Gå til innhold

Spleisekoldtbord


Anbefalte innlegg

Skrevet

Det vi hadde avtalt at jeg skulle ta med.

Hvis man ikke avtaler sånt ender man fort opp med et koldtbord bestående av skremmende mye røkelaks og gulost.

Ja, der er jeg enig med deg. Vi har også alltid avtalt slik på forhånd.

En gang kom jeg et sted hvor halvparten hadde med grønn salat....

Skrevet

Tja, en god grønn salat eller kanskje eggerøre.

Helst ikke salater av typen Waldorf osv.

Skrevet

Pai med spinat og fetaost?? Er du klar over hva du sier??

Spanakopita er spanakopita, og det skal jammen ikke kalles noe annet!

Dessuten må du skille litt med de indigridiensene dine der.. *oppgitt*

Pøh. Hvorfor det?

At noen er over gjennomsnitt snobbete og proteksjonistiske i forhold til et enkelt land, kan ikke jeg forholde meg til. Jeg forholder meg til hva som er godt sammen. Det bør alle kokker gjøre.

Skrevet

Ehem...de lages litt sånn på slump.

Men jeg skal prøve:

ca 500 g kjøttdeig/karbonadedeig

1 egg

litt brødsmuler eller litt potetmel

ca 1 rød chili, hakket

ca 1-2 ts sambal oelek

et par fedd hvitløk

1/2 veldig finhakket vanlig løk eller 2-3 sjalottløk

1-2 ts knust ingefær

en sprut sitron (kanskje 1-2 ss)

salt & pepper

Bland godt, lag små boller med en barneskje eller liten spiseskje og stek på middels varme. Prøv med én bolle først, og smak på den, så kan du evt justere krydderet.

Tomatsaus:

1 boks hakkede tomater (eller best: 1 boks hele tomater som du knuser med blender/stavmixer eller potetmoser)

etpar-tre ss olivenolje

etpar ss balsamicoeddik

1 terning hønsebuljong (eller grønnsaksbuljong)

etpar ss sukker

1/2 revet gulrot

evt litt finhakket løk

1 fedd hvitløk

(frisk) basilikum, salt & pepper

litt sitron

La småputre i 10 minutter, smak til med evt ekstra krydder. Smaker like godt kald som varm.

Nå skulle jeg akkurat til å lage en tråd der jeg skulle spørre om noen hadde en god oppskrift på en krydret tomatsaus til kjøttboller, men nå slipper jeg det :)

Skrevet

Pai med spinat og fetaost?? Er du klar over hva du sier??

Spanakopita er spanakopita, og det skal jammen ikke kalles noe annet!

Dessuten må du skille litt med de indigridiensene dine der.. *oppgitt*

Hadde noen sagt "Panakopita" til meg, hadde jeg ikke ant hva det var. Men jeg forstod utmerket hva en pai med fataost og spinat er for noe.

Og hvis vi først skal pirke:

Det heter ikke "indigredienser" men "ingredienser."

Men det er jo en vurderingssak om det er viktigere å kunne navnet på utenlandske matretter, enn vanlig, norsk rettskrivning..

Skrevet

Hadde noen sagt "Panakopita" til meg, hadde jeg ikke ant hva det var. Men jeg forstod utmerket hva en pai med fataost og spinat er for noe.

Og hvis vi først skal pirke:

Det heter ikke "indigredienser" men "ingredienser."

Men det er jo en vurderingssak om det er viktigere å kunne navnet på utenlandske matretter, enn vanlig, norsk rettskrivning..

*fnis*

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...