Gå til innhold

Deres beste pizzaoppskrift


Anbefalte innlegg

Skrevet

Fikk så lyst på hjemmelaget pizza i kveld. Skrevet så mye om pizza her nå.

Hva er deres beste oppskrift?

Helt fra bunnen av ;)

Lyst på noen tips

Gjest mandolina
Skrevet

Mannen min har ferdig pizza om 15 min.

Hjemmelaget helt fra bunnen av.

Herlig duft i huset.

Hilsen

Skrevet

Mannen min har ferdig pizza om 15 min.

Hjemmelaget helt fra bunnen av.

Herlig duft i huset.

Hilsen

Bunn:

5 dl hvetemel

1/2 ts salt

1 ss smør eller olje

2,5 dl vann

1/2 pk gjær

Bladt det tørre sammen. Varm vannet til 37 grader. Ha oppi oljen. Blad med det tørre.

Fyll:

1/2 kg kjøttdeig eller karbonadedeig

1 løk

Champiniong

Tomatpurre (husker ikke hvor mye)

Ca 1/2 bokd hakkedetomater.

Krydder etter smak jeg bruker chili, salt og pepper.

Sikkert ganske vanlig pizza, men jeg elsker den:)

Skrevet

Bunn: 5 dl hvetemel 1/2 ts salt 1 ss smør eller olje 2,5 dl vann 1/2 pk gjær

Bladt det tørre sammen. Varm vannet til 37 grader. Ha oppi oljen. Blad med det tørre.

Fyll: 1/2 kg kjøttdeig eller karbonadedeig 1 løk Champiniong

Tomatpurre (husker ikke hvor mye) Ca 1/2 bokd hakkedetomater. Krydder etter smak jeg bruker chili, salt og pepper.

Sikkert ganske vanlig pizza, men jeg elsker den:)

Gjest Princess Peach
Skrevet

Bruker teknikken "man tager hva man haver", stort sett, så i dag ble oppskriften denne:

* Deig

3,5 dl vann

1 pk tørrgjær

1 ts salt

en gooood dæsj olivenolje

hvetemel til det blir passe

Heves mens du lager fyllet

* Fyll

1 pk kjøttdeig

1 rød paprika

1 løk

8-10 champignoner

1 boks ananas

1 glass dolmio pastasaus

litt melk

litt vann

krydder etter smak

Steker champignonen først, tar den av panna. Så steker jeg kjøttdeigen, og har alt det andre oppi etterpå. Ananasboks med lake og det hele. Tar dolmioglasset og heller over til slutt, så tar jeg litt melk i glasset og rister, heller det over i panna, og så rister jeg ut glasset med litt vann. Krydre med det du liker.

Kjevle ut deigen, ha fyllet oppå, og strø revet ost over. Jeg brukte tines pizzaost. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.

Skrevet

Bruker teknikken "man tager hva man haver", stort sett, så i dag ble oppskriften denne:

* Deig

3,5 dl vann

1 pk tørrgjær

1 ts salt

en gooood dæsj olivenolje

hvetemel til det blir passe

Heves mens du lager fyllet

* Fyll

1 pk kjøttdeig

1 rød paprika

1 løk

8-10 champignoner

1 boks ananas

1 glass dolmio pastasaus

litt melk

litt vann

krydder etter smak

Steker champignonen først, tar den av panna. Så steker jeg kjøttdeigen, og har alt det andre oppi etterpå. Ananasboks med lake og det hele. Tar dolmioglasset og heller over til slutt, så tar jeg litt melk i glasset og rister, heller det over i panna, og så rister jeg ut glasset med litt vann. Krydre med det du liker.

Kjevle ut deigen, ha fyllet oppå, og strø revet ost over. Jeg brukte tines pizzaost. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.

Ååh, det hørtes veldig godt ut :) Kanskje jeg skal prøve meg på den. Men blir det ikke veldig mye væske? Både melk,vann og ananaslake?

Skrevet

Bunn: 5 dl hvetemel 1/2 ts salt 1 ss smør eller olje 2,5 dl vann 1/2 pk gjær

Bladt det tørre sammen. Varm vannet til 37 grader. Ha oppi oljen. Blad med det tørre.

Fyll: 1/2 kg kjøttdeig eller karbonadedeig 1 løk Champiniong

Tomatpurre (husker ikke hvor mye) Ca 1/2 bokd hakkedetomater. Krydder etter smak jeg bruker chili, salt og pepper.

Sikkert ganske vanlig pizza, men jeg elsker den:)

Tusen takk :) Det er omtrent sånn jeg pleier å lage og. Bare at jeg innimellom har pepperoni oppå osten igjen.

