Gjest GA Skrevet 24. april 2007 Skrevet 24. april 2007 Jeg putter potetene i en ildfast form med lokk, har oppi litt vann. Full guffe (1000W) i noen minutter, og så litt lavere guffe (350w) i noen flere minutter. Antall minutter kommer an på hvor mange poteter du koker. 0 Siter
Gjest matelsker Skrevet 24. april 2007 Skrevet 24. april 2007 Har hørt at mikromat er mindre sunt en mat som er laget på tradiskjonell måte. 0 Siter
lonelyP Skrevet 24. april 2007 Forfatter Skrevet 24. april 2007 Har hørt at mikromat er mindre sunt en mat som er laget på tradiskjonell måte. Hvorfor skulle det være det? Bare lurer. Det går så mange teorier om alt mulig som ikke er underbygget. 0 Siter
kanratama Skrevet 24. april 2007 Skrevet 24. april 2007 Hvorfor skulle det være det? Bare lurer. Det går så mange teorier om alt mulig som ikke er underbygget. Jeg vet ikke. Leste det i et vitenskapsblad. En del vitaminer forsvinner fra maten. 0 Siter
lonelyP Skrevet 28. april 2007 Forfatter Skrevet 28. april 2007 Jeg vet ikke. Leste det i et vitenskapsblad. En del vitaminer forsvinner fra maten. Jeg har faktisk lest det stikk motsatte på matsider, at poteten beholder flere av vitaminene. Hva skal stakkars menigmann tro?? ) 0 Siter
Gjest lyspæra65 Skrevet 28. april 2007 Skrevet 28. april 2007 Jeg vet ikke. Leste det i et vitenskapsblad. En del vitaminer forsvinner fra maten. det forsvinner en del vitaminer og mineraler når du koker, spesielt uten skall slik jeg har skjønt det. er ikke sikker på om mikrobølgeovn teller som "koking", eller om det er koking MED vann som er synderen. Vil egentlig tro selv at det er vannet som drar ut vitaminer, og da er den trygg i mikroen. 0 Siter
Lillemus Skrevet 28. april 2007 Skrevet 28. april 2007 det forsvinner en del vitaminer og mineraler når du koker, spesielt uten skall slik jeg har skjønt det. er ikke sikker på om mikrobølgeovn teller som "koking", eller om det er koking MED vann som er synderen. Vil egentlig tro selv at det er vannet som drar ut vitaminer, og da er den trygg i mikroen. Jeg har forstått det som deg, men samtidig ødelegges en del vitaminer av høy temperatur og det blir det jo på mat i microen også. 0 Siter
Sofline Skrevet 28. april 2007 Skrevet 28. april 2007 Jeg har faktisk lest det stikk motsatte på matsider, at poteten beholder flere av vitaminene. Hva skal stakkars menigmann tro?? ) Det samme har jeg hørt.... 0 Siter
birdie Skrevet 28. april 2007 Skrevet 28. april 2007 Har hørt at mikromat er mindre sunt en mat som er laget på tradiskjonell måte. Finnes ikke noe entydig mening om dette, ser det ut til: "Oppvarming i mikrobølgeovn gir også betydelige tap av betakaroten hos bladgrønnsaker sammenliknet med dampkoking." Kilde: http://tinyurl.com/2qjhjp Skrekkpropaganda eller fakta? Les: http://tinyurl.com/35oo6e nederste delen av sida ("MIKROWAVE COOKING is Killing You"), og denne http://www.bearcy.com/mikro.html "Mikrobølgene gjennomkoker maten. (I motsetning til ordinær 'overflatekoking' i vann på kokeplate, som koker mat fra utsiden og inn.) Gjennomkoking er bedre for næringsstoffene som vitaminer og mineraler, fordi koketiden er kortere og det brukes mindre vann, og alt kokevann blir brukt. Næringsstoffene forsvinner mest ved langvarig koking." Kilde: http://tinyurl.com/37zf2v "Bruk av mikrobølgeovn i matlaging har flere fordeler. Det er raskt, ofte renslig, slipper ikke ut vitaminer i kokevann og gir vanligvis ikke brente matvarer som du kan få i en varm stekepanne. Derfor kan mikrobølging trygt anbefales i matlaging." Kilde: Christian A. Drevon (professor i ernæring ved UiO) http://tinyurl.com/36puzq 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.