seg for lite salt. Ferdigmat f.eks er som regel "oversalta" Det er nyrene som regulerer saltbalansen i kropen, så for mye salt over tid kan skade nyrene. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Janne Kvammen, Klinisk Ernæringsfysiolog Skrevet 25. april 2001 Del Skrevet 25. april 2001 Hei motisaz Salt i kosten er hovedsakelig en forbindelse kalt natriumklorid (NaCl). Natrium er viktig for vann- og saltbalansen i kroppen, og spesielt i blodet. Det gjennomsnittlige daglige inntaket i Norge er 9-10 gram NaCl, men det er stor variasjon mellom personer. Dette inntaket er høyere enn det som anses for å være helsemessig optimalt. Hovedproblemet ved høyt saltinntak over tid er at det kan gi høyt blodtrykk. I Norge og i andre vestlige land har også forekomsten av magekreft blitt redusert de siste 70-80 årene, noe som settes i sammenheng med lavere inntak av saltet mat. Natriumbehovet er ca 1,3 gram NaCl per dag. Anbefalingene er et saltinntaket (NaCl) på ca 5 gram per dag. Det er lett å få dekt saltbehovet via kosten. For pasienter med hjertesvikt, høyt blodtrykk og ulike nyresykdommer er det ekstra viktig å være forsiktig med saltinntaket. Kildene til salt i kosten er 50 % fra ferdigmat/industriframstilte produkter av kjøtt, brød, margarin, ost og melk. 40 % fra egen salting av maten. 10 % fra ubearbeidede råvarer. Ved å velge Seltin (KCl) framfor vanlig koksalt (NaCl) i matlaging kan man lettere redusere saltinntaket. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.