Gå til innhold

Koke potet i mikroen


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Skrevet

Jeg putter potetene i en ildfast form med lokk, har oppi litt vann. Full guffe (1000W) i noen minutter, og så litt lavere guffe (350w) i noen flere minutter.

Antall minutter kommer an på hvor mange poteter du koker.

Gjest matelsker
Skrevet

Har hørt at mikromat er mindre sunt en mat som er laget på tradiskjonell måte.

Skrevet

Har hørt at mikromat er mindre sunt en mat som er laget på tradiskjonell måte.

Hvorfor skulle det være det? Bare lurer. Det går så mange teorier om alt mulig som ikke er underbygget.

Skrevet

Hvorfor skulle det være det? Bare lurer. Det går så mange teorier om alt mulig som ikke er underbygget.

Jeg vet ikke. Leste det i et vitenskapsblad. En del vitaminer forsvinner fra maten.

Skrevet

Jeg vet ikke. Leste det i et vitenskapsblad. En del vitaminer forsvinner fra maten.

Jeg har faktisk lest det stikk motsatte på matsider, at poteten beholder flere av vitaminene. Hva skal stakkars menigmann tro?? :o)

Annonse

Gjest lyspæra65
Skrevet

Jeg vet ikke. Leste det i et vitenskapsblad. En del vitaminer forsvinner fra maten.

det forsvinner en del vitaminer og mineraler når du koker, spesielt uten skall slik jeg har skjønt det. er ikke sikker på om mikrobølgeovn teller som "koking", eller om det er koking MED vann som er synderen. Vil egentlig tro selv at det er vannet som drar ut vitaminer, og da er den trygg i mikroen.

Skrevet

det forsvinner en del vitaminer og mineraler når du koker, spesielt uten skall slik jeg har skjønt det. er ikke sikker på om mikrobølgeovn teller som "koking", eller om det er koking MED vann som er synderen. Vil egentlig tro selv at det er vannet som drar ut vitaminer, og da er den trygg i mikroen.

Jeg har forstått det som deg, men samtidig ødelegges en del vitaminer av høy temperatur og det blir det jo på mat i microen også.

Skrevet

Jeg har faktisk lest det stikk motsatte på matsider, at poteten beholder flere av vitaminene. Hva skal stakkars menigmann tro?? :o)

Det samme har jeg hørt....

Skrevet

Har hørt at mikromat er mindre sunt en mat som er laget på tradiskjonell måte.

Finnes ikke noe entydig mening om dette, ser det ut til:

"Oppvarming i mikrobølgeovn gir også betydelige tap av betakaroten hos bladgrønnsaker sammenliknet med dampkoking."

Kilde: http://tinyurl.com/2qjhjp

Skrekkpropaganda eller fakta? Les: http://tinyurl.com/35oo6e nederste delen av sida ("MIKROWAVE COOKING is Killing You"), og denne http://www.bearcy.com/mikro.html

"Mikrobølgene gjennomkoker maten. (I motsetning til ordinær 'overflatekoking' i vann på kokeplate, som koker mat fra utsiden og inn.) Gjennomkoking er bedre for næringsstoffene som vitaminer og mineraler, fordi koketiden er kortere og det brukes mindre vann, og alt kokevann blir brukt. Næringsstoffene forsvinner mest ved langvarig koking."

Kilde: http://tinyurl.com/37zf2v

"Bruk av mikrobølgeovn i matlaging har flere fordeler. Det er raskt, ofte renslig, slipper ikke ut vitaminer i kokevann og gir vanligvis ikke brente matvarer som du kan få i en varm stekepanne. Derfor kan mikrobølging trygt anbefales i matlaging."

Kilde: Christian A. Drevon (professor i ernæring ved UiO) http://tinyurl.com/36puzq

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...