Speak Skrevet 30. november 2006 Skrevet 30. november 2006 Det vi hadde avtalt at jeg skulle ta med. Hvis man ikke avtaler sånt ender man fort opp med et koldtbord bestående av skremmende mye røkelaks og gulost. Ja, der er jeg enig med deg. Vi har også alltid avtalt slik på forhånd. En gang kom jeg et sted hvor halvparten hadde med grønn salat.... 0 Siter
jubalong70 Skrevet 30. november 2006 Skrevet 30. november 2006 Tja, en god grønn salat eller kanskje eggerøre. Helst ikke salater av typen Waldorf osv. 0 Siter
karisma Skrevet 30. november 2006 Skrevet 30. november 2006 Pastasalat med kylling, eller grillede kyllinglår. 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 30. november 2006 Skrevet 30. november 2006 Pai med spinat og fetaost?? Er du klar over hva du sier?? Spanakopita er spanakopita, og det skal jammen ikke kalles noe annet! Dessuten må du skille litt med de indigridiensene dine der.. *oppgitt* Pøh. Hvorfor det? At noen er over gjennomsnitt snobbete og proteksjonistiske i forhold til et enkelt land, kan ikke jeg forholde meg til. Jeg forholder meg til hva som er godt sammen. Det bør alle kokker gjøre. 0 Siter
Mary Poppins Skrevet 30. november 2006 Skrevet 30. november 2006 Ehem...de lages litt sånn på slump. Men jeg skal prøve: ca 500 g kjøttdeig/karbonadedeig 1 egg litt brødsmuler eller litt potetmel ca 1 rød chili, hakket ca 1-2 ts sambal oelek et par fedd hvitløk 1/2 veldig finhakket vanlig løk eller 2-3 sjalottløk 1-2 ts knust ingefær en sprut sitron (kanskje 1-2 ss) salt & pepper Bland godt, lag små boller med en barneskje eller liten spiseskje og stek på middels varme. Prøv med én bolle først, og smak på den, så kan du evt justere krydderet. Tomatsaus: 1 boks hakkede tomater (eller best: 1 boks hele tomater som du knuser med blender/stavmixer eller potetmoser) etpar-tre ss olivenolje etpar ss balsamicoeddik 1 terning hønsebuljong (eller grønnsaksbuljong) etpar ss sukker 1/2 revet gulrot evt litt finhakket løk 1 fedd hvitløk (frisk) basilikum, salt & pepper litt sitron La småputre i 10 minutter, smak til med evt ekstra krydder. Smaker like godt kald som varm. Nå skulle jeg akkurat til å lage en tråd der jeg skulle spørre om noen hadde en god oppskrift på en krydret tomatsaus til kjøttboller, men nå slipper jeg det 0 Siter
løvinne71 Skrevet 30. november 2006 Skrevet 30. november 2006 Pai med spinat og fetaost?? Er du klar over hva du sier?? Spanakopita er spanakopita, og det skal jammen ikke kalles noe annet! Dessuten må du skille litt med de indigridiensene dine der.. *oppgitt* Hadde noen sagt "Panakopita" til meg, hadde jeg ikke ant hva det var. Men jeg forstod utmerket hva en pai med fataost og spinat er for noe. Og hvis vi først skal pirke: Det heter ikke "indigredienser" men "ingredienser." Men det er jo en vurderingssak om det er viktigere å kunne navnet på utenlandske matretter, enn vanlig, norsk rettskrivning.. 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 30. november 2006 Skrevet 30. november 2006 Hadde noen sagt "Panakopita" til meg, hadde jeg ikke ant hva det var. Men jeg forstod utmerket hva en pai med fataost og spinat er for noe. Og hvis vi først skal pirke: Det heter ikke "indigredienser" men "ingredienser." Men det er jo en vurderingssak om det er viktigere å kunne navnet på utenlandske matretter, enn vanlig, norsk rettskrivning.. *fnis* 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.