Gjest Princess Peach
Skrevet

Ååh, det hørtes veldig godt ut :) Kanskje jeg skal prøve meg på den. Men blir det ikke veldig mye væske? Både melk,vann og ananaslake?

Trenger ikke ta så mye melk og vann, bare så man får "vasket ut" det som er igjen i dolmioglasset. :)

Skrevet

Bunn (til to store pizzaer, putt restene i fryser'n):

5 dl vann

1 pk tørrgjær

2 ts salt

1 ts sukker

mel til en passe slapp deig (heller for slapp en for hard!)

Mix sammen, og la heve så lenge som mulig.

Fyll:

Tomatsaus:

1 boks økologiske hermetiske tomater

3 ss tomatpure

1 dl olivenolje

2 ts tørket timian (eller oregano)

litt tabasco

litt sitronsaft

1 1/2 ts salt (ca - smak til)

1 raus klype sukker

-kjør sammen m stavmixer eller i foodprocessor, skal ikke kokes.

Kjevle ut deigen, legg på plater. Ha på godt med tomatsaus (det er ofte litt for mye i oppskriften, den kan også fryses). Legg på frisk spinat utover hele bunnen. Ha på masse 'hard' ost (dvs. cheddar, jarlsberg, norvegia, parmesan etc - jeg bruker ofte å blande cheddar med litt parmesan). Så legger du utover skivet frisk champignon, og skivet tomat. Så har man på godt med 'myk' ost (mozarella, evt. ridderost etc - jeg holder meg stort sett til mozarella) - og til slutt strør over svarte oliven.

Stek på 250 grader (eller så høyt ovnen går) til den er hissig brun i kantene.

Oppskriften er stjålet fra en bekjent.

Her er en til jeg har stjålet. Jeg foretrekker den ovenfor den er helt sinnsyk. :)

bunn:

10 dl mel (blanding av fint og grovt)

4 dl lunka vann

1 pose gjær (tilsvarer 50 gram)

1 ss olivenolje (kan evt. bruke andre typer olje/fett)

1 ts salt

tørket pizzakrydder (f.eks basilikum, oregano e.l.)

saus:

1/2 glass pesto

1/2 boks tomatpure (av de som koster rundt 3,-)

Dette røres sammen og smøres på pizzabunnen

fyll:

tomater i skiver (cherrytomater for festpizza)

rød paprika

revet ost

fersk champignon i skiver (skal være oppå osten)

for festpizza legger jeg i tillegg på:

fetaost

oliven

200-220 grader i 17-25 minutter (til osten er gyllen)

Skrevet

Bruker deig omtrent som Princess Peach. Kjevle tynt.

Så koker jeg en boks tomater sammen med litt salt, pepper og sukker. Hvitløk og oregano. Jevner det hele med stavmikser. Smøres ut over pizzaen (dette er mye, det blir gjerne litt til overs). Revet mozzarella oppå. Spekeskinke oppå der igjen, og litt parmesan.

Dette er basis. Kan tilsettes diverse grønnsaker (artisjokkhjerter er godt), og andre typer ost (blåmuggost f.eks.).

Stekes ved så høy varme som ovnen klarer, til den ser ferdig ut.

Skrevet

Trenger ikke ta så mye melk og vann, bare så man får "vasket ut" det som er igjen i dolmioglasset. :)

Har aldri prøvd å bruke pastasaus på pizza. Pleier som regel bare å bruke tomatpure,for jeg syns det er så godt :) Men jeg skal prøve denne tror jeg.

Du bruker fersk champignon? Blir den ikke bløt når den blir lagt under osten?

Gjest liten italiener
Skrevet

Jeg pleier å bruke Heinz soltørket tomat på glass, strimlet kyllingfilet, bøffelmozzarela, rødløk og drysse frisk basilikum over etterpå.

Skrevet

Bunn (til to store pizzaer, putt restene i fryser'n):

5 dl vann

1 pk tørrgjær

2 ts salt

1 ts sukker

mel til en passe slapp deig (heller for slapp en for hard!)

Mix sammen, og la heve så lenge som mulig.

Fyll:

Tomatsaus:

1 boks økologiske hermetiske tomater

3 ss tomatpure

1 dl olivenolje

2 ts tørket timian (eller oregano)

litt tabasco

litt sitronsaft

1 1/2 ts salt (ca - smak til)

1 raus klype sukker

-kjør sammen m stavmixer eller i foodprocessor, skal ikke kokes.

Kjevle ut deigen, legg på plater. Ha på godt med tomatsaus (det er ofte litt for mye i oppskriften, den kan også fryses). Legg på frisk spinat utover hele bunnen. Ha på masse 'hard' ost (dvs. cheddar, jarlsberg, norvegia, parmesan etc - jeg bruker ofte å blande cheddar med litt parmesan). Så legger du utover skivet frisk champignon, og skivet tomat. Så har man på godt med 'myk' ost (mozarella, evt. ridderost etc - jeg holder meg stort sett til mozarella) - og til slutt strør over svarte oliven.

