ShitDiddelyDo Skrevet 23. november 2006 Skrevet 23. november 2006 Hvis det ikke står om kronene, eller du eventuelt har en lokalshappe med en grei dagens pris på ytre-/indrefilet, ville jeg klint til med en steik. Ta den ut når steketermometeret viser 55 grader, la den stå og og hvile i et kvarters tid mens de hvitløksgratinerte potetene gjør seg ferdig i ovnen og du klargjør champignonstuingen (champignoner, chalottløk, fløte og litt pepper), og sørg for at colaen (eventuelt juleøl-en) er iskald. Oh baby! 0 Siter
Mañana Skrevet 23. november 2006 Skrevet 23. november 2006 Når jeg leser dette innlegget ditt så skulle jeg (nesten) ønske at jeg ikke var veggis. Jeg kan ikke gjøre et unntak heller for da blir jeg bare dårlig. Men du spiser kalkun? 0 Siter
Velouria Skrevet 23. november 2006 Skrevet 23. november 2006 Men du spiser kalkun? Nei, jeg spiser ikke noe kjøtt eller fisk. 0 Siter
Mañana Skrevet 23. november 2006 Skrevet 23. november 2006 Nei, jeg spiser ikke noe kjøtt eller fisk. eller fugl? Lurte på det ettersom du foreslo kalkun skjønner du, forsto det slik at det var det du skulle ha til middag:) 0 Siter
Velouria Skrevet 23. november 2006 Skrevet 23. november 2006 eller fugl? Lurte på det ettersom du foreslo kalkun skjønner du, forsto det slik at det var det du skulle ha til middag:) Nei, ikke fugl heller. Jeg kom bare med et forslag jeg tok ut fra luften. Jeg har heller ikke peiling på hva jeg skal ha til middag i dag. 0 Siter
Mañana Skrevet 23. november 2006 Skrevet 23. november 2006 Nei, ikke fugl heller. Jeg kom bare med et forslag jeg tok ut fra luften. Jeg har heller ikke peiling på hva jeg skal ha til middag i dag. Koslig med flere veggiser her da 0 Siter
Velouria Skrevet 23. november 2006 Skrevet 23. november 2006 Koslig med flere veggiser her da Takk i like måte Hva spiser du på julaften? Jeg har ikke feiret jul alene hos megselv før, noe jeg skal i år og aner ikke hva jeg skal lage. Hos mor og svigers så har jeg bare spist tilbehøret til hovedmiddagen og evt. basilikapurkar, fordi det er innmari lettvint for dem. Men i år har jeg lyst å lage noe knall til Flisen og meg, mannen og Mis skal ha kalkun. 0 Siter
Mañana Skrevet 23. november 2006 Skrevet 23. november 2006 Takk i like måte Hva spiser du på julaften? Jeg har ikke feiret jul alene hos megselv før, noe jeg skal i år og aner ikke hva jeg skal lage. Hos mor og svigers så har jeg bare spist tilbehøret til hovedmiddagen og evt. basilikapurkar, fordi det er innmari lettvint for dem. Men i år har jeg lyst å lage noe knall til Flisen og meg, mannen og Mis skal ha kalkun. Mamma har laget nøttestek til meg i alle de år, også har jeg bare spist tilbehøret som de andre har spist. Men i år blir det slike: http://www.quorn.se//cmpage.aspx?pageid=422&productid=134 fordi jeg skal feire jul sammen med kjæresten og svigers og deres familie. De skal ha kalkun, og disse ligner på kalkun i både smak og konsistens. Jeg synes de er veldig gode, og har kun spist dem til spesielle anledninger tidligere, så det blir ikke kjedelig:) 0 Siter
astridny Skrevet 23. november 2006 Skrevet 23. november 2006 må eg ha wok panne for å lage wok mat?? Man må vist ikke det,men det har jeg. Jeg kjøpte en billig en på rimi. 0 Siter
Velouria Skrevet 23. november 2006 Skrevet 23. november 2006 Mamma har laget nøttestek til meg i alle de år, også har jeg bare spist tilbehøret som de andre har spist. Men i år blir det slike: http://www.quorn.se//cmpage.aspx?pageid=422&productid=134 fordi jeg skal feire jul sammen med kjæresten og svigers og deres familie. De skal ha kalkun, og disse ligner på kalkun i både smak og konsistens. Jeg synes de er veldig gode, og har kun spist dem til spesielle anledninger tidligere, så det blir ikke kjedelig:) Det har jeg smakt tidligere, men er litt for likt kjøttsmak for meg, jeg blir uvel av det. Men ellers takk for tips. Har du forresten noen god oppskrift på Nøttestek, som jeg kan stjele? 0 Siter
