Gjest mari Skrevet 6. mai 2001 Skrevet 6. mai 2001 På skolen lærte vi at det sukkeret vi spiser, men ikke forbrenner, omdannes til fett i kroppen. Men på sukkerposen står det at sukkeret IKKE omdannes til fett. Hva er riktig??? Har forskerne kommet fram til noe nytt, eller er dette bare et reklametriks fra sukkerleverandørens side? 0 Siter
Gjest Monica Dahlseide, Ernæringsfysiolog Skrevet 7. mai 2001 Skrevet 7. mai 2001 Hei! Nå bor ikke jeg i Norge, så jeg vet ikke akkurat hva som står på sukkerpakken.. All overfløding næring som kommer inn i kroppen vil gjerne lagres som fett. Dette gjelder både karbohydrater, proteiner og fett. Men legg merke til at dette kun gjelder hvis man gir kroppen mer enn den trenger av det... Vennlig hilsen 0 Siter
Janne Kvammen, Klinisk Ernæringsfysiolog Skrevet 9. mai 2001 Skrevet 9. mai 2001 Hei mari Det er omdiskutert om sukker kan omdannes til fett i kroppen vår. Dette har med kompliserte reaksjoner som skjer inne i cellene å gjøre. Jeg kan ikke gi deg et sikkert svar da det er uenighet blant fagfolk om dette spørsmålet. Vi spiser som regel en kost som består av karbohydrater (bl.a sukker), fett og proteiner. Alle disse kalles energigivende næringsstoffer. De er nødvendige for at kroppen skal fungerer optimalt. Dersom energiinntaket er høyere enn energiforbruket vil man legge på seg. Ved "overskuddsinntak" er spørsmålet hvilke av de energigivende næringsstoffene forbrennes direkte (alt sukkeret?), og hvilke lagres i kroppen som fettvev. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.