Stek på 250 grader (eller så høyt ovnen går) til den er hissig brun i kantene.

Oppskriften er stjålet fra en bekjent.

Her er en til jeg har stjålet. Jeg foretrekker den ovenfor den er helt sinnsyk. :)

bunn:

10 dl mel (blanding av fint og grovt)

4 dl lunka vann

1 pose gjær (tilsvarer 50 gram)

1 ss olivenolje (kan evt. bruke andre typer olje/fett)

1 ts salt

tørket pizzakrydder (f.eks basilikum, oregano e.l.)

saus:

1/2 glass pesto

1/2 boks tomatpure (av de som koster rundt 3,-)

Dette røres sammen og smøres på pizzabunnen

fyll:

tomater i skiver (cherrytomater for festpizza)

rød paprika

revet ost

fersk champignon i skiver (skal være oppå osten)

for festpizza legger jeg i tillegg på:

fetaost

oliven

200-220 grader i 17-25 minutter (til osten er gyllen)

Du er vegetarianer? Hørtes kjempegodt ut. Tror jeg må prøve når jeg er alene en gang. Tror ikke kjæresten min blir så begeistra uten kjøtt ;)

Gjest Princess Peach
Skrevet

Har aldri prøvd å bruke pastasaus på pizza. Pleier som regel bare å bruke tomatpure,for jeg syns det er så godt :) Men jeg skal prøve denne tror jeg.

Du bruker fersk champignon? Blir den ikke bløt når den blir lagt under osten?

Kan jo bruke knuste tomater og/eller tomatpure også. Pastasaus er bare lettvint. :)

Jeg bruner soppen først, så den blir kjempegod når den kommer oppi sausen.

Gjest liten italiener
Skrevet

Har aldri prøvd å bruke pastasaus på pizza. Pleier som regel bare å bruke tomatpure,for jeg syns det er så godt :) Men jeg skal prøve denne tror jeg.

Du bruker fersk champignon? Blir den ikke bløt når den blir lagt under osten?

Prøv Dolmio soltørket tomatsaus på pizza!

(glad i soltørket tomat, ekte tomatsmak ;o)

Skrevet

Kan jo bruke knuste tomater og/eller tomatpure også. Pastasaus er bare lettvint. :)

Jeg bruner soppen først, så den blir kjempegod når den kommer oppi sausen.

Skal lage dette i kveld jeg. Gleder meg allerede :)

Gjest Princess Peach
Skrevet

Skal lage dette i kveld jeg. Gleder meg allerede :)

Håper du liker det da!

Jeg er iallfall stappmett allerede. :)

Skrevet

Tusen takk :) Det er omtrent sånn jeg pleier å lage og. Bare at jeg innimellom har pepperoni oppå osten igjen.

Hørtes godt ut! *notere bak øret*

Skrevet

Du er vegetarianer? Hørtes kjempegodt ut. Tror jeg må prøve når jeg er alene en gang. Tror ikke kjæresten min blir så begeistra uten kjøtt ;)

Ja, jeg er veggis og holder meg unna melkeprodukter også egentlig, men pizza ned ordentlig ost er bare så uimotståelig at jeg gjør unntak innimellom. :)

Skrevet

Jeg liker mine pizzaer enkle. Her er oppskriften vi bruker.

Bunn:

8 dl mel - gjerne mest sammalt.

2-3 dl lunkent vann.

1 pakke tørrgjær.

1 ts salt.

En god dæsj olje - kanskje bortimot 1 dl tilsammen.

Bland det tørre og ha i det våte. Bruk olje på hendene til å elte deigen.

La heve til dobbel størrelse (ca 1 time).

Fyll:

Ca. 500 g kjøtt (vi bruker ofte elgkjøtt, men alt slags storfekjøtt eller kjøttdeig/karbonadedeig kan brukes).

1 boks hermetiske tomater - gjerne med krydder i.

1 boks tomatpure.

1 middelsstor gulrot, revet

1 rød paprika, finhakket

1-2 løk, finhakket

2-3 fedd hvitløk, finhakket

salt

pepper

paprikapulver

1 laurbærblad

oregano

basilikum

1 ts sukker (valgfritt, men runder av smaken litt)

3-4 ss matfløte

Kjøttet brunes. Alt det andre has i. La det putre en god stund.

Laurbærbladet tas ut mot slutten.

Kjevle eller trykk ut deigen. Ha på fyll.

Ha på ganske mye jarlsbergost.

Stekes på 200 grader i ca. 18-20 minutter.

Nam, nam!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...