Gå til innhold

Prøveribbe


Anbefalte innlegg

tzatziki1365380058
Skrevet

Jeg skal steke ribbe i morgen. Det er en prøveribbe, skal sjekke om jeg får til og det dermed går an å spise på julaften. Etter mannens ønske - jeg er vant til kalkun, men mannen skal få ønsket sitt oppfyllt i år. Han drømmer om ribba fra "mammas kjøkken", og det må jeg si bekymrer meg litt.

Har ei ribbe på rundt 2 kg. Saltet og pepret i går, og nå ligger den med svoren ned og godgjør seg.

Men hva gjør jeg i morgen - hvor lenge skal den steke, hva med damping og snuing osv?

Er interessert i ekte husmor-råd, ikke kokebok-tips. Jeg har kokebøker, og kan dette "på papiret".

Hjelp meg litt, da :)

Skrevet

Stek den etter oppskriften, med en tallerken under.

....På slutten guffer du på varmen, slik at svoren blir skikkelig sprø ;o)

Skrevet

Jeg har den på rist med langpanne under. Svoren opp under hele steketiden. Når den har vært i ovnen 1,5 timer banker jeg med kniv på svoren. Er den ikke begynt å bli litt sprø da tar jeg på varmluft til den er sprø.

Er ribba uregelmessig i fasongen bygger jeg den opp på den laveste siden med aluminiumsfolie.

Skrevet

Den viktigste forberedelsen med ribbe gjør du i butikken. Kjøp ei ribbe med masse fett under svoren, ellers blir den ikke sprø uansett hva du gjør.

Skjær opp svoren i relativt små biter, skjær dypt så fettet renner bedre vekk. En vanlig årsak til at svoren ikke blir sprø er at folk ikke skjærer dypt nok (eller at ribba er ujevn og heller inn mot midten) og at fettet blir liggende igjen oppå ribba.

Ellers er det bare å følge kokeboka. 225 grader i 30 min (sjekk om svoren har "puffet" seg opp, ellers må den stå lenger - pass da på at det er vann igjen) med 2-3 dl vann i langpanna under og folie over. Senk så temp til 200 grader i 1,5-2 timer. Dersom svoren blir sprø tidlig må du legge over folien igjen så den ikke blir svidd.

tzatziki1365380058
Skrevet

Den viktigste forberedelsen med ribbe gjør du i butikken. Kjøp ei ribbe med masse fett under svoren, ellers blir den ikke sprø uansett hva du gjør.

Skjær opp svoren i relativt små biter, skjær dypt så fettet renner bedre vekk. En vanlig årsak til at svoren ikke blir sprø er at folk ikke skjærer dypt nok (eller at ribba er ujevn og heller inn mot midten) og at fettet blir liggende igjen oppå ribba.

Ellers er det bare å følge kokeboka. 225 grader i 30 min (sjekk om svoren har "puffet" seg opp, ellers må den stå lenger - pass da på at det er vann igjen) med 2-3 dl vann i langpanna under og folie over. Senk så temp til 200 grader i 1,5-2 timer. Dersom svoren blir sprø tidlig må du legge over folien igjen så den ikke blir svidd.

Takk for svar til deg og de andre - den ble god, men jeg holder må fremdeles en knapp på kalkun, eller evt. pinnekjøtt.

Noe av det beste jeg vet, er hjortestek - kunne godt hatt det til jul, jeg, men da blir det protester, da.

Gjest Kitty Cat 82
Skrevet

Mamma prøvde å lage helstekt ribbe her et år, men det viste seg at lyset i taket på stekeovnen gjorde at svoren ikke ble sprø! Så det var en kjempegod ribbe, men den lille sirkelen i midten som ikke var sprø spiste ingen...

Så da blir det ribbe i stykker som vanlig.

Skrevet

Takk for svar til deg og de andre - den ble god, men jeg holder må fremdeles en knapp på kalkun, eller evt. pinnekjøtt.

Noe av det beste jeg vet, er hjortestek - kunne godt hatt det til jul, jeg, men da blir det protester, da.

Kalkun er best ;-)

Og etter at jeg testet stuffing-rådet fra Flisa i fjor,- enda bedre enn vanlig!

Skrevet

Den viktigste forberedelsen med ribbe gjør du i butikken. Kjøp ei ribbe med masse fett under svoren, ellers blir den ikke sprø uansett hva du gjør.

Skjær opp svoren i relativt små biter, skjær dypt så fettet renner bedre vekk. En vanlig årsak til at svoren ikke blir sprø er at folk ikke skjærer dypt nok (eller at ribba er ujevn og heller inn mot midten) og at fettet blir liggende igjen oppå ribba.

Ellers er det bare å følge kokeboka. 225 grader i 30 min (sjekk om svoren har "puffet" seg opp, ellers må den stå lenger - pass da på at det er vann igjen) med 2-3 dl vann i langpanna under og folie over. Senk så temp til 200 grader i 1,5-2 timer. Dersom svoren blir sprø tidlig må du legge over folien igjen så den ikke blir svidd.

For å unngå at ribba heller inn mot midten kan du jo f eks prøve årets nyhet - ribberista!!

http://service.gd.no/butikk/products.asp?CategoryID=458&ProductID=16678

hare1365380455
Skrevet

Legg den oppå en dyp tallerken og ha vann i langpanna.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...