pekkaline Skrevet 10. februar 2007 Skrevet 10. februar 2007 I vår foreldregenerasjon og tidligere så ble det meste av maten laget uten ferdigprodukter.De må hatt god tid og tålmodighet siden alt ble laget fra "bunnen av". Og mye ble høstet inn fra egen hage/fjøs, og det ble saft, syltetøy og gudvett utav det. Lager du noe mat/middag uten ferdigprodukter? Hva har du i hagen til matlaging? Eller hva skulle du ønske du hadde? Jeg har sure kirsebær her, men plukker dem ikke...makan til slapphet.. Men hva kunne jeg gjort med dem? 0 Siter
Speak Skrevet 10. februar 2007 Skrevet 10. februar 2007 Jeg lager nok en del fra bunnen av. Men oftes bruker jeg noe halvfabrikata som saus osv. Men i dag er det helt hjemmelaget pizza. Dyrker litt druer, tomater, gulrot, jordbær + litt varierende fra år til år. Pleier også å lage litt syltetøy hvert år. 0 Siter
Gjest Leseløve Skrevet 10. februar 2007 Skrevet 10. februar 2007 Jeg har gressløk og andre urter i hagen. Lager brunsaus fra bunnen av noen ganger, men oftest posesaus. Ellers går det ikke mye i posemat. Kirsebærene kan bli til syltetøy, vin, eller kanskje hermetiserte kirsebær, kirsebær i lake, kirsebærlikør. *sikle* 0 Siter
pekkaline Skrevet 10. februar 2007 Forfatter Skrevet 10. februar 2007 Jeg lager nok en del fra bunnen av. Men oftes bruker jeg noe halvfabrikata som saus osv. Men i dag er det helt hjemmelaget pizza. Dyrker litt druer, tomater, gulrot, jordbær + litt varierende fra år til år. Pleier også å lage litt syltetøy hvert år. Jøss du er jo flink jo 0 Siter
annegunn Skrevet 10. februar 2007 Skrevet 10. februar 2007 Definer ferdigprodukter.... Vi bruker en del pastasaus, ferdige tacolefser/salsa, fond eller buljong istedet for å lage saus helt fra bunnen. Vi kjøper brød stort sett. Men vi spiser ekstremt lite posesupper/sauser/gryteretter, og så og si aldri frossenmat eller frossenpizza. Hage har vi ikke, men jeg skulle gjerne hatt et sted å dyrke urter. 0 Siter
pekkaline Skrevet 10. februar 2007 Forfatter Skrevet 10. februar 2007 Jeg har gressløk og andre urter i hagen. Lager brunsaus fra bunnen av noen ganger, men oftest posesaus. Ellers går det ikke mye i posemat. Kirsebærene kan bli til syltetøy, vin, eller kanskje hermetiserte kirsebær, kirsebær i lake, kirsebærlikør. *sikle* likør ja, det hadde vært noe Kanskje jeg skal finne ut hvordan det gjøres innen nye bær skal plukkes. Nå fikke jeg noe å tenke på ja! 0 Siter
Gjest Leseløve Skrevet 10. februar 2007 Skrevet 10. februar 2007 likør ja, det hadde vært noe Kanskje jeg skal finne ut hvordan det gjøres innen nye bær skal plukkes. Nå fikke jeg noe å tenke på ja! http://home.no.net/bentin/hjemmelaget.htm langt nede på siden finner du oppskrift på hj.laget kirsebærlikør 0 Siter
pekkaline Skrevet 10. februar 2007 Forfatter Skrevet 10. februar 2007 http://home.no.net/bentin/hjemmelaget.htm langt nede på siden finner du oppskrift på hj.laget kirsebærlikør Tusen takk!! Så snilt av deg, nå er den lagret på mine favoritter 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 10. februar 2007 Skrevet 10. februar 2007 Definer ferdigprodukter.... Vi bruker en del pastasaus, ferdige tacolefser/salsa, fond eller buljong istedet for å lage saus helt fra bunnen. Vi kjøper brød stort sett. Men vi spiser ekstremt lite posesupper/sauser/gryteretter, og så og si aldri frossenmat eller frossenpizza. Hage har vi ikke, men jeg skulle gjerne hatt et sted å dyrke urter. Du kan ha ei kasse i hjørnet på verandaen! 0 Siter
Dorthe Skrevet 10. februar 2007 Skrevet 10. februar 2007 Nei, jeg bruker faktisk å lage ting fra bunnen av men så blir jeg lei og da blir det ferdigmat. Men bernanaise, hollandaise og brun peppersaus kan jeg ikke lage. Da blir det pose. Ellers så hadde jeg hele verandaen full av urter i sommer. 0 Siter