Mary Poppins Skrevet 23. november 2006 Skrevet 23. november 2006 Idag ble det sjampignonsuppe og favorittbrødet mitt, musli brød fra ica. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 23. november 2006 Skrevet 23. november 2006 Stek kylling i små biter, hell på tandoorisaus på glass fra toro , og ha det i pitabrød med litt salat. MMM... spiser det nå 0 Siter
Mañana Skrevet 23. november 2006 Skrevet 23. november 2006 Det har jeg smakt tidligere, men er litt for likt kjøttsmak for meg, jeg blir uvel av det. Men ellers takk for tips. Har du forresten noen god oppskrift på Nøttestek, som jeg kan stjele? Hva, synes du det smaker kjøtt? Jeg har stor averasjon mot kjøttsmak jeg også, men har ikke kjent det av disse. Her har du den oppskriften mamma brukte, fritt etter Rose Elliot: Hvit nøttestek m/urtefyll 50 g smør 1 stor løk 1 ts timian 1 ss hvetemel 300 ml melk (evt soyamelk) 225 g hvit nøtteblanding (cashew,mandler og pinjekjerner) 125 g ferske hvite brødsmuler 2 eggehviter salt og pepper revet muskat URTEFYLL: 175 g ferske brødsmuler 125 gram smør 4 ss hakket fersk persille revet skall av 1/2 sitron 2 ss revet løk 1 ts timian 2 eggeplommer Ovnen skal forvarmes til 190 graer. Smør ei brødform på 900 gram med smør og kle bunnen og kortsidene med ei stripe matpapir. Smelt smør i en stor kjele, ha i løk og stek over svak varme i 10 minutt til løken er myk. Ha i timian og mel, stek i ett minutt eller to. Hell deretter i melken og rør til det tykner. Ta kjelen av varmen og ha i revne nøtter. Ha i rikelig med salt, pepper og muskat. Pisk eggehvitene til de står i hvite topper og rør de forsiktig inn i nøtteblandinga. Bland alle ingrediensene til fyllet og smak til med salt og pepper. Ha halvparten av nøtteblandinga i formen og spre utover til et jevnt lag. Så former du med hendene et flatt lag som passer oppå nøtteblandinga, og legger det i forma. Dekk fyllet med resten av nøtteblandingen og jevn ut overflata. Dekk med smurt folie og stek i ovnen i 1 time (pluss minus et kvarter), eller til steken er fast (stikk et stekespidd midt inni, kommer det rent ut er den ferdig). Ta av folien det siste kvarteret om du vil ha brun overflate. La nøttesteken hvile 4-5 minutt. Skjær deretter med kniven rundt kanten og kvelv. 0 Siter
Velouria Skrevet 24. november 2006 Skrevet 24. november 2006 Hva, synes du det smaker kjøtt? Jeg har stor averasjon mot kjøttsmak jeg også, men har ikke kjent det av disse. Her har du den oppskriften mamma brukte, fritt etter Rose Elliot: Hvit nøttestek m/urtefyll 50 g smør 1 stor løk 1 ts timian 1 ss hvetemel 300 ml melk (evt soyamelk) 225 g hvit nøtteblanding (cashew,mandler og pinjekjerner) 125 g ferske hvite brødsmuler 2 eggehviter salt og pepper revet muskat URTEFYLL: 175 g ferske brødsmuler 125 gram smør 4 ss hakket fersk persille revet skall av 1/2 sitron 2 ss revet løk 1 ts timian 2 eggeplommer Ovnen skal forvarmes til 190 graer. Smør ei brødform på 900 gram med smør og kle bunnen og kortsidene med ei stripe matpapir. Smelt smør i en stor kjele, ha i løk og stek over svak varme i 10 minutt til løken er myk. Ha i timian og mel, stek i ett minutt eller to. Hell deretter i melken og rør til det tykner. Ta kjelen av varmen og ha i revne nøtter. Ha i rikelig med salt, pepper og muskat. Pisk eggehvitene til de står i hvite topper og rør de forsiktig inn i nøtteblandinga. Bland alle ingrediensene til fyllet og smak til med salt og pepper. Ha halvparten av nøtteblandinga i formen og spre utover til et jevnt lag. Så former du med hendene et flatt lag som passer oppå nøtteblandinga, og legger det i forma. Dekk fyllet med resten av nøtteblandingen og jevn ut overflata. Dekk med smurt folie og stek i ovnen i 1 time (pluss minus et kvarter), eller til steken er fast (stikk et stekespidd midt inni, kommer det rent ut er den ferdig). Ta av folien det siste kvarteret om du vil ha brun overflate. La nøttesteken hvile 4-5 minutt. Skjær deretter med kniven rundt kanten og kvelv. Tusen takk 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.