Gjest mij Skrevet 16. april 2007 Del Skrevet 16. april 2007 Nå er jeg sikkert skikkelig teit assa... :-) Men jeg lurer på en ting - hva er espresso i forhold til "vanlig" kaffe? Sterkere, ja, men er det liksom to ulike produkter? Siden vi både har espressobønner og kaffebønner - er espresso en type kaffe, da? Slik at en espressobønne er en bearbeidet kaffebønne? Hæ?? :-) *klø seg i hue* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/273335-apropos-espresso-og-kaffe/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lillee_my88 Skrevet 16. april 2007 Del Skrevet 16. april 2007 du har sikkert smakt ulike kaffetyper? Det har med ulike bønner om jeg ikke tar helt feil. så espresso er en bønne om du kan si det slik.. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/273335-apropos-espresso-og-kaffe/#findComment-2210991 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mij Skrevet 16. april 2007 Del Skrevet 16. april 2007 du har sikkert smakt ulike kaffetyper? Det har med ulike bønner om jeg ikke tar helt feil. så espresso er en bønne om du kan si det slik.. OK, det der sa ikke meg noenting :-P 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/273335-apropos-espresso-og-kaffe/#findComment-2211018 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Speak Skrevet 16. april 2007 Del Skrevet 16. april 2007 Alle kaffebønner er bearbeidet. Men espressobønnen er mørkere i farge, og sterkere i lukt/smak. Grunnen skal være at den er hardere brent. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/273335-apropos-espresso-og-kaffe/#findComment-2211044 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lillee_my88 Skrevet 16. april 2007 Del Skrevet 16. april 2007 OK, det der sa ikke meg noenting :-P er ikke så vanskelig å lete fram info selv: http://no.wikipedia.org/wiki/Espresso Og når jeg leser på den engelske sida om espresso står det at det kan lages av alle typer kaffe, jeg har lenge trodd at espresso var en egen "type" og at man ikke kunne ta en billigpose fra rema og lage espresso av. Vil likevel tro at det blir litt smaksforskjell om man bruker billig og dårlig kaffe eller dyr og bedre kvalitetskaffe. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/273335-apropos-espresso-og-kaffe/#findComment-2211045 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bunny Skrevet 16. april 2007 Del Skrevet 16. april 2007 Kaffebønnene er i utgangspunktet de samme, selv om noen typer oftere brukes til espresso, mens andre brukes oftere til filter / kokekaffe. Som oftes er det en blanding av flere kaffebønner i alle kaffeblandinger. Kaffebønnene tørkes og stekes (brennes) på ulike måter for å få frem ulike smaker. Allerede her skiller man ofte mellom kaffen som skal bli til espresso, og kaffen som skal bli til filterkaffe / kokekaffe. Den siste og viktigste forskjellen er hvordan den er malt, hvis du går i en kaffebutikk, ser du at de stiller inn kvernen etter om du skal ha kaffe til espressomaskin, trakter, kokekjele eller presskanne. Espressokaffe er ca halvparten så mye vann pr gram kaffe som traktekaffe. I tillegg presses det kokende vannet / dampen gjennom kaffen mye fortere og hardere enn feks vannet som renner igjennom en trakter. alle disse tingene gir espressokaffen en annen smak enn traktekaffe. Man kan vanne ut en espresso, da blir det en americano. Eller man kan tilsette ulik mengde (steamet) melk, slik at det blir en cortado, cappuchino eller caffe latte / cafe au lait. 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/273335-apropos-espresso-og-kaffe/#findComment-2211046 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mij Skrevet 16. april 2007 Del Skrevet 16. april 2007 Kaffebønnene er i utgangspunktet de samme, selv om noen typer oftere brukes til espresso, mens andre brukes oftere til filter / kokekaffe. Som oftes er det en blanding av flere kaffebønner i alle kaffeblandinger. Kaffebønnene tørkes og stekes (brennes) på ulike måter for å få frem ulike smaker. Allerede her skiller man ofte mellom kaffen som skal bli til espresso, og kaffen som skal bli til filterkaffe / kokekaffe. Den siste og viktigste forskjellen er hvordan den er malt, hvis du går i en kaffebutikk, ser du at de stiller inn kvernen etter om du skal ha kaffe til espressomaskin, trakter, kokekjele eller presskanne. Espressokaffe er ca halvparten så mye vann pr gram kaffe som traktekaffe. I tillegg presses det kokende vannet / dampen gjennom kaffen mye fortere og hardere enn feks vannet som renner igjennom en trakter. alle disse tingene gir espressokaffen en annen smak enn traktekaffe. Man kan vanne ut en espresso, da blir det en americano. Eller man kan tilsette ulik mengde (steamet) melk, slik at det blir en cortado, cappuchino eller caffe latte / cafe au lait. Takk for svar! :-) Har jo drukket disse kaffevariantene i mange år, men først nå begynt å fundere over forskjellene.. ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/273335-apropos-espresso-og-kaffe/#findComment-2211216 Del på andre sider Flere delingsvalg…
illuminatum Skrevet 17. april 2007 Del Skrevet 17. april 2007 er ikke så vanskelig å lete fram info selv: http://no.wikipedia.org/wiki/Espresso Og når jeg leser på den engelske sida om espresso står det at det kan lages av alle typer kaffe, jeg har lenge trodd at espresso var en egen "type" og at man ikke kunne ta en billigpose fra rema og lage espresso av. Vil likevel tro at det blir litt smaksforskjell om man bruker billig og dårlig kaffe eller dyr og bedre kvalitetskaffe. det må være riktig malt; så en billigpose fra Rema vil ikke kunne brukes. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/273335-apropos-espresso-og-kaffe/#findComment-2211380 Del på andre sider Flere delingsvalg…
viola Skrevet 21. november 2015 Del Skrevet 21. november 2015 Jeg har lett etter denne, siden jeg brgynte å lure på det same selv. For ikke så lenge siden kjøpte jeg en kg med grønne kaffebønner. Har tenkt å riste dette til kaffebønner. Men så slo det meg at jeg kunne prøve på espresobønner i stedet. Så spørsmålet mitt er om det er mulig å vite hvor lenge espressobønnene blir brent? Smaker jo annerledes og sterkere, ja. Vet noen? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/273335-apropos-espresso-og-kaffe/#findComment-3662635 Del på andre sider Flere delingsvalg…
viola Skrevet 9. desember 2015 Del Skrevet 9. desember 2015 Ingen som kan svare? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/273335-apropos-espresso-og-kaffe/#findComment-3665673 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.