Gå til innhold

Bakverk, gjær, temperatur osv!


Anbefalte innlegg

Gjest pizzabunn
Skrevet

Når jeg forhever deigen (for lenge/for høy temperatur?), så får den av og til en veldig alkohol-aktig lukt - hva skyldes dette? Er det bare kaste deigen da, og begynne på nytt?

Hvilke baketips har dere, når det gjelder heving, temperatur, knaing osv?

Gjest sjøstjerna
Skrevet

Du har jo gjær i deigen... Som "gjærer" og får deigen til å heve seg... og et av produktene kan være alkohol.

Ikke noe å bry seg om. Det blir borte under steking.

Skrevet

Det tror jeg går bort når du steker den.

Temperaturen på væsken du rører ut gjæren i bør være 37 grader. Bruk termometer eller stikk fingertuppen ned i (du kjenner ingenting når vannet har riktig temperatur).

Deigen bør knas hundre ganger har jeg lest ett sted.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...