pekkaline Skrevet 10. februar 2007 Forfatter Skrevet 10. februar 2007 Nei, jeg bruker faktisk å lage ting fra bunnen av men så blir jeg lei og da blir det ferdigmat. Men bernanaise, hollandaise og brun peppersaus kan jeg ikke lage. Da blir det pose. Ellers så hadde jeg hele verandaen full av urter i sommer. Jeg beundrer dere som lager mat helt fra bunnen. Jeg liker enkle løsninger, som i kveld, knorr lasagne. Må bare steke kjøttdeig og blande krydderet til sausen og så inn i ovnen med det. Men vi liker det jo også da Høres koselig ut med krydderhage på verandaen! 0 Siter
annegunn Skrevet 10. februar 2007 Skrevet 10. februar 2007 Du kan ha ei kasse i hjørnet på verandaen! Har du sett fargen på fingrene mine? 0 Siter
Lucretia Skrevet 10. februar 2007 Skrevet 10. februar 2007 altså ferdigprodukter.... jeg lager ikke pasta, ost, rømme og fløte og sånn sjøl. Men lager mye mat fra scratch om du ser bort fra sånne ting.. Men bruker en del posemat, og ferdige sauser på glass óg. Og ferdig pizza, og diverse. Spørs hva jeg har tid til, og gidder. Og dessuten er det mye posemat og sånn som er fantastisk godt også! Bedre enn jeg kunne fått det til fra scratch.. 0 Siter
Dorthe Skrevet 10. februar 2007 Skrevet 10. februar 2007 Jeg beundrer dere som lager mat helt fra bunnen. Jeg liker enkle løsninger, som i kveld, knorr lasagne. Må bare steke kjøttdeig og blande krydderet til sausen og så inn i ovnen med det. Men vi liker det jo også da Høres koselig ut med krydderhage på verandaen! Hehe, i dag skal jeg ha kjøttkaker fra Gilde, knorr kjøttkakesaus, poteter og surkål. Det er utrolig kjedelig å lage mat til en unge og til meg hele tida. Har egentlig mest lyst til å sove enn og lage mat. 0 Siter
pekkaline Skrevet 10. februar 2007 Forfatter Skrevet 10. februar 2007 altså ferdigprodukter.... jeg lager ikke pasta, ost, rømme og fløte og sånn sjøl. Men lager mye mat fra scratch om du ser bort fra sånne ting.. Men bruker en del posemat, og ferdige sauser på glass óg. Og ferdig pizza, og diverse. Spørs hva jeg har tid til, og gidder. Og dessuten er det mye posemat og sånn som er fantastisk godt også! Bedre enn jeg kunne fått det til fra scratch.. Enig, du høres ut som meg. Men i gamle dager lagde de tilogmed ost og pasta mm også. Helt utrolig. Vel, vi må tilpasse oss det hektiske livet i år 2007. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 10. februar 2007 Skrevet 10. februar 2007 Jeg bruker en del pastasaus på glass, men jeg lager både lasagne og fiskegrateng fra scratch. Men jeg kan ikke lage brun saus, og vi tyr til papp-pizza når jeg har skikkelig dårlig tid. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 10. februar 2007 Skrevet 10. februar 2007 Har du sett fargen på fingrene mine? Hah! Når jeg klarer, klarer du. 0 Siter
pekkaline Skrevet 10. februar 2007 Forfatter Skrevet 10. februar 2007 Hehe, i dag skal jeg ha kjøttkaker fra Gilde, knorr kjøttkakesaus, poteter og surkål. Det er utrolig kjedelig å lage mat til en unge og til meg hele tida. Har egentlig mest lyst til å sove enn og lage mat. Samme her! Sove litt, og _kanskje_ lage mat etterpå... Nei, det går ike, da blir det gretne barn og mann i kveld. Ta middagen som nattmat, sov først? 0 Siter
annegunn Skrevet 10. februar 2007 Skrevet 10. februar 2007 Hah! Når jeg klarer, klarer du. Pøh :-| Ja, jeg har prøvd. 0 Siter
pekkaline Skrevet 10. februar 2007 Forfatter Skrevet 10. februar 2007 Jeg bruker en del pastasaus på glass, men jeg lager både lasagne og fiskegrateng fra scratch. Men jeg kan ikke lage brun saus, og vi tyr til papp-pizza når jeg har skikkelig dårlig tid. Lager du pasta platene også? 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.