Gå til innhold

Spleisekoldtbord


Anbefalte innlegg

Skrevet

Det vi hadde avtalt at jeg skulle ta med.

Hvis man ikke avtaler sånt ender man fort opp med et koldtbord bestående av skremmende mye røkelaks og gulost.

Skrevet

Det vi hadde avtalt at jeg skulle ta med.

Hvis man ikke avtaler sånt ender man fort opp med et koldtbord bestående av skremmende mye røkelaks og gulost.

gulost faktisk:p pleier man å ha det på et koldtbord?

Skrevet

Det vi hadde avtalt at jeg skulle ta med.

Hvis man ikke avtaler sånt ender man fort opp med et koldtbord bestående av skremmende mye røkelaks og gulost.

Vi sier ifra hva vi tar med. Og hvis man sier ifra tidlig, så velger man jo fritt;)

Skrevet

Et fat med oppskåret serranoskinke og Manchego-ost.

Eller smekka sammen noen kule tapagreier hvis jeg ville imponere litt. ;)

Skrevet

gulost faktisk:p pleier man å ha det på et koldtbord?

Nei, det er vel egentlig ikke spesielt vanlig.

Men jeg har vært på ostekvelder hvor alle skal ta med en ost, og det stort sett har dukket opp gulost, geitost og en eller annen type stinkost.

Når det er snakk om koldtbord har vel de færreste mer fantasi enn å dra til med røkelaks.

Skrevet

Lodderogn i alle tre fargene, rømme, finhakket løk, litt røkelaks, crabsticks... for'sempel.

Skrevet

Krydrede kjøttboller med tomatsausdipp

Pastasalat med reker

Pai med spinat og fetaost

Brytebrød med oliven og urter

Skrevet

Krydrede kjøttboller med tomatsausdipp

Pastasalat med reker

Pai med spinat og fetaost

Brytebrød med oliven og urter

Har du en spesiell oppskrift på kjøttbollene med dip? Hørtes spennende ut!

Skrevet

Nei, det er vel egentlig ikke spesielt vanlig.

Men jeg har vært på ostekvelder hvor alle skal ta med en ost, og det stort sett har dukket opp gulost, geitost og en eller annen type stinkost.

Når det er snakk om koldtbord har vel de færreste mer fantasi enn å dra til med røkelaks.

hehe :)

Skrevet

Har du en spesiell oppskrift på kjøttbollene med dip? Hørtes spennende ut!

Ehem...de lages litt sånn på slump.

Men jeg skal prøve:

ca 500 g kjøttdeig/karbonadedeig

1 egg

litt brødsmuler eller litt potetmel

ca 1 rød chili, hakket

ca 1-2 ts sambal oelek

et par fedd hvitløk

1/2 veldig finhakket vanlig løk eller 2-3 sjalottløk

1-2 ts knust ingefær

en sprut sitron (kanskje 1-2 ss)

salt & pepper

Bland godt, lag små boller med en barneskje eller liten spiseskje og stek på middels varme. Prøv med én bolle først, og smak på den, så kan du evt justere krydderet.

Tomatsaus:

1 boks hakkede tomater (eller best: 1 boks hele tomater som du knuser med blender/stavmixer eller potetmoser)

etpar-tre ss olivenolje

etpar ss balsamicoeddik

1 terning hønsebuljong (eller grønnsaksbuljong)

etpar ss sukker

1/2 revet gulrot

evt litt finhakket løk

1 fedd hvitløk

(frisk) basilikum, salt & pepper

litt sitron

La småputre i 10 minutter, smak til med evt ekstra krydder. Smaker like godt kald som varm.

Skrevet

Ehem...de lages litt sånn på slump.

Men jeg skal prøve:

ca 500 g kjøttdeig/karbonadedeig

1 egg

litt brødsmuler eller litt potetmel

ca 1 rød chili, hakket

ca 1-2 ts sambal oelek

et par fedd hvitløk

1/2 veldig finhakket vanlig løk eller 2-3 sjalottløk

1-2 ts knust ingefær

en sprut sitron (kanskje 1-2 ss)

salt & pepper

Bland godt, lag små boller med en barneskje eller liten spiseskje og stek på middels varme. Prøv med én bolle først, og smak på den, så kan du evt justere krydderet.

Tomatsaus:

1 boks hakkede tomater (eller best: 1 boks hele tomater som du knuser med blender/stavmixer eller potetmoser)

etpar-tre ss olivenolje

etpar ss balsamicoeddik

1 terning hønsebuljong (eller grønnsaksbuljong)

etpar ss sukker

1/2 revet gulrot

evt litt finhakket løk

1 fedd hvitløk

(frisk) basilikum, salt & pepper

litt sitron

La småputre i 10 minutter, smak til med evt ekstra krydder. Smaker like godt kald som varm.

Takk. Kanskje jeg skal prøve denne.

Skrevet

Krydrede kjøttboller med tomatsausdipp

Pastasalat med reker

Pai med spinat og fetaost

Brytebrød med oliven og urter

Pai med spinat og fetaost?? Er du klar over hva du sier??

Spanakopita er spanakopita, og det skal jammen ikke kalles noe annet!

Dessuten må du skille litt med de indigridiensene dine der.. *oppgitt*

Skrevet

Et fat med oppskåret serranoskinke og Manchego-ost.

Eller smekka sammen noen kule tapagreier hvis jeg ville imponere litt. ;)

Smekka sammen tapas? Øh..

hare1365380455
Skrevet

Jeg ville tatt med en pastasalat med mye godt i eller en potetsalat med paprika og purre i.

hare1365380455
Skrevet

Nei, det er vel egentlig ikke spesielt vanlig.

Men jeg har vært på ostekvelder hvor alle skal ta med en ost, og det stort sett har dukket opp gulost, geitost og en eller annen type stinkost.

Når det er snakk om koldtbord har vel de færreste mer fantasi enn å dra til med røkelaks.

Eller eggerøre.

Skrevet

Smekka sammen tapas? Øh..

Ja. Smekka sammen tapas.

Skrevet

Kabaret + remulade. Eller karbonader og løk. Eller eggerøre og spekeskinke.... Mye å velge mellom:-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...