Gjest kizi Skrevet 25. februar 2007 Skrevet 25. februar 2007 Skal lage en gryterett i dag, og det står i oppskriften at jeg skal ha i chilipulver. Det har jeg imidlertid ikke, og lurer bare på om cayennepepper er noe som ligner? 0 Siter
Gjest Aimabel Skrevet 25. februar 2007 Skrevet 25. februar 2007 Chilipulver har gjerne mer smak, mens cayenne er mye sterkere. Du kan sikkert bruke cayenne, men pass på å smake til :-) 0 Siter
keinstein Skrevet 25. februar 2007 Skrevet 25. februar 2007 Det er chili alt sammen, men det fins 15 ulike sorter med 5 ulike styrkegrader. En gang i tida skulle de merke krydder og sauser med bilde av fra 1 - 5 chilifrukter, for å vise styrken på det som er i krukka. Nå er det vel ganske sjelden vi ser slik merking, så tørket chili er nok det beste å bruke, da de er ganske jevne i styrke. For mye chili er ikke godt. Capsaicin er en nervegift, og lammer nervene, inkl smaksnerver. Smaken på maten blir borte. 0 Siter
musikeren Skrevet 25. februar 2007 Skrevet 25. februar 2007 Chillipulver er bare sånn tullekrydder. Cayennepepper derimot, er skikkelige saker! 0 Siter
keinstein Skrevet 25. februar 2007 Skrevet 25. februar 2007 Chillipulver er bare sånn tullekrydder. Cayennepepper derimot, er skikkelige saker! Da skal du prøve piri-piri. Kok tørket chili i olje en stund. Bruk den gule oljen i matlagingen. En dråpe er nok.... 0 Siter
laguna1365380434 Skrevet 25. februar 2007 Skrevet 25. februar 2007 cayennepepper er bedre enn mange av chillipulver-blandingene, så bare bruk. Men det er også sterkt,det er greit å huske. :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.